Scoutfit

Door het dragen van een Scoutfit (uniform) laat je zien dat je allemaal bij elkaar hoort. Alle Scoutingleden (wereldwijd) dragen een uniform. Om te zorgen dat iedereen er ook echt ‘uniform’ bij loopt, hebben we regels over waar je Scoutfit uit bestaat. Je draagt je Scoutfit altijd tijdens opkomsten, op kamp en andere Scoutinggebeurtenissen als je geïnstalleerd bent. Vóór je installatie draag je geen uniform, je welpenuniform of eventueel een kale blouse.

Onze padvindsters Scoutfit bestaat uit:

• Beige Scoutfit met daarop de volgende insignes op de goede plaats: speltakteken, installatieteken, Zoeka Vendel naambandje, regio Neder Veluwe haasje, badge van Scouting Bennekom, Nederlands vlaggetje en eventueel verdiende insignes / badges op linkermouw (zie foto’s);
  • Blauwe (spijker)broek
  • Scouting Bennekom das (incl. zonnetje!) en dasring
  • Fluitkoord met fluit

Vaardigheidsinsignes die je verdient, mag je op de linkermouw naaien. Vraag altijd eerst aan de leiding of je een bepaalde badge/insigne op je blouse mag naaien, bijv. als je naar de HIT bent geweest.

Waar koop ik dit?
De beige Scoutfit is te verkrijgen bij de ScoutShop online of in de winkel in Arnhem. Het is niet meer toegestaan het oude uniform te dragen, de nieuwe Scoutfit is verplicht. De overige onderdelen van het uniform verstrekken wij. Hier krijg je een brief over met een bestelformulier.

Na je installatie mag je je complete uniform dragen, naai de insignes op de juiste plek!

SAM 0732 300x225 ScoutfitSAM 0733 225x300 Scoutfit