Padvindsters en verkenners in top 3 op RSW

media httpwwwedestadn aAnlx.jpg.scaled500 Padvindsters en verkenners in top 3 op RSW

Het jeugdkampeerterrein in Lunteren was dit weekend het toneel van de Regionale Scouting Wedstrijden. In totaal streden 23 scoutinggroepen uit de regio om de titel ‘Beste Regionale Ploeg’. Scouting Bennekom heeft zich daar van haar beste kant laten zien. Onze padvindsters wonnen met twintig punten verschil van de Hessen uit Lunteren, gevolgd door de Bennekomse verkenners die op een mooie derde plek eindigden. Een resultaat waar we trots op mogen zijn!

De Bennekomse padvindsters waren dit jaar vertegenwoordigd met het team ‘Convivums’ (Feest! in het Latijn). De scoutingwedstrijden staan elk jaar in een thema en dit jaar was dat ‘Let’s party!’, gelinkt aan het feit dat dit jaar het honderd jarig bestaan van Scouting in Nederland wordt gevierd. Elke ploeg had zich ingewijd in het thema en vertegenwoordigden een eigen verzonnen eilandvolk wat een speciaal feest vierde. De “Conviviums” wonen op een gitareneiland en maakten bij het feest dan ook gebruik van (zelfgemaakte) muziekinstrumenten.
Inge Baak, Kimberly Hofstede, Nienke Zinger, Lotte de Ruiter, Marin Nauta en Manon van Steen zijn erg blij met de behaalde eerste plek. Het is leuk meegenomen dat ze nu de regio Neder Veluwe mogen vertegenwoordigen op de Landelijke Scouting Wedstrijden, maar eigenlijk gaat het de padvindsters er om dat ze hebben kunnen laten zien wat ze kunnen. Scoutingtechnieken, samenwerken, creatief en zelfstandig zijn.