Padvindsters fris 2011 in!

IMG 0557 150x150 Padvindsters fris 2011 in! De padvindsters waren vandaag in Scheveningen. Om 12.00uur doken zij met zo’n 10.000 andere ‘gekken’ de Noordzee in. De meiden doken voor een goed doel: Scouts in Zuid-Afrika! Het water was wel steenkoud, maar goed soms moet je niet te veel nadenken en zeker als scout: gewoon doen! En samen.. ach dan valt alles mee.
Om 9 uur verzamelden Paulien, Christa, Marin, Lotte, Kirsten, Senta, Marijke en Manon bij Sangam aan de Selterskampweg. Ook Annemarie van de RSA ging gezellig mee om te duiken. Na een rit van 1,5 uur regende en waaide het hard op de Pier van Scheveningen. Her en der waren er al meer mensen te bekennen die vast ook voor de koude plons kwamen.
Na de inschrijving, plaspause en fotosessies op het strand was het dan toch om in de tent een plekje te zoeken voor onze meegebrachte vele handdoeken en badjassen. 1 januari is voor Kirsten niet alleen Nieuwjaarsdag, maar ook haar verjaardag. Extra bijzonder natuurlijk dat zij ook mee ging. Wat is dan leuker om een tent vol mensen voor je te horen zingen? Dus nadat de padvindsters het verjaardagslied inzette zongen al snel velen mee. Na 13x hossen nog een heerlijke traktatie en kadootje voor de jarige was het tijd de vele lagen kleren uit te doen en toch echt op slippers in het zand te gaan staan. Brrr..

Tien minuten hebben we buiten gestaan, tussen mensen verkleed als varkens of mannen in string! mmm… al zingend hielden de padvindsters zich warm en dat leidde soms tot hele koren op het strand. De duik was één groot feest, niks was te gek. Na een luidde wie daar? yell stormden de padvindsters in de menigte de koude zee in. Er werd veel gegild, maar samen ging iedereen toch mooi onder water. Snel er uit , aankleden, lekker warme chocomelk drinken met ee oliebol. En dan zit het er al weer op. Een bijzondere ervaring rijker.. met zand in de sokken in de winter en in totaal ongeveer 300 euro sponsorgeld binnengehaald voor de scouts in Zuid-Afrika. Gelukkig nieuwjaar!