Lid worden?

Scouting Bennekom is een actieve en gezellige vereniging in Bennekom. Scouting is populair en met maar liefst bijna 200 leden is Scouting Bennekom springlevend!

Wil je lid worden van Scouting Bennekom?
Als je lid wilt worden van Scouting Bennekom dan is er de mogelijkheid om eerst drie keer te komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en maakt voor het eerst kennis met ‘Scouting’ en de groep.  Mocht je het toch niets vinden, ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en kun je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je een compleet uniform dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wachtlijst
Helaas kennen sommige speltakken een wachtlijst, het is dus niet altijd mogelijk direct lid te worden. Wel kunt u uw kind dan op de wachtlijst laten plaatsen.  Zodra er bij de betreffende speltak plaats is zullen wij u informeren.

Speltakken
Scouting Bennekom kent verschillende speltakken waarin de kinderen en jeugd actief zijn. Iedere speltak kent een eigen leeftijdsgroep. Meer weten over de speltakken? Of wil je weten in welke speltak jij komt als je lid wordt van Scouting Bennekom? Het kan zijn dat er een wachtlijst is bij sommige speltakken neem daarom altijd vooraf even contact op met de leiding voordat je komt kijken.
Kijk hieronder en klik snel verder.

Speltakken bij Scouting Bennekom:

Bevers jongens en meisjes, 5-7 jaar
Welpen Sionie en Chikaihorde jongens, 7-11 jaar
Welpen Shantihorde meisjes, 7-11 jaar
Verkenners jongens, 11-15 jaar
Padvindsters meiden, 11-15 jaar
Explorers jongens en meiden, 15-18 jaar
Stam jongens en meiden, 18-… jaar

De informatie over de contributie en overige kosten hebben we op een aparte pagina gezet.

Scouting Nederland
Op het moment dat je lid bent van Scouting Bennekom, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland het zelfde.

Als lid van Scouting…

• Beleef je een ontspannen tijd in de buitenlucht!
  • Ontmoet je nieuwe vrienden!
  • Kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!
  • Leer je je eigen grenzen ontdekken!
  • Ontvang je een echte Scoutcard!
  • Krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
  • Ontvang je 4 x per jaar Scouting Magazine!
  • Vorm je samen met 32 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie wereldwijd!
  • Ontmoet je mensen uit andere culturen!
  • Ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.
  • Kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!
  • Ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!

Meer weten over het lidmaatschap?
Kijk dan verder op deze site of neem contact op via info@scoutingbennekom.nl. Sommige speltakken hebben een wachtlijst, neem dan ook altijd vooraf even contact op met ons.