Scouting Bennekom

08 okt 2018 (Algemeen)

Wij doen mee! Jotihunt 2018!

jotihuntbanner 300x58 Wij doen mee! Jotihunt 2018!

26 sep 2018 (Algemeen)

Burendag 2018

Scouting Bennekom viert Burendag

Afgelopen zaterdag deed Scouting Bennekom mee aan de Burendag. Een door het Oranje Fonds gesponsorde activiteit die jaarlijks de 4de zaterdag in september plaatsvindt. Alle buren waren uitgenodigd om samen gezellig een kop koffie te drinken en bij te praten op ons terrein. Onder het motto beter een goede buur dan een verre vriend, waarbij samenkomen en goede onderlinge contacten toch de basis vormen voor een goede verhouding. Het maatschappelijke doel voor deze dag was het herstellen van het looppad die de wandelaars uit de buurt iedere dag gebruiken als toegangsweg tot het bos. Dit werkt op een natuurlijke manier bewerkstelligd door het aanbrengen van een laag compost. De afwatering van het pad werd ook hersteld. Naast een spatje regen was het een dag met veel koffie en plezier, hard werken maar vooral ook goed toeven in het bos.

763190c7 58da 4f30 b1b4 f941b9f7d199 300x225 Burendag 2018

 

 

25 apr 2018 (Algemeen)

Sint Jorismars

Sint Jorismars

 

De Sint Jorismars zit er weer op, er zijn vele kilometers afgelegd op de Ginkelse hei waarvoor de wandelaars beloond werden met een medialle. Het weer was zonnig en warm, aansluitend aan het wandelen vond bij ons clubhuis het traditionele kampvuur plaats. De bevers hadden hiervoor een mooi toneelstuk voorbereid over hoe Sint Joris de draak versloeg. Waarvoor veel dank!

IMG 0170 300x225 Sint Jorismars

17 apr 2018 (Algemeen)

Week van de Teek

De dagen worden langer, het zonnetje laat zich steeds meer zien, het wordt warmer buiten. Met de start van het voorjaar trapt de jaarlijkse campagne “week van de teek” af. Omdat we als scouts veel in het bos zitten delen we graag de informatie van het RIVM met jullie. Informatie over: waar komen teken voor, hoe bescherm je tegen teken, controleren op teken en wanneer ga je naar de huisarts. Klik hier om naar de website van het RIVM te gaan.

21 mrt 2018 (Algemeen)

KIWANI Ede Helpt Scouting Bennekom

Tijdens NLdoet dit jaar hebben vrijwilligers van Kiwani Ede geholpen met het onderhoud van het clubgebouw van Scouting Bennekom.

20180310 140219 300x225 KIWANI Ede Helpt Scouting Bennekom

03 jan 2018 (Algemeen)

Sheltertje 1 – 2018

In het hart van Scouting Magazine zijn weer vier pagina’s samengesteld en gedrukt voor Scouting Bennekom. In de eerste Shelter van dit jaar kijken we terug op de Sinterklaasviering, Kerstviering en het Kerstdiner. Daarnaast kan je lezen hoe de dassen van Scouting Bennekom gemaakt worden in de rubriek “how it’s made”. Een proces uit de tijd dat de guldens nog van hout waren. Namens het bestuur wens ik iedereen al het goeds voor 2018! Maak er een mooi jaar van. Hartelijke groet Wouter Graumans.

Ben je benieuwd?? Klik dan alvast hier!

07 nov 2017 (Algemeen)

Magazine Scouting Bennekom Sheltertje 2 – 2017

In het hart van Scouting Magazine zijn weer vier pagina’s samengesteld en gedrukt voor Scouting Bennekom. In de tweede Shelter van dit jaar zoemen we in op de start van het nieuwe Scoutingseizoen 2017-2018, onder te verdelen in:

* Nieuwe gezichten/nieuwe leiding

* ScoutIn2017

* Bestuurswisselingen

Nieuwsgierig, neem alvast een kijkje in de digitale uitgave, klik hier?

 

30 sep 2017 (Algemeen)

Wij doen mee! Jotihunt 2017!

08 aug 2017 (Algemeen)

Magazine Scouting Bennekom Sheltertje 1 – 2017

Terug van weggeweest! Het welbekende Sheltertje kwam in onze vroegere jaren ieder kwartaal uit om iedereen op de hoogte te houden van het reilen en zeilen binnen onze vereniging. Het papieren boekje is met het verstrijken van de tijd helaas verdwenen. Er waren gewoonweg te weinig handen om dit te blijven realiseren.

Gelukkig is er met het verstrijken van de tijd ook een hoop veranderd op digitaal gebied, dit in ons voordeel. In het hart van Scouting Magazine zijn vanaf 2017 4 pagina’s gereserveerd voor onze groep. Op deze pagina’s kunnen we informatie plaatsen die alleen voor onze groep relevant is. We trappen af met nieuws over zomerkamp. Ben je benieuwd hoe onze pagina’s eruit zien?

Bekijk ze alvast hier!

Groeten,

Wouter Graumans

18 nov 2016 (Algemeen)

Waarom was er geen opkomst? LOW

Het is zaterdagmorgen, 12 november, negen uur in de ochtend. Rond het clubhuis komt de geur van koffie je tegemoet, een aantal ouders/vrijwilligers zijn onder leiding van onze kluscoördinator, Dirk van de Meer, bezig met het plaatsen van een andere (schuif)wand in de beverruimte.

Vandaag is het hiervoor een prima moment want de jeugdleden hebben geen opkomst. Ieder jaar gaat de leiding namelijk, het derde weekend van september, een weekend lang op training. Het ene jaar vindt dit plaats tijdens een landelijk georganiseerd evenement, de ScoutIn. Het andere jaar organiseren we vanuit het bestuur zelf een trainingweekend, de LOW (Leiding Only Weekend). Door een overvol programma zijn we hiermee dit jaar wat later dan doorgaans. Dat heeft ook voordelen, doordat het kouder wordt gaan we niet met de tent weg, we hebben gekozen voor de luxe van een clubhuis.

Voor de leiding is Scouting een hobby, op een enkeling na zijn zij allen al van jongst af aan lid van onze groep en hebben daarbij alle speltakken doorlopen. Wanneer ze met 15 jaar oud doorstromen naar de laatste jeugdspeltak, de Rowan en Sherpa’s (RSA), nemen de verantwoordelijkheden steeds verder toe. Deze speltak heeft namelijk geen leiding maar begeleiding. Zelf verantwoordelijk zijn voor je programma, financiële verantwoordelijkheid dragen als penningmeester, overleggen, vergaderen, er komt heel wat bij kijken. De jongens en meisjes zijn in deze speltak samengevoegd, dat is altijd even wennen voor de meeste nieuwelingen. Overdreven stereotype gesteld: opeens zit je als man aan de creabea of als vrouw een opkomst lang te hakken en zagen. In de drie jaar dat ze bij de RSA zijn leren ze heel veel. Ieder jaar is er de mogelijkheid mee te lopen bij een van de jongere speltakken om te kijken of je leiding wil worden, en zo ja bij welke speltak je voorkeur ligt.

 

Eenmaal 18 jaar is het zo ver, je vliegt over naar de Anasazi stam, de eerste speltak zonder leiding of begeleiding, en je wil leiding worden bij een van de speltakken van onze groep (m.u.v. de RSA i.v.m leeftijdseis 21 jaar). Leiding zijn is een hele verantwoordelijkheid, en hoewel niet altijd bekend bij ouders is Scouting een professionele organisatie waarbij ontwikkeling, kunde en verantwoordelijkheid bijgebracht worden volgens het daarvoor opgezette systeem “Scouting Academie”. Dit gaat als volgt:

 

Je wordt kandidaat leiding, overhandigt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), stelt jezelf voor in de groepraad (hoogste orgaan van de vereniging) en maakt een rondje langs alle speltakken om jezelf voor te stellen. Er vindt een schriftelijke stemming plaats en indien akkoord wordt je aspirant leiding. Nu kan je opgeven voor de trainingsweekenden, een door de regio Neder Veluwe georganiseerde training met alle andere aspirant leiding van de groepen uit de buurt. Tijdens deze twee weekenden loop je 12 modules door en word je uitgedaagd om hierover na te denken. Een aantal voorbeelden van de modules zijn: spelvisie en aanbod, programmeren, veiligheid, motivatietechnieken en groepsproces, scouting in de samenleving etc. Je werkt tussen de weekenden door aan je eigen thuisopdracht en schrijft aan het einde hierover een verslag. Goed bevonden door de praktijkbegeleider van Scouting Bennekom? Dan dienen we een aanvraag in bij de regio om je als gekwalificeerd leiding aan onze groep toe te voegen.

Ben je gekwalificeerd leiding? En wil je meer? Scouting Bennekom stimuleert leiding graag om deel te nemen aan EHBO cursussen, kamptrainingen, teamleiderstrainingen en nog veel meer. Daarnaast hebben we een eigen speltakcoach met jaren ervaring die specifieke vraagstukken en punten oppakt met de leidingteams. Ook het bestuur denkt graag mee, waarbij onze groepsbegeleider vaak een coördinerende taak heeft.

 

Het LOW afgelopen weekend stond in teken van teambuilding. Zowel in het eigen leidingteam als met leiding uit de andere teams. Samen opdrachten uitvoeren, fysiek actief of geestelijk, samen overleggen, besluiten nemen, presenteren, enz. Er kwam heel wat voorbij. Ook stonden we uitgebreid stil bij het handboek Scouting Bennekom. Hierin staan alle afspraken die we samen gemaakt hebben in de loop der tijd. Hoe denken we eigenlijk over veiligheid, wachtlijsten, financiën etc? Een hoop onderwerpen waarbij iedereen weet wat de afspraak is maar waarbij soms afgevraagd moet worden waarom bepaalde regels zijn. En of het allemaal nog wel zo logisch is als het destijds was toen bepaalde dingen in de groep zijn afgesproken. Als cultureel uitstapje bezochten we samen het airborne musuem in Oosterbeek, waar we onder leiding van een gids een rondleiding hebben gemaakt waarbij we veel hebben opgestoken van de geschiedenis in de buurt van onze bossen waar we zo graag vertoeven. Onze praktijkbegeleiders hebben de zondag gebruikt om te kijken naar de teams individueel. Wat voor taken zijn er eigenlijk in een leidingteam en hoe ga je om met bepaalde situaties. Wat is een ieder zijn rol in het team en zijn alle taken eigenlijk wel verdeeld? Zeer leerzaam.

 

Al met al zijn er veel lachende Jantjes uitgekomen (positieve dingen, wat doen we goed) en ook wat huilende Jantjes (wat kan er beter). Wat er beter kan gaan we mee aan de slag, want uiteindelijk draait het er om dat we een mooi uitdagend programma aanbieden aan onze jeugdleden met goede faciliteiten in een veilige omgeving. Maar het belangrijkste van alles is dat we één groep zijn, waarbij naast dit alles, plezier voorop staat en er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en ontspanning. Want leiding zijn is bovenal heel erg leuk! Dat hebben we afgelopen weekend weer meegemaakt want het was super gezellig, en na al het gepraat was er ook volop ruimte voor spelletjes en samen leuke dingen doen.

 

Ik wil iedereen persoonlijk en vanuit het bestuur van harte danken, de leiding en alle vrijwilligers er omheen, we mogen trots zijn op Scouting Bennekom,

 

Wouter Graumans

Secretaris Scouting Bennekom

20 sep 2016 (Algemeen)

Wij doen mee! Jotihunt 2016

banner breed Wij doen mee! Jotihunt 2016

04 jul 2016 (Algemeen)

Opening van de nieuwe toiletten

Op zaterdag 25 juni zijn de nieuwe toiletten officieel geopend. Er is door de verschillende klussers heel erg hard gewerkt om er iets moois van te maken. En mooi, dat is het zeker geworden. Toiletten om trots op te zijn en waar anderen stinkend jaloers op mogen zijn.

Ontzettend bedankt aan de klushelden!

12 apr 2016 (Algemeen)

Week van de teek & de eikenprocessierups

Deze week t/m 17 april is het Week van de Teek.

Teken komen op veel plaatsen in Nederland voor. Ze leven in hoog gras en struikgewas en tussen bladeren. Teken lijken op kleine platte spinnetjes. Sommige teken zijn besmet met de Lyme-bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Als een teek lang op de huid zit, bestaat de kans dat hij deze bacterie overbrengt. Het meest voorkomende signaal van de ziekte van Lyme is een rode of blauwachtige, ringvormige vlek op de plaats van de tekenbeet. Soms kunnen mensen besmet raken zonder dat ze een rode ring hebben gezien.

lees meer
02 feb 2016 (Algemeen)

Poolweekend 2016 {het geheim van de Binas}

Het Geheim

Gemaakt van hout, maak jij je toetsen zonder fout.
Gevuld met magistrale tabellen, zijn er geen vragen meer te stellen.
Of het nu gaat om smelt- of kookpunten, het berekenen van zwaartepunten.
De benodigde cellen bij ‘t afweersysteem, zelfs een tekening van benzeen.
Formules benodigd bij de mechanica, gehoorgevoeligheid en brekingsindices bij biofysica.
Lossen stoffen op, of leveren ze klonten op.
Veranderd de kleur, of geeft de stof een vieze geur.
Het verval van isotopen, of de locatie van lymfeknopen.
Gegevens van materialen en gassen, weet het zelfs jouw te verrassen.
Alles staan erin, tussen het einde en het begin.

De Uitslag

Totaal Vrijdag Avond Zaterdag
1 Der ÜberExlporers 5:03:47 1:47:02 3:16:45
2 J Force 360 8:49:48 3:31:19 5:18:28
3 Newton en de Pakezels 9:17:57 4:03:42 5:14:15
4 Kaffers 9:53:52 4:28:51 5:25:01
5 Eekhoorns 10:57:58 4:33:08 6:24:51
6 Rsa groep 3 11:00:49 6:28:56 4:31:54
7 Uilen 11:14:17 5:42:53 5:31:24
8 Zeehonden 11:14:27 5:38:16 5:36:10
9 Zoeloes 11:20:49 4:32:00 6:48:50
10 Straffe henkies 11:38:57 4:33:48 7:05:09
11 Dravida’s 11:50:48 5:18:27 6:32:21
12 Kivieten 12:58:43 5:05:33 7:53:11
13 CAR 0:48:49

De Kaart

Deelnemerskaart 300x210 Poolweekend 2016 {het geheim van de Binas}

 

De Posten Boekjes

Postenboekje Vrijdag Avond

Postenboekje Zaterdag

 

09 jan 2016 (Algemeen)

Poolweekend 2016 Het geheim van de Binas

Poolweekend komt er weer aan! Dit jaar zal dit koude weekend alleen net even anders zijn dan voorgaande jaren. We houden het weekend met de verkenners, padvindsters, RSA en stam samen, gezellig he? En daarnaast zullen jullie niet alleen de standaard hiketechnieken en routes tegenkomen, maar veel meer dan dat. Durf jij het aan? Schrijf je dan nu in!

Het Inschrijfformulier

Inschrijven kan via deze link: Inschrijfformulier. Ga er even voor zitten, want je moet niet alleen invullen of je komt of niet. Vul het formulier correct en zo volledig mogelijk in!

Het Deelnemersboekje

Het deelnemersboekje voor dit uitdagende poolweekend krijg je op papier op zaterdag 9 januari tijdens de opkomst. Niet gekregen? Dan vind je hem via onderstaande link ook online!

Poolweekend 2016 Deelnemersboekje

Lees het boekje grondig door, regel voor regel, letter voor letter. Er staat veel belangrijke informatie in!

Een handige pagina

Ben jij goed voorbereid? Poolweekend kan een zwaar weekend zijn, zeker als het koud is. Bereid jezelf daarom goed voor. Op deze pagina vind je nog wat handige tips!

16 sep 2015 (Algemeen)

Wij doen mee! Jotihunt 2015!

banner Wij doen mee! Jotihunt 2015!

04 jun 2015 (Algemeen)

Gevonden: Coördinator voor klussen en verbouwing

We hebben inmiddels een kluscoordinator gevonden!

Scouting Bennekom zoekt een vrijwilliger voor de functie kluscoördinator, iemand die betrokken is bij de groep en het onderhoud en verbouwingen van het gebouw coördineert en daarbij gebruik maakt van de kennis en ervaring die bij de leiding en bij ouders beschikbaar is. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar stichting@scoutingbennekom.nl of fam.horn@hetnet.nl (Nico Horn, secretaris Stichting Scouting Bennekom).

lees meer
28 apr 2015 (Algemeen)

Koningsdag 2015 weer erg geslaagd

Met dank aan de weergoden en alle leiding en jeugdleden die hebben geholpen is Koningsdag 2015 weer een succes geworden. De draaimolen draaide overuren, de marshmellows waren niet aan te slepen en de popcornmachine ontpopte zich tot een ware publiekstrekker.

Het was erg leuk om te zien dat de aanwezige jeugdleden de touwtjes volledige in handen hadden. Als leiding konden we met een gerust hart aan de zijlijn gaan staan. Ook de organisatie van Koningsdag in Bennekom was erg tevreden met onze aanwezigheid en benadrukte nog eens dat ze het bijzonder vonden dat we met zoveel mensen aanwezig waren.

De volgende foto’s verschenen vandaag al op de website van de Ede Stad.

edestad 1 300x199 Koningsdag 2015 weer erg geslaagd

edestad 2 300x200 Koningsdag 2015 weer erg geslaagd

28 apr 2015 (Algemeen)

Scouting Bennekom scoort op de RSW

Afgelopen weekend hebben 23 ploegen van de groepen uit onze regio weer laten zien wat ze waard zijn. Op diverse onderdelen, zoals Hike, Koken & Kampopbouw, konden zij punten verdienen.

De verkenners van Bennekom hebben een mooie 6e plaats weten te behalen met 663 van de 1000 punten. De padvindsters werden zelfs eerste met 785 punten. Beide teams hebben dus een uitstekende prestatie geleverd, waar we enorm trots op mogen zijn.

De volledige uitslag kun je nalezen op https://nederveluwe.scouting.nl/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=251&Itemid=26

 

rsw 300x168 Scouting Bennekom scoort op de RSW

16 apr 2015 (Algemeen)

Teken en de eikenprocessierups

Beste leden,

Nu de dagen zonniger en warmer worden, kunnen we weer te maken krijgen met de seizoensgebonden gezondheidsrisico’s van de teek en de eikenprocessierups. Daarom wil ik u graag hierover informeren en u attenderen op onderstaande informatie die wij als scoutinggroep via de GGD gekregen hebben.

lees meer
14 okt 2014 (Algemeen)

Overvliegen 2014 – de foto’s!

Lia Brinkman heeft tijdens het overvliegen hele mooie foto’s gemaakt!

lees meer
28 sep 2014 (Algemeen)

Jotihunt 2014, wij doen mee!

banner2014 a Jotihunt 2014, wij doen mee!

 

 

23 mei 2014 (Algemeen)

Weekendkampen

SAM 3983 150x150 WeekendkampenHet weekend van 17 en 18 mei was een druk weekend voor veel speltakken. De Shantiwelpen hadden vader-dochter kamp op het clubhuis in thema Expeditie Robinson. Ook de verkenners kampeerden primitief rondom het clubhuis in hun eigen gemaakte onderkomens. De RSA had ‘een luxe’ kamp met film kijken in de kampvuurkuil en de oudste padvindsters gingen op kaderweekend naar de Ardennen.
Zoveel kampen in één weekend, met zulk mooi weer. Daar volgen vast snel foto’s van. De padvindsters hebben hun Ardennenavonturen online. De foto’s vind je hier.

27 apr 2014 (Algemeen)

Draaimolen op Koningsdag 2014

Het was een enorme topper, de draaimolen die Scouting Bennekom heeft gepionierd in het centrum van Bennekom. Op het filmpje kun je zien hoe dat ging….

27 apr 2014 (Algemeen)

Koningsdag 2014 Filmpje

Ben je op Koningsdag bij onze stand langs geweest maar heb je het filmpje niet helemaal kunnen bekijken? Geen probleem! Je kunt hier hier nogmaals bekijken…

07 apr 2014 (Algemeen)

Padvindsters winnen Regionale Scouting Wedstrijden

SAM 3935 150x150 Padvindsters winnen Regionale Scouting Wedstrijden

Winnaar Scouting Wedstrijden 2014

Het padvindstersteam The Purple Pearl heeft afgelopen weekend de Regionale Scouting Wedstrijden met een ruime voorsprong gewonnen.
De andere padvindstersploeg (Xuan Feng) eindigde op de 8e plaats, de verkennerspatrouille haalde een eervolle 10e plek.

De wedstrijden werden afgelopen weekend in Bennekom gehouden. Van vrijdag tot en met zondag streden 24 ploegen om de titel ‘Beste scoutsploeg van de Regio Neder Veluwe’. De ronde van Senta, Marit, Anniek, Daphne, Ashley en Marieke eindigde met 840 punten op de eerste plek en haalden daarmee de wisseltrofee naar Sangam.
De meiden hadden erg veel tijd in de voorbereidingen gestoken en dat was duidelijk te zien tijdens met name de onderdelen koken, kampopbouw, de thuisopdracht en de hike.

De dames van The Purple Pearl zijn heel blij met hun eerste prijs en de padvindstersleiding is natuurlijk apetrots op hun meiden. De padvindsters mogen nu deelnemen aan de Landelijke Scouting Wedstrijden die tijdens het Pinksterweekend in Baarn worden gehouden.

Op de tweede plaats eindigden vijf scouts van Die Wiltgraeff uit Wageningen. De derde plek werd dit jaar gedeeld door de meisjesscouts van de Langenberggroep uit Ede en de meisjesscouts van Scouting Lunteren.

Meer foto’s volgen op www.nederveluwe.nl

06 jan 2014 (Algemeen)

Inschrijving H.I.T weer geopend!

Ieder jaar in het Paasweekend organiseert Scouting Nederland de HIT (Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities). Scouts van 7 tot 88 jaar kunnen dat weekend kiezen uit meer dan 60 verschillende kampen, verspreid over Nederland. De HIT trekt jaarlijks zo’n 2.000 deelnemers. Inschrijven kan individueel, per tweetal of met een groepje.

Wil jij een keer samen met een Scoutingvriend of als welp samen met één van je ouders een Scoutingkamp beleven? Op een andere locatie dan het Bennekomse bos?
Kies je eigen gave kamp uit.
Surf naar www.hit.scouting.nl

26 nov 2013 (Algemeen)

Start verbouwing sanitair

We zijn gestart met de verbouwing van onze sanitaire voorzieningen. De afgelopen maanden is achter de schermen veel werk verzet om deze verbouwing mogelijk te maken. De cv-ketel is vervangen en het eerste oude leidingwerk is weggehaald. Eind november hebben we de sloopwerkzaamheden voltooid en inmiddels zijn we weer bezig met de opbouw.

Onze verbouwing wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van:
- Skanfonds
- Coöperatiefonds Rabobank Vallei en Rijn
- ACV groep

Kijk voor meer informatie over de verbouwing op onze speciale verbouwingspagina.

03 okt 2013 (Algemeen)

Aftrap nieuwe seizoen!

Eén van de terugkerende activiteiten is het overvliegen aan het begin van het nieuwe Scouting seizoen. Op deze dag vliegen de oudsten van iedere speltak over naar opvolgende leeftijdsgroep. Altijd een spannend moment waar we als groep bij stil staan samen met familie en vrienden

lees meer
03 okt 2013 (Algemeen)

Scouting ook voor meisjes!!

Er is nog plek bij de Shantihorde!
Denk jij dat Scouting alleen maar voor jongens is? Dan dagen wij je uit om eens te komen kijken bij de welpenmeisjes. Ben je tussen de 7 en 11 jaar oud en heb je zin in avontuur in het Bennekomse bos? Samen met leeftijdsgenootjes elke week wat anders doen: buiten in het bos een gaaf spel doen, knutselen, toneel spelen, koken op houtvuur, verkleden en spelen in het thema van de jungle?

Kom dan op 5 oktober a.s. naar de Selterskampweg in Bennekom en doe (gratis) een opkomst mee met de welpenmeisjes. We spelen in de jungle tussen 14:00-16:00 uur. Als het je leuk lijkt om lid te worden mag je daarna nog drie keer komen kijken. Je kan gewoon langskomen, maar wil je meer weten dan kan je contact opnemen met de leiding shantihorde@scoutingbennekom.nl

Een meisje en te oud voor de welpen? Ook bij de padvindsters (meiden 11-15 jaar) is er nog plek. Neem contact op met de padvindstersleiding als je een keer wilt komen kijken!

31 jul 2013 (Algemeen)

Terug van geslaagde zomerkampen!

Alle speltakken zijn inmiddels weer teruggekeerd na een geslaagd zomerkamp.
De welpen jongens verbleven een week in Steenwijk, de welpen meisjes in Nijverdal, de verkenners waren in het Belgische Brugge te vinden en de padvindsters in het nationaal park Maasduinen in Limburg. De oudste speltak deed de hoofdstad van onze Oosterburen aan en keerden gisteren ook weer terug met veel mooie verhalen.
Helaas is de site op dit moment ‘vol’. Mogelijk is het daarom niet voor alle speltakken mogelijk foto’s van de kampen te uploaden en krijgt u bijvoorbeeld een mail met een link van het webalbum. We werken aan een oplossing!

Op zaterdag 7 september beginnen de opkomsten weer. Fijne vakantie allemaal en vriendelijke Scoutinggroet.

Leiding & Bestuur Scouting Bennekom

27 mei 2013 (Algemeen)

Verkenners en padvindsters op Scoutingwedstrijden

De verkenners en padvindsters waren tijdens het Pinksterweekend op Buitenzorg in Baarn te vinden. Hier streden 96 ploegen om de titel ‘Beste ploeg van Nederland’. De padvindsters eindigden op de 32e plaats en de verkenners op plek nummer 35.
De beide groepjes hebben een erg leuk weekend achter de rug, waarin ze veel andere scouts uit Nederland hebben ontmoet. De jongens en meiden mochten meedoen, omdat ze op de Regionale Scouting Wedstrijden vorige maand op een gedeelde tweede plek waren geëindigd.

14 mei 2013 (Algemeen)

Eikenprocessierups

Eikenprocessierups

Op een groot aantal eikenbomen in vrijwel geheel Nederland kan men in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsen aantreffen. Deze rupsen gaan ‘s nachts groepsgewijs - in processie – op zoek naar voedsel (eikenbladeren); vandaar de naam eikenprocessierups. Na contact met de microscopisch kleine, pijlvormige brandharen van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

lees meer
10 feb 2013 (Algemeen)

Leiding kerstdiner

2012 12 22 Kerstdinner 149 150x150 Leiding kerstdinerHet is alweer een tijdje geleden maar op 22 december genoot de leiding (en overige vrijwilligers) van Scouting Bennekom van het jaarlijkse kerstdiner. Dit jaar volledig uitgevoerd in casinostijl. In de garderobe werd het speelgeld uitgedeeld, een irisscan afgenomen en werd men op de foto gezet. Het was een zeer geslaagde avond voor de vrijwilligers die zich het gehele jaar inzetten om de vereniging draaiende te houden. Dit succes was te danken aan het welpenteam en Nele die de organisatie voor deze avond op zich hadden genomen.

lees meer
25 dec 2012 (Algemeen)

H.I.T. 2013

hit logo website 150x112 H.I.T. 2013Het is weer zo ver, vanaf 2 januari 2013 kun je je inschrijven voor de H.I.T. Voor alle scouts vanaf 7 jaar oud een bijzonder Paasweekend beleven doe je op H.I.T. Ga snel door naar de website om te kijken welke kampen er georganiseerd worden.

De HIT is een landelijk evenement van Scouting Nederland. Het staat voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities, en wordt ieder jaar gehouden in het Paasweekend. Op verschillende plekken, verspreid over Nederland (en een beetje België en Duitsland) kun je alleen of met je scoutingvrienden op een leuk en gezellig weekend, samen met andere scouts uit het hele land.

lees meer
25 dec 2012 (Algemeen)

Kerstviering

SAM 3084 150x150 KerstvieringZaterdag 22 december luidden we met zijn allen de kerstvakantie in. In de kampvuurkuil hadden de padvindsters het toneelstukje ‘De soepsteen’ voorbereid en speelden er drie meiden op hun instrument kerstliedjes. Met een beker chocomelk en plak kerststol in de hand, liefdevol bereid door de oudervertegenwoordigers, was de traditie compleet. Helaas gooide de regen wat roet in het eten, maar dankzij het welpenleidingteam kon toch bijna iedereen droog zitten.
Aan het einde van de viering kreeg iedereen een boekenlegger mee naar huis van het project Kinderzwerfboek van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Want net zo als de zwerver in het verhaal van de soepsteen iedereen liet genieten van de soep, zo willen wij graag dat jullie kinderen in Nederland laten genieten van een goed boek. Stuur jij jouw boek ook op reis? Lees meer op de website
Op 5 januari is er weer opkomst voor alle jeugdleden. Een hele fijne kerst en alvast een gelukkig (Scouting-)jaar 2013 toegewenst namens leiding en bestuur.

08 nov 2012 (Algemeen)

Wederom geslaagde natuurwerkdag!

IMAG0016 300x162 Wederom geslaagde natuurwerkdag!Afgelopen zaterdag heeft Scouting Bennekom weer mee gedaan aan de Natuurwerkdag. Met meer dan 200 deelnemers zijn we rondom ons clubhuis tot achter in het bos aan de slag gegaan. Naast onze eigen scouts was er ook nog hulp van buitenaf. De  scouts van Scouting Graaf van Gelre uit Geldermalsen en de Rangers van het Wereld Natuur Fonds hielpen ons door samen de handen uit de mouwen steken.

lees meer
25 okt 2012 (Algemeen)

De Leukste Vereniging van Nederland?

De verkiezing Leukste Vereniging is gestart, en Scouting Bennekom doet mee!SAM 2961 150x150 De Leukste Vereniging van Nederland?
Helpt u ons naar een mooi ere plaatsje?
Breng uw stem uit op de website van de Verkiezing Leukste Vereniging en maak kan op mooie prijzen. Bovendien steunt u Kika dat als goed doel door partners gesponsord wordt.
Wat houdt u nog tegen?

24 okt 2012 (Algemeen)

Natuurwerkdag 3 november 2012

2012 725x89 594x73 Natuurwerkdag 3 november 2012

28 sep 2012 (Algemeen)

Handjes helpen tijdens burendag

Afgelopen zaterdag vond de landelijke Burendag plaats. Het doel van Burendag is mensen met elkaar in contact te brengen. Scouting Bennekom deed op 22 september voor de vierde keer mee aan de Burendag. Er werden nieuwe vrienden gemaakt en bestaande contacten werden aangehaald, want als je elkaar nodig hebt is het samen willen werken de basis van het succes.

lees meer
19 sep 2012 (Algemeen)

Startsein nieuwe seizoen

SAM 2800 150x150 Startsein nieuwe seizoenAfgelopen zaterdag werd er afgetrapt voor het nieuwe seizoen; er werd overgevlogen!
De oudste leden van elke speltak namen afscheid en vlogen over naar de volgende groep.

lees meer
27 aug 2012 (Algemeen)

We beginnen weer!

SAM 0732 150x150 We beginnen weer! Op zaterdag 8 september mag je Scoutfit weer uit de kast en beginnen de opkomsten weer aan de Selterskampweg.

Op zaterdag 15 september is er vanaf 14:00uur overvliegen voor de oudste leden van elke speltak.

Scoutfit
Vlieg jij over naar de volgende speltak en wil je alvast een nieuw Scoutfit kopen? Denk er dan aan dat je de nieuwe blouse koopt, verkrijgbaar bij de Scoutshop.
De nieuwe uniformblouse is door Scouting Nederland ingevoerd sinds 2010 en zal nog niet veel tweedehands verkrijgbaar zijn. U herkent een nieuwe blouse aan het “Scoutfit” logo onderaan de split en het woord “Scoutfit” op de blouseknopen.
De kleuren voor de blousen zijn:
Bevers – rood
Welpen – groen
Verkenners/ Padvindsters – beige
RSA – brique

Voor meer informatie over de Scoutinguitrusting verwijzen we u naar de speltakleiding.

26 jul 2012 (Algemeen)

Zomerkamp foto’s online

SAM 0968 150x150 Zomerkamp fotos onlineDe foto’s van het fietskamp van de padvindsters naar België staan online, je vindt ze hier.

Sander(RSA) heeft ook kiekjes gemaakt tijdens de RSA expeditie naar het Belgische Kasterlee, die vind je hier.

De welpen jongens hielden een week kamp in Naarden, hun foto’s vind je hier.

Hopelijk volgen de foto’s van welpen meisjes en verkenners snel!

06 jul 2012 (Algemeen)

Speltakken klaar voor vertrek

Morgen is het zo ver, de welpen, verkenners, padvindsters en RSA gaan op zomerkamp!
De bestemmingen zijn heel divers:
De meisjeswelpen gaan naar Soest;
De jongenswelpen gaan naar Naarden;
De verkenners gaan naar Brunssum in Zuid-Limburg;
De padvindsters gaan op de fietskamp met als eindbestemming Antwerpen;
De RSA gaan ook op de fiets naar België naar Kasterlee.

De boodschappen zijn in veelvoud gekocht, het clubhuis is klaar voor verhuur, de aanhangers zijn volgepakt. Het weer beloofd redelijk te worden. Allemaal positieve punten.
We hebben er zin in!

22 jun 2012 (Algemeen)

Eikenprocessierupsen

eikenprocessierups 150x150 EikenprocessierupsenPas op! Ze zijn er weer de eikenprocessierupsen.

Op een groot aantal eikenbomen in Zuid- en Midden-Nederland kan men in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsen aantreffen. Deze rupsen gaan ‘s nachts groepsgewijs – in processie – op zoek naar voedsel (eikenbladeren); vandaar de naam eikenprocessierups (Thaumetopoea processionea). Na contact met de brandharen van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

Blijf dus bij deze rupsen uit de buurt. Ze zien er misschien knuffelig uit, maar dat zijn ze zeker niet. Meld een boom met eikenprocessierupsen bij de gemeente, via deze website.

22 jun 2012 (Algemeen)

Padvindsters geslaagd kamp mét ouders

SAM 0674 150x150 Padvindsters geslaagd kamp mét oudersAfgelopen weekend kampeerden de padvindsters samen met hun vader of moeder. Een bijzondere unieke gebeurtenis bij het Zoeka Vendel. Het was wel even wennen al die volwassenen. De padvindsters werden er wat stil van…
We hebben veel activiteiten kunnen doen. Zoals vlotten bouwen, kampvuur en een echte dropping. Om half 4 nog een keer naar je bed. En de volgende ochtend was (bijna) iedereen weer vrolijk.
Het hele verhaal lezen en de foto bekijken, klik hier.

04 mei 2012 (Algemeen)

Koninginnedag

20120430 132906 e1336128237443 150x150 KoninginnedagScouting Bennekom was ook dit jaar weer op Koninginnedag in het dorp aanwezig. De RSA had, om de aandacht te trekken, een grote zandloper toren gebouwd. Vanuit het publiek kwamen er veel positieve reacties op het bouwwerk. “Wel heel knap dat je dit kunt maken, enkel van touw”. Velen kinderen wilden er ook wel even inklimmen, helaas was dat alleen toegestaan voor scouts.

Geen hamburgers dit jaar, ook niks anders in de verkoop van Scoutingmakelaardij, maar heuse suikerspinnen gingen er over de marktkraam. Dit is ook nog een hele kunst, de verschillende suikerspindraaiers zagen er gedurende dag ook zelf uit als een grote suikerspin. Er kwam nog wat geld in het laadje, maar uiteindelijk deden we het voor onze naamsbekendheid. Er zijn weer wat nieuwe jeugdleden aangemeld en hopelijk zijn er ook wat 18+ers enthousiast geworden. Want Scouting Bennekom is nog steeds hard op zoek naar leiding! Zie de vacaturetekst hier.

16 apr 2012 (Algemeen)

Mooi resultaat op Regionale Scoutingwedstrijden

SAM 0424 150x150 Mooi resultaat op Regionale Scoutingwedstrijden Afgelopen weekend waren de padvindsters en verkenners op de Regionale Scouting Wedstrijden in Lunteren. In totaal deden 17 ploegen mee om de titel “Beste ploeg uit de regio” te veroveren. De verkenners kwamen het dichtste in de buurt, zij bemachtigden de 6e plek. De dames eindigden op een mooie 8e plek.

Tijdens het weekend bouwden de scouts hun eigen kampje, liepen een hike en kookten op houtvuur. Alles stond in het thema “Mario&Luigi, Game Over”. De padvindsters en verkenners waren allebei een ‘computerteam’ die een nieuw level hadden bedacht, want Mario & Luigi die twee oude loodgieters zijn zo 2010…

Elk jaar worden er eerst binnen Scouting Bennekom wedstrijden gehouden, de winnaars mogen door naar de Regionale Scoutingwedstrijden.

Foto’s, gemaakt door de regio, vind je hier.

31 mrt 2012 (Algemeen)

Week van de teek

ShowImage.ashx  150x150 Week van de teekAfgelopen week was het de “Week van de teek”. In verschillende reclamespotjes op tv en radio vroegen verschillende organisaties de aandacht voor de risico’s van tekenbeten. Ook wij, als leiding en bestuur van Scouting Bennekom, willen jullie aandacht vragen voor de teek! De teek komt veel voor in ons bos en op het (Bennekomse) heitje.
Een teek kan de ziekte van Lyme met zich meedragen, wat ernstige gevolgen kan hebben. Controleer daarom jezelf (je zoon/dochter) na elke opkomst op teken. Weten wat een teek is, wat deze doet, maar nog belangrijker hoe je deze goed en veilig kunt verwijderen? Ga naar de website van de “Week van de teek”.

10 feb 2012 (Algemeen)

Nl DOET

untitled Nl DOETOok dit jaar doet Scouting Bennekom weer mee aan de NL DOET. De grootste vrijwilligersactie die mogelijk wordt gemaakt door het Oranje Fonds vindt plaats op 17 maart. Dit jaar besteden we de financiële bijdrage aan het bouwen van patrouillehokken in kiva voor de heren verkenners. De oorspronkelijke hokken zijn vanwege ouderdom een aantal jaar geleden gesloopt. Ze waren bedoeld om de patrouilles ieder een eigen ruimte te geven die ze konden inrichten met hun eigen spullen. Daarnaast was het een plek om groepsgewijs per patrouille opdrachten uit te werken. Al lange tijd is het een wens van de leiding om deze structuur te herstellen.

lees meer
05 feb 2012 (Algemeen)

Poolweekend werd Poolhike

RIMG0110 150x150 Poolweekend werd PoolhikeVanwege de extreme kou in de nacht ging het Poolweekend, waarbij de verkenners en padvindsters kamperen of in een hooiberg slapen, dit weekend niet door. Het alternatief werd een lange daghike. De padvindsters en verkenners werden zaterdag bij Schaarsbergen gedropt waarna de tocht naar het clubhuis begon door een mooi besneeuwd landschap. Na een wandeling van minstens 6 uur werden de scouts beloond met een heerlijk bord vol boerenkool. Het was een mooie en zonnige dag, geweldig om met rode wangen ‘s avonds naar huis te gaan.
Meer foto’s van deze mooi winterse hike vind je hier.

09 jan 2012 (Algemeen)

Metamorfose van het tunneltje!

Ingrid Govers 6 kopie 150x150 Metamorfose van het tunneltje!Het tunneltje achter scouting onder de A12 zal veranderen van een wit en beklad tunneltje in een 30 meter lang kunstwerk. Ingrid Govers, beeldend kunstenaar en leiding bij de Welpen heeft deze schildering ontworpen. Samen met een aantal jeugdleden zal zij op 21 januari de laatste hand leggen aan deze schildering.

Op zaterdag 21 Januari om 16:00 uur zal de wethouder van verkeer en vervoer van de gemeente Ede de naam van het tunneltje op een bijzondere manier onthullen. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn en daarna de schildering te bekijken. Proef ook hoe een stukje snelweg smaakt!

Lees meer op onze speciale pagina: http://www.scoutingbennekom.nl/tunneltje/

02 jan 2012 (Algemeen)

HIT, no adventure like it!

 HIT, no adventure like it!Ook in het Paasweekend (6 t/m 9 april) van 2012 organiseert Scouting Nederland weer verschillende gave kampen voor alle scouts vanaf 7 jaar oud. Dus voor elke welp, padvindster, verkenner, RSA en Stamlid zit er weer een bijzonder kamp bij.

Een keer een weekend zonder je vertrouwde leiding, met een buddy, met een groepje of misschien zelfs wel met je ouder(s) of alleen. Eens kanoën, een groot pionierobject bouwen, een insigne halen, paardrijden of verdwalen in Duitsland?
Bij HIT kan het. HIT staat voor Hikes, Interesse en Trapperskampen. Voor elk wat wils : een bijzondere ervaring. Kijk voor de verschillende kamplocaties en mogelijkheden op de website.

15 dec 2011 (Algemeen)

Levende kerststal padvindsters succes

SAM 0022 150x150 Levende kerststal padvindsters succes“Hoera, een jongen! Gefeliciteerd!” En dat wordt gevierd met lange vingers met muisjes: natuurlijk! Dat was smikkelen en smullen voor de bezoekers op de Dickens Markt in Bennekom. En de padvindsters? Die moesten stil staan.. en soms duurde dat wel erg lang.

Op vrijdag 16 december en zaterdag 17 december bemanden de padvindsters een heuse levende kerststal. Met Jozef, Maria, Jezus en drie bezoekers of drie engeltjes. Elk met een echt levend standbeeld verhaal. Het was een succes, want de padvindsters haalden € 81,45 bij elkaar.

Benieuwd naar het hele verslag en de foto’s? Kijk hier.

10 nov 2011 (Algemeen)

Zonnige natuurwerkdag voor jong en oud

IMG 2124 1 300x204 Zonnige natuurwerkdag voor jong en oudScouting Bennekom organiseerde zaterdag voor de tweede keer de Natuurwerkdag in Bennekom op Landgoed Hoekelum-Zuid. Daar gingen ongeveer 150 deelnemers aan de slag om vrijwillig de handen uit de mouwen te steken en het landschap een opknapbeurt te geven. De scouts kregen onder andere hulp van de Rangers van het Wereld Natuur Fonds die zich niet alleen interesseren voor bedreigde dieren ver weg, maar ook voor de natuur dichtbij huis. In heel Nederland waren ruim 13.000 mensen op 406 locaties actief.

lees meer
24 okt 2011 (Algemeen)

Speculaasactie geslaagd

Leden van Scouting Bennekom verkochten afgelopen zaterdag speculaas. De scouts gingen langs de deuren in heel Bennekom om de koekjes aan de man te brengen. Dankzij het mooie herfstweer werd de actie een groot succes, de speculaas vond gretig aftrek bij de Bennekommers en in een mum van tijd waren de welpen, verkenners, padvindsters en explorers van Scouting Bennekom door hun voorraad heen. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan de activiteiten van de scouts.

12 okt 2011 (Algemeen)

Jotihunt, de jacht op Frankenstein!

Zaterdag is het weer zo ver. Het derde weekend van oktober staat ieder jaar in het teken van de JOTA/JOTI. De JOTA (Jamboree On The Air) wordt alweer voor de 54ste keer gehouden. Maar waar we vroeger nog bezig waren met het bevestigen van antennes wordt nu plaats gemaakt voor computers, printers en beamers. De laatste jaren heeft de JOTI (Jamboree On The Internet) bij ons namelijk de plaats ingenomen van de JOTA.

lees meer
08 okt 2011 (Algemeen)

Zonnige burendag!

jotihunt banner Zonnige burendag!

BurendagLogo20111 Zonnige burendag!

24 september vond de landelijke Burendag plaats, met als thema “Burendag; koppen bij elkaar”. Het doel van Burendag is je buren beter te leren kennen zodat je nog meer aan elkaar kunt hebben. We deden dit jaar voor de derde keer mee aan de Burendag. Er werden nieuwe vrienden gemaakt en bestaande contacten werden aangehaald, want als je elkaar nodig hebt is het samen willen werken de basis van het succes.
Dankzij de aanwezigheid van een warme koffie en thee, koele ranja, koekjes, vlaggetjes, ballonnen en natuurlijk verschillende buren en belangstellenden is de Burendag een geslaagde dag geworden.
lees meer
13 sep 2011 (Algemeen)

Nieuwe S[h]elter is uit

voorkant1 Nieuwe S[h]elter is uitAfgelopen zaterdag is de nieuwe Shelter uitgedeeld.

In deze editie aandacht voor de afgelopen zomerkampen, de wereld jamboree in Zweden, de komende activiteiten van de Bevers en een aantal nieuwe gezichten in de groep.

Mocht je de Shelter afgelopen zaterdag niet gekregen hebben dan kun je hem hier bekijken.

Veel leesplezier!

13 sep 2011 (Algemeen)

Overvliegspektakel

RIMG0281 150x150 OvervliegspektakelZaterdag zijn we het nieuwe seizoen echt begonnen met het overvliegen. Er vlogen heel wat jeugdleden van de ene speltak naar de andere op deze drukkend warme dag. De bevers zijn op het moment een kleine kolonie geworden, maar die zullen snel aangevuld worden vanaf de wachtlijst. Ditzelfde geldt voor de welpen (jongens en meisjes), de groepen zitten weer goed vol!

De verkenners kregen er weer 8 jongens bij, en ook de padvindsters kregen zes padvindsters in spé via hun circus het vendel binnen. Het spektakel is niet echt in woorden te vatten, en zeker het overvliegen naar de RSA is een mooi tafereel om te fotograferen. Hopelijk snel meer foto’s, maar hier al een klein voorproefje. En hier zijn nog een aantal foto’s te bekijken.

De padvindsters hebben al een langer verslag geschreven over het overvliegen, dat kunt u hier lezen.

Houd u er rekening mee dat we op 17 september GEEN opkomst hebben. Tot de 24e!

28 aug 2011 (Algemeen)

Versteende padvindsters bij workshop Living Statues

RIMG0232 150x150 Versteende padvindsters bij workshop Living StatuesWe zijn dit seizoen met de padvindsters fanatiek begonnen. Na een slaapfeestje op vrijdagavond/nacht, gingen we zaterdagochtend vroeg naar Arnhem. Onder leiding van vier deskundigen leerden we in zes uur de beginselen om een echt ‘Living Statue’ te zijn. Grimeren, mime, acteren en oefenen om levend standbeeld te zijn hoorden er bij. En onderschat het niet. Stilstaan is een hard job! Lees hier meer.

23 aug 2011 (Algemeen)

We beginnen weer!!

20110613 DSC 0144 1 150x150 We beginnen weer!!Je hebt er lang naar uit moeten kijken, maar aanstaande zaterdag beginnen de opkomsten weer voor alle jeugdleden van Scouting Bennekom. De opkomsten starten om 14:00 uur, tenzij je anders hebt gehoord van jouw (bege-)leiding.
We hopen je weer te zien zaterdag in het Bennekomse bos.

Groet, Bestuur & Leiding Scouting Bennekom

29 jul 2011 (Algemeen)

Bennekomse scouts op de Wereld Jamboree Zweden

RIMG0143 150x150 Bennekomse scouts op de Wereld Jamboree ZwedenDe regen komt met bakken uit de hemel, maar ik kwam donderdag op het Wereld Jamboree terrein alleen maar stralende gezichtjes tegen. Wat een evenement.. “Super vet!” zegt Nienke (RSA), nu lid van de troep Lange Jan.

En zo liep ik tussen de 38.000 aanwezige scouts in het Zweedse Rinkaby 11 van de 17 Bennekomse scouts tegen het lijf. Allemaal goed gehuld in regenkleding of weggedoken in een activiteitentent. Na een vijf daagse voorreis in Denemarken, waar de scouts Kopenhagen aandeden, gingen jetskiëen of rondvaren in een speedboat zijn ze woensdag aangekomen in Rinkaby.

Al voor de grote poort zie ik een bekend neusje. “Lotte!!” roep ik enthousiast. Er kijkt iemand verbaasd op, want ja wie verwacht mij nou in de context van de jamboree? En dan valt het kwartje “Mieke!! ” krijg ik enthousiast te horen. Samen met een welkom op de Jamboree knuffel van Lotte begin ik de dag.

lees meer
08 jul 2011 (Algemeen)

Trailwalker is ook voor Scouting Bennekom een uitdaging

5872896872 e13d109d08 m Trailwalker is ook voor Scouting Bennekom een uitdaging

Honderd kilometer onafgebroken lopen voor het goede doel. Dat is het idee achter de Oxfam Novib Trailwalker die afgelopen weekend gehouden werd op de Veluwe. De deelnemende teams werden uitgedaagd om binnen dertig uur de afstand af te leggen. Dit doen zij met hulp van de scouts die vrijwillig langs de route staan om de tocht in goede banen te leiden, de deelnemers te ondersteunen en de wandeling tot een outdoor uitdaging te maken. Ook Bennekomse scouts waren van de partij, wat gezien de start en finish op Hoekelum niet meer dan logisch was.
Scouting is drie jaar geleden benaderd door Oxfam Novib om te helpen bij de organisatie van de Trailwalker. Mede dankzij de belangeloze inzet van Scouting Bennekom en vier andere scoutinggroepen uit de regio Neder-Veluwe waren de twee voorgaande edities ook een groot succes. Ook dit jaar hebben scouts weer hun medewerking verleend. Vrijwilligers van Scouting Bennekom hebben de bemanning verzorgd van de eerste en de laatste controle- en verzorgingspost die langs de route was ingericht. Zij waren hiermee bijna 30 uur in touw voor het goede doel.

Foto’s zijn te vinden op Flickr

lees meer
14 jun 2011 (Algemeen)

Rust weergekeerd in Goldville

 Rust weergekeerd in GoldvilleNa een druk Pinksterweekend in Goldville is, dankzij de hulp van vele cowboys en indianen, de rust weer terug gekeerd.

Sheriff Bob kan weer met de voetjes omhoog in zijn schommelstoel op de veranda van de Saloon van barman Otto. Henkie en de baron hebben de straf gekregen die ze verdiende. Gelukkig zijn de indianen en cowboys weer de beste vrienden en vierden samen verzoeningsfeest. Er werd genoeg goud verzameld, de gouverneur werd afgekocht en kon weer vertrekken met zijn trainrails plannen. Kortom: er is weer rust in Goldville!

Wij kunnen als groep terug kijken op een zeer geslaagd kamp. De sfeer was   geweldig en iedereen heeft volop genoten. Het weer werkte ook mee, wat toch net dat beetje extra geeft.

lees meer
12 jun 2011 (Algemeen)

Het is voorbij … maar gelukkig hebben we de foto´s nog

20110611 DSC 9633 300x151 Het is voorbij ... maar gelukkig hebben we de foto´s nogVanaf zaterdagochtend 11 juni was het erg druk in Goldville. Een groot aantal indianen en cowboys hebben het dorp bevolkt. Die ochtend kreeg  barman Otto echter vervelend nieuws te horen . Een spoorlijn zal zijn bar doorkruisen. Hopelijk kunnen de inwoners van Goldville hem helpen. Een aantal eerste foto’s vanuit Goldville zijn op de volgende site te bekijken.

20110611 DSC 9823 300x176 Het is voorbij ... maar gelukkig hebben we de foto´s nogUpdate (zaterdagavond): Na een drukke handelsmiddag was er ‘s avonds tijd voor ontspanning in Goldville. Een heerlijke verzoeningsbbq luidde een avond vol spelletjes, huifkarritten en line-dancing in. Kijk hier voor een kleine impressie van deze avond.

Inmiddels weten we dat ook hier het aloude gezegde ‘eind goed, al goed’ van toepassing is. Het mysterie liep goed af, de weergoden lieten ons niet in de steek en boven alles: het kamp was geweldig!

Alle foto’s zijn te vinden in ons digitale fotoboek van het groepskamp via : https://picasaweb.google.com/sinds1945/20110611Tm13Groepskamp#

29 mei 2011 (Algemeen)

Kampboekje groepskamp online

Afbeelding1 Kampboekje groepskamp onlineZaterdag heb je het kampboekje met daarin alle informatie over het komende groepskamp gekregen. We hebben het ook online gezet als het het even  niet meer kunt vinden als je je spullen aan het inpakken bent en je afvraagt of je niets vergeten bent.

Je leest hierin ook alles over de inwoners van Goldville, de kampregels, andere belangrijke informatie en je kunt alvast een kijkje nemen hoe de badge eruit ziet die alle deelnemers na afloop mee naar huis krijgen.

Voor de pdf versie van het groepskampboekje klik je hier.

29 mei 2011 (Algemeen)

SvhG doet Brilon!

20110522 DSC 9412 SvhG doet Brilon!Zo af en toe gaat een groep oudgedienden samen nog eens op stap om mooie verhalen op te halen en samen weer eens weg te zijn. In het weekend van 20 tot 22 mei zijn ze naar Brilon in het Sauerland geweest.

De foto’s staan inmiddels online: klik op Jaap in de brommert om ze te bekijken of ga naar de SvhG fotopagina.

15 mei 2011 (Algemeen)

Het koekje van eigen deeg: missie geslaagd!

c TY7 12 Het koekje van eigen deeg: missie geslaagd!De welpen, verkenners en padvindsters verkochten afgelopen zaterdag huis-aan-huis meer dan 400 pakjes “Koekjes van eigen deeg” in Bennekom. De koekjes werden belangeloos ter beschikking gesteld aan de scouts door Patisserie van Woerekom. De opbrengst van de actie, ongeveer € 1000,-, komt ten goede aan de zomerkampen die elk jaar weer het jaarlijkse hoogtepunt van het Scoutingjaar zijn.

lees meer
08 mei 2011 (Algemeen)

Pretpark vol Scouts

fundays small Pretpark vol Scouts In het weekend van 28 mei zijn weer de Scouting Fundays bij het vernieuwde Walibi Holland in Biddinghuizen. Op zaterdag 28 en zondag 29 mei kan je voor de prijs van 18 euro per persoon naar Walibi. Ook vrienden, familie die niet op Scouting zitten kunnen met je mee. Bestel je kaarten bij de ScoutShop. Als groep gaan we niet, maar zelf kun je natuurlijk wel profiteren van dit voordeeltje!

Speciaal voor explorers en ouder is er ook een kampeerterrein ingericht. Zij kunnen dan ook nog genieten van een echt Scoutingfeest zaterdagavond. Overdag zit je samen met allemaal andere scouts in de achtbaan. Rijen met ScoutFits.. grote pio-objecten sieren het park noem maar op. Een supergave Scoutingdag dus. Bezoek snel de website. Tickets bestellen kan nog tot en met 18 mei!

05 mei 2011 (Algemeen)

4 mei: Bloemenzee dankzij Scouting Bennekom

P1020010 225x300 4 mei: Bloemenzee dankzij Scouting BennekomOp 4 mei waren we weer aanwezig bij de kranslegging ter gelegenheid van dodenherdenking in het Bart van Elstplantsoen in het dorp. Zoals de afgelopen jaren hebben we ook dit jaar weer de bloemen uitgedeeld aan alle aanwezigen die zelf geen bloem meegenomen hadden. Het comité had weer voor prachtige bloemen gezorgd die gretig aftrek vonden.

Het resultaat was een indrukwekkende en prachtige bloemenzee rondom het monument in het plantsoen. Uiteraard werd na het uitdelen van de bloemen snel de plek ingenomen langs de route om de erewacht te vormen en liepen we na de kranslegging als laatsten in de rij langs het monument. Vanuit het comité werden we weer hartelijk bedankt voor onze aanwezigheid.

Weer een activiteit waarmee we onze positie midden in de Bennekomse samenleving hebben laten blijken!

17 apr 2011 (Algemeen)

Padvindsters 3e op Regionale Wedstrijden

myphoto60 225x300 Padvindsters 3e op Regionale WedstrijdenZondag 17 april was het rond drie uur weer super spannend in Lunteren. De padvindsters werden op het podium geroepen.. samen met drie andere groepen uit de hele regio. Het was tijd voor de laatste 4 van de uitslag van de Regionale Scouting Wedstrijden 2011.

De padvindsters stonden samen op het podium met de Hessen en Zandkleppers uit Lunteren en de verkenners van de OPV-Schoonoord uit Oosterbeek. Na het bekendmaken van de uitslag bleek dat Christa (RL), Moriah (ARL), Marijke, Manon, Angelika en Roos de 3e plek deelden met de OPV, met maar liefst 706 punten!

lees meer
17 apr 2011 (Algemeen)

RSA loopt GPS-versie Sint Jorismars

20110416 DSC 9142 300x201 RSA loopt GPS versie Sint Jorismars

Zaterdag 16 april kon menig wandelaar zijn hart weer ophalen tijdens de jaarlijkse Sint Jorismars in Ede. Zoals elk jaar bracht de route de wandelaar langs vele mooie stukjes van de Ginkelse Heide en de eromheen liggende bossen.

Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om een GPS route te lopen in plaats van de bewijzerde routes. Een uitdaging die de RSA wel aan wilden gaan. Tegelijk konden we daarmee de onlangs aangeschafte GPS-apparaten in het veld testen. Ondanks dat de route iets te lang was en we hem voortijdig hebben moeten afbreken was het een erg leuke manier om de Sint Jorismars te lopen. Volgend jaar gaan we het zeker weer op deze manier proberen. Voor een impressie van de route en de wilde dieren die we onderweg tegenkwamen zijn hier nog een aantal foto’s te bekijken.

10 apr 2011 (Algemeen)

Informatie over het Groepskamp

Ergens in het wilde westen ligt het dorp Goldville. Waarom het dorp Goldville heet weet eigenlijk niemand, er is hier nog nooit goud gevonden. De dorpelingen van deze plaats leven in vrede samen met de indianen uit het indianendorp verderop.

Midden in Goldville staat de saloon van barman Otto en zijn vrouw Heidi. Deze bar is de gezelligste plek van het dorp. Iedereen houdt ervan om elkaar hier te ontmoeten, zelfs de indianen zijn welkom.

Op een dag gebeurd er wat vreemds: Er wordt van alles gestolen maar niemand weet wie de dief is. Om het allemaal nog eens wat erger te maken lijkt het erop dat de saloon van Otto gesloopt moet worden. Gouverneur Kentucky heeft namelijk besloten dat er een spoorlijn door het dorp moet komen.

Het wordt onrustig in het dorp en daarom roept de Sheriff Bob alle dorpelingen bij elkaar voor een overleg.

Wil je meer weten over de Dorpsraad? Klik dan snel door!

05 apr 2011 (Algemeen)

Tragisch ongeval scouts uit Valkenswaard

BERGEIJK – In de vroege avond van vrijdag 1 april heeft in Bergeijk een tragisch ongeluk plaatsgevonden, waarbij twee explorers van Scoutinggroep Sint Maarten uit Valkenswaard, beide 15 jaar, zijn omgekomen. Een derde explorer (16) is gewond geraakt.

Dit raakt ons scouts zeer. Wij leven mee met de familie, vrienden en leden van de Scoutinggroep die dit vreselijke verlies moeten verwerken. Wij wensen hen veel sterkte toe.
Als Scoutinggroep is dit ongeval een steek in het hart, de realiteit van de activiteiten de we soms ondernemen en de risico’s die daaraan kleven. Wij willen u vertellen dat we als bestuur en leiding van Scouting Bennekom er alles aan doen om de veiligheid van uw kind op Scouting te waarborgen. We kunnen ons voorstellen dat een dergelijk ongeluk vragen bij u oproept. Hoe regelen wij de veiligheid van uw kind op Scouting? Deze vragen zijn terecht, gaat u vooral naar de leiding van uw kind(eren) om hierover te praten.

Via de website van de Scoutinggroep is het mogelijk een condoleancebericht achter te laten.

22 mrt 2011 (Algemeen)

NL DOET smaakt naar meer

NL DOET 2011 2 300x224 NL DOET smaakt naar meerVele handen maken licht werk. Onder dat motto was de NL DOET  een groot succes. Afgelopen zaterdag staken naar schatting van organisator Oranje Fonds zo’n 100.000 vrijwilligers de handen uit de mouwen. Met de deelname van ruim 30 jonge en oude vrijwilligers was de actie bij Scouting Bennekom ook een groot succes.

De Bevers lieten zich alle activiteit niet zomaar aan zich voorbijgaan. Samen met hun leiding hebben een heerlijke grote pan goed gevulde soep gekookt om alle vrijwilligers een hart onder de riem te steken. Tijdens een welverdiende pauze werd de soep met smaak opgegeten. Zoals treffend gezegd werd: “Dit smaakt naar meer!”.

21 mrt 2011 (Algemeen)

Nieuwe S[h]elter online

Shelter2011nr1voorkant 211x300 Nieuwe S[h]elter onlineHet heeft even geduurd, maar vorige week is de eerste S[h]elter van 2011 verschenen. Deze keer met de stoerste dames van Bennekom op de cover. Binnenin vind je allerlei mooie verhalen van kort en lang geleden.

Vraag ernaar bij je leiding als je hem nog niet gekregen hebt of kijk snel in de digitale S[h]elter in het archief.

15 mrt 2011 (Algemeen)

Lions in actie bij Scouting Bennekom

nl doet rozet rgb 150x150 Lions in actie bij Scouting BennekomDe Lions clubs Ede en Ede-Nederveluwe komen op 19 maart klussen bij Scouting Bennekom. De Lions doen mee aan de landelijke actie van het Oranje Fonds, NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Lions hebben als motto ‘We Serve’. De bundeling van krachten tussen het Oranje Fonds en de Lions past uitstekend bij beide organisaties die maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan.

Op zaterdag 19 maart 2011 gaan de Lions aan de slag tussen 14 en 17 uur in en rond het troephuis van Scouting Bennekom op Selterskampweg 68 in Bennekom. Daar wordt dan geschilderd en zal het gebouw een voorjaarsschoonmaak krijgen. In het bos gaat gesnoeid worden en zal vogelkers verwijderd worden. “Scouting Bennekom ziet NL DOET als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar we normaal niet aan toe komen. Juist daarom zijn wij blij met de ondersteuning vanuit de Lions” aldus Wim Appelman, NL-Doet coördinator van de Bennekomse scouts.

03 mrt 2011 (Algemeen)

Gastgezinnen gezocht!

myphoto3 Gastgezinnen gezocht! Het Nederlands contingent (organisatie van de Wereld Jamboree deelnemers in Nederland) is nog steeds op zoek naar gastgezinnen voor Engelse scouts! Ben jij scout bij Scouting Bennekom en lijkt het jou en je ouders leuk om gastgezin te zijn voor twee Engelse scouts in de periode van 8 t/m 12 augustus?
Ga dan naar deze website Hier staat dat je deelnemer moet zijn van de Wereld Jamboree 2011, dit is niet waar! Dus geef je snel op voor een bijzondere internationale ervaring!


20 feb 2011 (Algemeen)

Scouting Bennekom DOET mee!

nl doet rozet rgb 150x150 Scouting Bennekom DOET mee!NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en stimuleert iedereen om op 18 en 19 maart 2011 de handen uit de mouwen te steken.

Wij doen mee! We gaan binnen en buiten aan de slag om onze gebouwen en het omliggende terrein weer zomerklaar te maken. Alle ouders en andere vrijwiiligers zijn welkom om mee te komen helpen op 19 maart tussen 14 en 17 uur. Aanmelden kan via info@scoutingbennekom.nl.

Meer informatie over onze klus staat op: http://www.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=3939864

04 jan 2011 (Algemeen)

America, here we come!

groepskamp America, here we come!  Het groepskamp komt er aan…..

2010 was al een heel feestelijk jaar voor scouting Bennekom. Er is veel feest gevierd in Bennekom en Utrecht om 100 jaar scouting in Nederland te vieren. Daarnaast was er ook feest voor onze eigen groep: oud-leden zijn bij elkaar gekomen om herinneringen op te halen rondom jubilea van Scouting Bennekom, Musinga en Schakel.

Meer informatie vind je op de speciale groepskamppagina: http://www.scoutingbennekom.nl/groepskamp/.

01 jan 2011 (Algemeen)

Padvindsters fris 2011 in!

IMG 0557 150x150 Padvindsters fris 2011 in! De padvindsters waren vandaag in Scheveningen. Om 12.00uur doken zij met zo’n 10.000 andere ‘gekken’ de Noordzee in. De meiden doken voor een goed doel: Scouts in Zuid-Afrika! Het water was wel steenkoud, maar goed soms moet je niet te veel nadenken en zeker als scout: gewoon doen! En samen.. ach dan valt alles mee.

lees meer
20 dec 2010 (Algemeen)

Trekking Scouting Loterij 2010

Heeft u dit jaar een Scoutinglot gekocht van een jeugdlid van Scouting Bennekom? Dan kunt u nu kijken of u wat gewonnen heeft! Misschien bent u wel de nieuwe eigenaar van een Fiat Panda! We kunnen in ieder geval vertellen dat er een aantal Walibi kaartjes en Parker pennen zijn uitgegaan onder de kopers van loten van Scouting Bennekom. Kijk hier voor de uitslag.

20 dec 2010 (Algemeen)

Padvindsters duiken het nieuwe jaar in!

De padvindsters gaan 2011 fris van start: en wel door mee te doen aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen! “Dit is wellicht de gekste actie ooit!” en de meiden doen het niet voor zichzelf, maar voor een groep scouts uit Zuid-Afrika. In Johannesburg zet scoutingleider Darryl van Reenen Scouting in om kinderen van de straat te houden, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid te leren. Dezelfde visie en missie als wij hebben in het Bennekomse bos, maar binnen een hele andere context. Het mag dan wel ontzettend koud worden, zeker als er sneeuw gaat liggen, maar het gaat een super ervaring worden. Natuurlijk wilt u de padvindsters ook sponsoren! Stuur snel een mail naar zoekavendel@hotmail.com

30 nov 2010 (Algemeen)

Vredeslicht komt naar Bennekom

Logo Vredeslicht Nederland Vredeslicht komt naar BennekomOp donderdag 9 december vertrekken Scouts per trein naar Wenen om daar het Vredeslicht te gaan ophalen. Tijdens een ceremonie in Wenen op zaterdag 11 december zullen de Scouts het brandende Vredeslicht in ontvangst nemen, en het brandende licht met de nachttrein naar Nederland brengen, waar ze zondag 12 december in de namiddag zullen aankomen.Op donderdag 9 december vertrekken Scouts per trein naar Wenen om daar het Vredeslicht te gaan ophalen. Tijdens een ceremonie in Wenen op zaterdag 11 december zullen de Scouts het brandende Vredeslicht in ontvangst nemen, en het brandende licht met de nachttrein naar Nederland brengen, waar ze zondag 12 december in de namiddag zullen aankomen.Op zaterdag 18 december is in Utrecht een Vredeslichtmanifestatie gepland, waar Scoutinggroepen uit het hele land het brandende Vredeslicht kunnen ophalen. Ook Scouting Bennekom zal daarbij zijn! Meer informatie volgt…

14 nov 2010 (Algemeen)

Zoeka Vendel 55 jaar!

ks%2011%20zomerkamp%2047 Zoeka Vendel 55 jaar! Op 1 december 1955 zag het Zoeka Vendel het levenslicht, dat is inmiddels alweer 55 jaar geleden. Daarom vieren we een feestje, waar herinneringen ophalen centraal staat. Met dat idee heeft het huidige padvindstersleidingteam ook oud-leden en oud-leiding uitgenodigd voor het scoutinggala diner dat plaats vindt op 27 november a.s. Wil je weten wie er nog meer zijn uitgenodigd / komen? Of heb je geen uitnodiging gehad maar ben je wel oud-padvindster? Kijk dan op de padvindsterspagina bij ‘Nieuws‘ . Tot de 27e!

06 nov 2010 (Algemeen)

Natuurwerkdag 2010: wat een dag!

DSC 0466 Natuurwerkdag 2010: wat een dag!De Natuurwerkdag van afgelopen zaterdag stond in grote belangstelling. Gedeputeerde Annelies van der Kolk van de Provincie Gelderland plantte een boom, net als Jacqueline Vredenbregt (lid van het landelijk bestuur) en Jules Stuyt (lid van de Jongerenraad van de Gemeente Ede).

Dankzij het enthousiasme van alle leden, ouders en andere vrijwilligers gingen ook alle andere 1500  bomen de grond in.  Het bos rondom ons clubhuis is hiermee weer een stuk rijker voor mens en dier. Ook Omroep Gelderland was van de partij, bekijk de reportage hieronder.

30 okt 2010 (Algemeen)

Aan de slag met opzienbarend bosplan

Afbeelding1 300x240 Aan de slag met opzienbarend bosplanNaar aanleiding van het winnen van een Klimaatparel van de Provincie Gelderland organiseren we op 6 november een dag waarop we op allerlei manieren met het bos, klimaat en natuur bezig zullen gaan. We combineren dit met deelname aan de landelijke Natuurwerkdag. Ouders, familie, vrienden, buren, eigenlijk is iedereen welkom om de handen uit de mouwen te steken om ons bos weer mooier te maken!

Kijk voor onze plannen op de speciale site www.klimaatparel.nl

Aanmelden kan via onze eigen pagina op de site van de Natuurwerkdag (leden hoeven zich niet aan te melden).

logos 300x39 Aan de slag met opzienbarend bosplan

20 okt 2010 (Algemeen)

Albert Heijn bedankt!

2010 10 20 17.15.43 Albert Heijn bedankt!‘Onze’ Albert Heijn is de afgelopen weken flink verbouwd, ter gelegenheid van de opening werd een actie georganiseerd waarmee clubs en verenigingen een mooie prijs konden winnen: een kar vol gratis boodschappen. En dan niet één die door Albert uitgezocht was. Nee, een wagen die zelf volgeladen mocht worden.

Tot onze grote verrassing hoorden wij bij de drie clubs die een winkelwagen mochten volladen. Op 20 oktober was het zover, we hebben een winkelwagen volgeladen (dat was nog een hele uitdaging) om een heerlijk diner te kunnen koken voor de leiding op 6 november.

14 okt 2010 (Algemeen)

Wij deden dit jaar mee! Jotihunt 2010

jotihunt banner Wij deden dit jaar mee! Jotihunt 2010

04 okt 2010 (Algemeen)

Bijna 200 deelnemers aan de reünie

100jaar Bijna 200 deelnemers aan de reünieDe reünie op 9 oktober 2010 was een groot succes, mede dankzij de weergoden die ons goedgezind waren. Een niet eerder gehaald deelnemersaantal van bijna 200 oud-leden was aanwezig op deze feestelijke dag. Er zijn vele foto’s gemaakt, de eerste foto’s zijn te vinden in ons fotoboek. Zodra meer foto’s beschikbaar zijn zullen ze geplaatst worden op deze site. Ook kunt u blijven genieten van de foto’s van lang (of minder lang) vervlogen tijden in ons historische fotoboek. Voor meer informatie over de ´Vrienden van Scouting Bennekom´ kunt u terecht op de (tijdelijke) Vrienden pagina.

Meer informatie over de reünie is te vinden op de speciale reüniepagina op deze website.

17 sep 2010 (Algemeen)

Maak van je buurt je thuis

aangepastSDC14600 150x150 Maak van je buurt je thuis

Op zaterdag 25 september vindt voor de 5e keer de Burendag plaats, deze dag wordt georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Dit jaar staat Burendag in het teken van het dichter bij elkaar brengen van mensen. 55 procent van de Nederlanders blijkt namelijk geen idee te hebben hoe ze de buurt gezelliger zouden kunnen maken terwijl ze dat wel zouden willen. Zo kan men bijvoorbeeld gemakkelijk de buurt ‘knusser’ maken door het plaatsen van fleurige bloembakken of een bankje voor meer contact met de buren.
18 aug 2010 (Algemeen)

Bevers bakken ze bruin

 Bevers bakken ze bruinOp 12 juni 2010 waren de Bevers te gast bij Patisserie van Woerekom.

Hun ouders werden die middag verrast met verschillende heerlijkheden uit de bakkerij.

Hartelijk dank aan Robert van Woerekom en Joost Kloppenburg voor hun hulp om de Bevers wegwijs te maken in de wondere wereld van het banket.

09 aug 2010 (Algemeen)

Padvindsters zomerkampfoto’s

Zomerkamp2010 Padvindsters zomerkampfotosDe padvindsters hadden deze zomer een geslaagd zoka van maar liefst twee weken. Samen met Hongaarse scouts uit Pécs hadden zij kamp in Bennekom, Amsterdam, Bakkum en Arnhem.

Klik op de foto hiernaast voor het fotoboek. Er volgen snel nog meer foto’s.

18 jul 2010 (Algemeen)

Zomerkamp foto’s

 Zomerkamp fotosDe eerste foto’s van het zonovergoten Usselo waar de verkenners Mario World betraden en menig eindbaas heeft verslagen.

De grootste eindbaas was toch de zon!

Alle foto’s zijn te vinden in het zomerkamp 2010 Usselo fotoboek.

20 jun 2010 (Algemeen)

Welkom op Hongaars-Nederlandse middag van padvindsters

badege4 Welkom op Hongaars Nederlandse middag van padvindstersOp dinsdag 29 juni aanstaande houden de padvindsters van Scouting Bennekom een speciale bijeenkomst op hun clubhuis, waarvoor zij heel Bennekom bij deze uitnodigen. Ter ere van de komst van hun partnerscoutinggroep uit Hongarije zullen er tussen 16.30 uur en 18.30 uur diverse Nederlandse en Hongaarse activiteiten te doen op het clubhuis.

lees meer
15 jun 2010 (Algemeen)

Burgemeesters organiseren BZT-show

IMG 2654 Burgemeesters organiseren BZT show

Afgelopen zaterdag hebben de burgemeesters (oudste kabouters) hun eigen opkomst georganiseerd. Bekijken de foto’s door op ‘lees meer’ of de foto hiernaast te klikken.

lees meer
08 jun 2010 (Algemeen)

Verkenners en padvindsters trakteren bonbons

trakteeractie juni 2010 Verkenners en padvindsters trakteren bonbonsDat Scouting Bennekom dit jaar feestviert kan de Bennekommers niet ontgaan zijn. Dit jaar vieren de scouts het 100 jarig bestaan van Scouting in Nederland en het 65 jarig bestaan van scouting in Bennekom. Ter gelegenheid van dit heugelijke feit hebben de Bennekomse scouts de handen ineen geslagen met Patisserie van Woerekom. Onder het motto ‘Wie jarig is trakteert’ hebben de verkenners en padvindsters van Scouting Bennekom afgelopen zaterdag in Bennekom traktaties uitgedeeld. Huis aan huis werden bewoners verrast met een heerlijke ambachtelijke bonbon in de vorm van een tulp die belangeloos beschikbaar werd gesteld door Patisserie Van Woerekom.
lees meer
06 jun 2010 (Algemeen)

Trailwalker groot succes: bijna een half miljoen voor beter onderwijs in Uganda

OxNo Stempel 2010 internet Trailwalker groot succes: bijna een half miljoen voor beter onderwijs in UgandaEen groep met onder andere leiding en stamleden heeft afgelopen weekend een post bemand tijdens de Oxfam Novib Trailwalker 2010. De Trailwalker is de grootste teamuitdaging van Nederland. In 30 uur tijd hebben op 5 en 6 juni meer dan 100 teams non stop 100 kilometer over de Veluwe gelopen start en finish waren op ons eigen Hoekelum. Voor een evenement als dit zijn natuurlijk veel vrijwilligers nodig. Scouting Neder-Veluwe heeft de bemensing van de checkpoints geleverd.  Scouting Bennekom verzorgde de checkpoints 1 (de eerste) en 9 (de laatste).

lees meer
28 mei 2010 (Algemeen)

Bevers vieren verjaardag Lange Doener

CIMG1296 Bevers vieren verjaardag Lange DoenerLange Doener is de langste en de oudste in Huize Hotsjietonia en is daarom een beetje de baas. Hij lijkt soms een beetje saai en serieus, maar is dat niet. Hij heeft ook wel iets weg van een vaderfiguur. Niemand weet precies hoe oud hij is, maar hij is best al wel oud. Hij wil wel zeggen wanneer hij jarig is. Meestal komen alle bevers dan bij elkaar om dit te vieren. Ook dit jaar heeft hij weer zijn verjaardag gevierd met de Bevers van de Sprokkelbende.

lees meer
27 mei 2010 (Algemeen)

Uitwisseling: de Hongaren komen!

eu flag YOUTH EN Uitwisseling: de Hongaren komen!Erg blij zijn wij, de padvindstersleiding, alles is rond. Op 28 juni 2010 landt het vliegtuig vanuit Budapest op Duitse bodem weliswaar.. maar onze Hongaarse vrienden komen! Na een succesvolle uitwisseling vorig jaar in Hongarije met het thema “Be Scout. Explore Europe.” Heeft het Nederlands Jeugd Instituut ook dit jaar weer subsidie toegekend aan een uitwisselingsproject tussen een de padvindsters van Scouting Bennekom en een Hongaarse scoutinggroep uit Pécs.

lees meer
27 mei 2010 (Algemeen)

Landelijke Scouting Wedstrijden: EEN GROOT FEEST

De padvindsters waren afgelopen weekend weer present op de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) in Baarn. Ondanks de warmte, de vele spellen en de meer dan 600 deelnemers wisten zij zich een weg te banen tot de 26e plek in het eindklassement. Een super prestatie. Het thema van de wedstrijden was dit jaar Feest! Natuurlijk allemaal in de trant van het 100 jarig bestaan van Scouting in Nederland.

lees meer
11 mei 2010 (Algemeen)

Foto’s ScoutItOut

Wil je nog even nagenieten van de ScoutItOut op 10 april?

 Fotos ScoutItOut

We hebben een  serie mooie foto’s geplaatst op de speciale ScoutItOut foto pagina.

Met dank aan Lia Hulsbeek!

01 mei 2010 (Algemeen)

Stop Motion 2

19 apr 2010 (Algemeen)

Padvindsters en verkenners in top 3 op RSW

media httpwwwedestadn aAnlx.jpg.scaled500 Padvindsters en verkenners in top 3 op RSW

Het jeugdkampeerterrein in Lunteren was dit weekend het toneel van de Regionale Scouting Wedstrijden. In totaal streden 23 scoutinggroepen uit de regio om de titel ‘Beste Regionale Ploeg’. Scouting Bennekom heeft zich daar van haar beste kant laten zien. Onze padvindsters wonnen met twintig punten verschil van de Hessen uit Lunteren, gevolgd door de Bennekomse verkenners die op een mooie derde plek eindigden. Een resultaat waar we trots op mogen zijn!
lees meer
19 apr 2010 (Algemeen)

Stop Motion : Het filmpje!

Afgelopen zaterdag hebben de kabouters stop-motion filmpjes gemaakt.  Het resultaat is nu te bekijken:

11 apr 2010 (Algemeen)

Scouting Bennekom viert feest en wint prijs

SDC16964 1 Scouting Bennekom viert feest en wint prijsOp de 100ste dag van 2010, 10 april, organiseerde Scouting Bennekom onder de naam ‘ScoutItOut’ in het dorp in Bennekom een grote middagactiviteit voor haar leden en alle belangstellende Bennekommers. Scouting Bennekom vierde daarmee het 100 jarig bestaan van Scouting in Nederland en de 65e verjaardag van Scouting in Bennekom!  Het plein voor de oude kerk midden in het dorp was gevuld met leuke, spannende en inspannende activiteiten voor alle kinderen in Bennekom.

lees meer
02 apr 2010 (Algemeen)

ScoutItOut: Spelenmiddag in het dorp

SCOUTING BENNEKOM VIERT FEEST100 jaar Scouting logo versie 3 zonder achtergrond ScoutItOut: Spelenmiddag in het dorp

Op 10 april organiseert Scouting Bennekom onder de naam ‘ScoutItOut’ in het dorp in Bennekom een grote middagactiviteit voor haar leden en alle belangstellende Bennekommers. Scouting Bennekom viert daar mee het 100 jarig bestaan van Scouting in Nederland en de 65e verjaardag van Scouting in Bennekom!  Bennekommers zijn van harte uitgenodigd om vanaf 13.00 uur deel te nemen aan uitdagende en plezierige activiteiten.

Burgemeester van der Knaap opent het activiteitenprogramma om 13.00 uur op het plein voor de Oude Kerk in Bennekom. Ook enkele leden van Scouting Bennekom van het allereerste uur zijn hierbij aanwezig. Daarna zal het landelijk bestuur van Scouting Nederland de prijs uitreiken aan  de Scoutinggroep uit regio NederVeluwe die de beste jubileumactiviteit organiseerde.

lees meer
19 feb 2010 (Algemeen)

Foto’s weekendkamp feb. 2010 geplaatst

In het weekend van 13-14 februari vond het vader-bever weekendkamp plaats. Tijdens dit barre weekend werden de bevers opgeleid tot Wildlife Rangers en moesten zij het bos redden. Binnen was het warm (nou ja bijna dan) en buiten was het koud.

Oordeel zelf en kijk in het fotoboek van de Bevers.

07 feb 2010 (Algemeen)

Scouts2day

Scouting SCOUTS2DAY 197x300 Scouts2day

Vanuit alle hoeken in Nederland vertrekken op 15 mei Scouts in alle vroegte naar Utrecht om 100 jaar Scouting te vieren. Ruim 40.000 Scouts in alle leeftijdsgroepen, pakken de fiets of trein naar Utrecht, daar gaat het gebeuren. Scouts2day is een uniek evenement dat je maar een keer in je leven kunt meemaken. Utrecht zal voor één dag Scoutinghoofdstad van Nederland zijn. En Scouting Bennekom zal daarbij zijn.

Ook Scouting Bennekom zal op deze dag aanwezig zijn. Bijna de hele groep, behalve de Bevers, zal afreizen naar Utrecht. De kosten voor deze dag bedragen € 22,50 per persoon. Hiervoor krijg je naast een dagvullend programma ook het treinkaartje van en naar Utrecht.

Ga jij met ons mee? Omdat we vooraf moeten inschrijven willen we graag weten of je meegaat. Laat je leidinguiterlijk 13 maart weten of je meegaat.

Meer informatie over de Scouts2day is ook te vinden op http://scouts2day.scouting.nl

01 feb 2010 (Algemeen)

HIT 2010