Teken

De mooie bosrijke omgeving van het clubhuis heeft helaas ook een nadeel: bij mooi weer en als de kinderen veel in het bos zijn geweest, bestaat er de kans dat uw kind een teek heeft. Controleer daarom na iedere opkomst of uw kind een teek heeft, bijvoorbeeld ’s avonds voor het naar bed gaan. De kans dat er teken zijn is het grootst bij wat warmer weer, dus zo vanaf maart t/m september.teek Teken

Als uw kind een teek heeft, meld dit dan ook bij de leiding.

Een tekenbeet is meestal onschuldig, maar kán je ziek maken (onder andere de ziekte van Lyme) als de teek langer dan 24 uur op je huid zit. Geef de teek dus geen kans. Een tekencontrole na een uitstapje in de natuur is een kleine moeite. Heeft een teek je toch te pakken, dan kunt je hem eenvoudig zelf verwijderen. Wat je precies moet doen bij een teek kun je onder andere lezen in de folder over teken op de website van het RIVM.

Meer informatie is te vinden op de volgende websites: