Handjes helpen tijdens burendag

Afgelopen zaterdag vond de landelijke Burendag plaats. Het doel van Burendag is mensen met elkaar in contact te brengen. Scouting Bennekom deed op 22 september voor de vierde keer mee aan de Burendag. Er werden nieuwe vrienden gemaakt en bestaande contacten werden aangehaald, want als je elkaar nodig hebt is het samen willen werken de basis van het succes.

Dankzij de aanwezigheid van een kop koffie of thee, koekjes, vlaggetjes, kleurplaten, ballonnen en natuurlijk verschillende buren en belangstellenden is de Burendag een geslaagde dag geworden. In een heerlijk zonnetje bij de gebouwen van Scouting Bennekom op het zuidelijke gedeelte van Landgoed Hoekelum zitten verschillende buren gezellig te kletsen onder het genot van een lekker kopje koffie en een koek. “Het onderhouden van de buurt is erg belangrijk” aldus Wouter Graumans, secretaris van het groepsbestuur van Scouting Bennekom. “Vanwege de slechte staat van het toegangspad werd de weg naar het bos steeds ontoegankelijker. Om het pad begaanbaar te houden voor zowel buren als de brandweer hebben we vandaag grastegels geplaatst” aldus Graumans.

Een enthousiaste Marijn van Kranenburg vervolgt; “We vinden het leuk om ieder jaar weer de handen uit de mouwen te steken tijdens burendag. Het thema samenwerken staat bij Scouting centraal en dit  dragen we ook graag uit. De volgende activiteit waarbij we samen aan het werk gaan is de Natuurwerkdag op 3 november. Iedereen is die dag van harte welkom om een handje te helpen in het bos”.