Klimaatparel plannen

logo 300x70 Klimaatparel plannen

udenhout 300x89 Klimaatparel plannen

De bovenstaande organisaties maken onze plannen mogelijk.

Scouting Bennekom is een van de groepen die in 2009 de grootste steun wist te genereren voor hun plan voor een Klimaatparel, een meer klimaatbestendige omgeving.

Vervolg
De klimaatparelwedstrijd is een onderdeel van het klimaatprogramma van de provincie Gelderland ‘Aanpakken en Aanpassen.’De wedstrijd is gericht op bewustwording over de verandering van het klimaat, de invloed en gevolgen en wat mensen daar op individueel niveau aan kunnen doen.

De belangrijkste onderdelen van ons plan zijn:
* aanleg groen dak
* ophangen vleermuisvriendelijke  ledlampen
* planten van 1250 bomen
* maken van verpozingsplekken voor buurtbewoners
* deelname aan de Natuurwerkdag (6 november 2010)

Op 6 november hebben we een dag georganiseerd waarop we aan de slag gaan  met het grootste en meest opzienbarende project, het planten van de 1450 bomen. We combineren dit met deelname aan de landelijke Natuurwerkdag. Ouders, familie, vrienden, buren, eigenlijk is iedereen welkom om de handen uit de mouwen te steken om ons bos weer mooier te maken!