Hiken

De hike wordt gelopen in correct uniform. Zorg er dus voor dat iedereen zijn insignes op de goede plek heeft, das met (compleet) zonnetje, en er netjes en verzorgd bijloopt. Elk moment van de hike kan er inspectie komen.

Wat neem je mee?
Neem een rugzakje mee met daarin: een regenpak, lunchpakket, 1 liter drinken en nog iets anders lekkers om te eten. Zorg er wel voor dat jullie groepje geen spoor van snoeppapiertjes achterlaat.
Elke ronde heeft zes uur de tijd om de hike te lopen en om een hikeverslag te maken.

De volgende rondes worden om bepaalde tijd verwacht, de tijd vind je in de kalender. Let op! Eerder is dus niet toegestaan en na een half uur in Sangam te hebben vertoefd moet er gestart worden.

Jullie hebben het goed gelezen. Er is zes uur tijd om de hike te lopen en het hikeverslag te maken. Neem dus een mooie hikeomslag mee en maak alvast papier waarop je tekeningen/versiering maakt in jouw/het thema. Maak er een creatief stuk van!

De minimale vereiste van een verslag:
- omslag in thema
- inhoudsopgave
- inleiding
- voorstellen van de ronde
- hikeverslag
- opdrachten
- noodenvelop (dicht of geopend)

Verwerk het thema in zowel je omslag als het hikeverslag. Dit kan je doen door er over te schrijven maar ook door plaatjes erbij te plakken of tekenen. Thema komt niet terug in de opdrachten tenzij dit nadrukkelijk gevraagd wordt.
Elke opdracht werk je uit op een apart wit blaadje en voorzie je van een kader.

Opdrachten werk je uit met potlood en volgens het Scoutinghandboek “Hiken”.

Het geheel is netjes en met de hand geschreven in de correcte taal van het Nederlands.