Geschiedenis

Al sinds lange tijd zijn scoutinggroepen in Bennekom actief. Scouting Bennekom bestaat sinds 1990/1991, in dat jaar fuseerde de Schakelgroep met de Musingagroep tot Scouting Bennekom. De geschiedenis van beide groepen gaat (in ieder geval) terug tot 1945.

Na de fusie ging de Schakelgroep wonen bij de Musinga op de Selterskampweg in Bennekom, sinds die tijd de thuisbasis van Scouting Bennekom. De kabouters en de padvindsters deelden samen één lokaal, door een gezellige verdieping in het lokaal voor kabouterdorpjes en rondehoeken. Er bestond echter een plan om de kabouters of de padvindsters een eigen lokaal te geven. Helaas was daar het geld niet voor. Dat was in de restauaratie van Hogan gaan zitten.

In 2000 werd een nieuw lokaal voor de padvindsters toch een feit. De gebouwen Kiva en Kromschutte werden aan elkaar gebouwd, waardoor een nieuw materiaalhok en een lokaal werden gerealiseerd. De padvindstersleiding pakte stevig aan en betimmerde het lokaal stijlvol met veel hout. Het oude naambord “Sangam” kwam aan de buitengevel te hangen. Sindsdien hebben de kabouters en padvindsters eindelijk hun eigen onderkomen.

Aanvullingen/verbeteringen?
Mist u dingen op de geschiedenispagina’s of ziet u vergissingen? Uw aanvullingen verbeteringen zijn altijd welkom, deze kunt u sturen aan info@scoutingbennekom.nl

Wij zoeken nog mensen die ons meer kunnen vertellen over de historie van de Schakelgroep en van de Musinga specifiek voor de periode 1958-1990. Weet u nog vermeldenswaardige zaken of anekdotes uit deze periode? Deze kunt u ook mailen aan info@scoutingbennekom.nl