Klimaatparels

Welkom op onze klimaatparel-projectsite. In november 2009 schreef de provincie Gelderland een wedstrijd uit; verenigingen mochten een plan indienen om hun eigen omgeving meer “klimaatbestendig” te maken. Uiteraard heeft onze vereniging ook een poging gedaan en dat is een succes gebleken. Met een ruime meerderheid van 37% van de in totaal 44.846 uitgebrachte stemmen belanden we op de eerste plaats en kregen we uit handen van klimaatgedeputeerde Annelies van der Kolk een cheque van maar liefst € 10.000,- om dit plan te realiseren. Ook Scoutinggroep Pieter Maritz uit Ede mocht een cheque van € 10.000,- ontvangen.

Op deze website kunt u informatie terugvinden over de uitwerking en de voortgang van de plannen. Kijk dus regelmatig of er nog nieuws te vinden is.

Waaruit bestaat het plan van Scouting Bennekom:

Het is de bedoeling om het omliggende bos om te vormen tot een speel- en recreatievriendelijke omgeving met klimaatbestendige waarden en een ruimere biodiversiteit. Concreet zijn er de volgende ideeen geopperd:

Biodiversiteit:

• Groen dak
  • Gebruikmaken van herbruikbare materialen (cradle-to-cradle)
  • Led verlichting met bewegingsmelders (om lichtvervuiling tegen te gaan)

Nieuw bosbeheer

• Extra inheemse bomen en struiken planten, onder andere vruchtdragend, voor mens en dier
  • Aanleg meer houtwallen voor dekking wild
  • Baggerkruising ombouwen tot waterpoel om dieren aan te trekken
  • Nestmogelijkheden voor vleermuizen en vogels op en om het gebouw verbeteren

Verkoeling: