Het koekje van eigen deeg: missie geslaagd!

c TY7 12 Het koekje van eigen deeg: missie geslaagd!De welpen, verkenners en padvindsters verkochten afgelopen zaterdag huis-aan-huis meer dan 400 pakjes “Koekjes van eigen deeg” in Bennekom. De koekjes werden belangeloos ter beschikking gesteld aan de scouts door Patisserie van Woerekom. De opbrengst van de actie, ongeveer € 1000,-, komt ten goede aan de zomerkampen die elk jaar weer het jaarlijkse hoogtepunt van het Scoutingjaar zijn.Samenwerking
De koekjes werden belangeloos door Patisserie Van Woerekom ter beschikking gesteld aan de scouts. “Wij vinden het erg leuk om zo’n samenwerking op te zetten met een echte Bennekomse club, het enthousiasme bij de leden en leiding is geweldig om te zien” aldus Robert van Woerekom, eigenaar van Patisserie van Woerekom. Mieke Bovenschen, teamleidster van de Padvindsters, op haar beurt geeft aan “Samenwerken is één van de belangrijke kernwaarden van Scouting, we vinden het erg leuk dat we dat ook op deze manier in de praktijk kunnen brengen”.

Koekje met een missie
Het “Koekje van eigen deeg” is niet zomaar een koekje, het is een koekje met een missie. Met de verkoop van het koekje verdienden de scouts geld om hun zomerkampen nog leuker te maken. Het verkopen van koekjes is een lange traditie binnen Scouting. Amerikaanse scouts verkopen al sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw koekjes om geld bij elkaar te sparen voor bijzondere activiteiten. De Bennekomse scouts gaven een geheel eigen draai aan deze traditie door met het “Koekje van eigen deeg” langs de deur te gaan.

Koekje van eigen deeg
Normaal is een “Koekje van eigen deeg” niet zo positief, je wordt dan vervelend behandeld nadat je hetzelfde bij anderen deed. De scouts hebben juist gekozen voor het“Koekje van eigen deeg” om mensen aan het denken te zetten. Juist omdat de naam niet past bij Scouting prikkelt het en inspireert het. En eigenlijk zegt de naam precies genoeg. Het “Koekje van eigen deeg” staat voor een ambachtelijk echt koekje, iets dat juist goed bij Scouting past. Veel koekjes worden lang van te voren gemaakt en voorverpakt. Dit geldt niet voor deze koekjes. Deze zijn gebakken door de banketbakkers van Patisserie van Woerekom. Deze banketbakkers zijn dol op koekjes van eigen deeg. Zij maken iedere week nog zelf verse koekjes.

Koekjes smaken naar meer
Het was een geslaagde actie, Youri Laan leiding bij de verkenners zei hierover “Zelf geld verdienen voor je zomerkamp is leuk, maar met zulke lekkere koekjes is het een feest!” Dat de actie naar meer smaakt is duidelijk. In het najaar als de blaadjes weer van de bomen vallen komen de scouts weer met overheerlijke speculaas langs de deuren.