Scouting Bennekom

25 apr 2018 (Algemeen)

Sint Jorismars

Sint Jorismars

 

De Sint Jorismars zit er weer op, er zijn vele kilometers afgelegd op de Ginkelse hei waarvoor de wandelaars beloond werden met een medialle. Het weer was zonnig en warm, aansluitend aan het wandelen vond bij ons clubhuis het traditionele kampvuur plaats. De bevers hadden hiervoor een mooi toneelstuk voorbereid over hoe Sint Joris de draak versloeg. Waarvoor veel dank!

IMG 0170 300x225 Sint Jorismars

17 apr 2018 (Algemeen)

Week van de Teek

De dagen worden langer, het zonnetje laat zich steeds meer zien, het wordt warmer buiten. Met de start van het voorjaar trapt de jaarlijkse campagne “week van de teek” af. Omdat we als scouts veel in het bos zitten delen we graag de informatie van het RIVM met jullie. Informatie over: waar komen teken voor, hoe bescherm je tegen teken, controleren op teken en wanneer ga je naar de huisarts. Klik hier om naar de website van het RIVM te gaan.

03 jan 2018 (Algemeen)

Sheltertje 1 – 2018

In het hart van Scouting Magazine zijn weer vier pagina’s samengesteld en gedrukt voor Scouting Bennekom. In de eerste Shelter van dit jaar kijken we terug op de Sinterklaasviering, Kerstviering en het Kerstdiner. Daarnaast kan je lezen hoe de dassen van Scouting Bennekom gemaakt worden in de rubriek “how it’s made”. Een proces uit de tijd dat de guldens nog van hout waren. Namens het bestuur wens ik iedereen al het goeds voor 2018! Maak er een mooi jaar van. Hartelijke groet Wouter Graumans.

Ben je benieuwd?? Klik dan alvast hier!

07 nov 2017 (Algemeen)

Magazine Scouting Bennekom Sheltertje 2 – 2017

In het hart van Scouting Magazine zijn weer vier pagina’s samengesteld en gedrukt voor Scouting Bennekom. In de tweede Shelter van dit jaar zoemen we in op de start van het nieuwe Scoutingseizoen 2017-2018, onder te verdelen in:

* Nieuwe gezichten/nieuwe leiding

* ScoutIn2017

* Bestuurswisselingen

Nieuwsgierig, neem alvast een kijkje in de digitale uitgave, klik hier?

 

08 aug 2017 (Algemeen)

Magazine Scouting Bennekom Sheltertje 1 – 2017

Terug van weggeweest! Het welbekende Sheltertje kwam in onze vroegere jaren ieder kwartaal uit om iedereen op de hoogte te houden van het reilen en zeilen binnen onze vereniging. Het papieren boekje is met het verstrijken van de tijd helaas verdwenen. Er waren gewoonweg te weinig handen om dit te blijven realiseren.

Gelukkig is er met het verstrijken van de tijd ook een hoop veranderd op digitaal gebied, dit in ons voordeel. In het hart van Scouting Magazine zijn vanaf 2017 4 pagina’s gereserveerd voor onze groep. Op deze pagina’s kunnen we informatie plaatsen die alleen voor onze groep relevant is. We trappen af met nieuws over zomerkamp. Ben je benieuwd hoe onze pagina’s eruit zien?

Bekijk ze alvast hier!

Groeten,

Wouter Graumans

18 nov 2016 (Algemeen)

Waarom was er geen opkomst? LOW

Het is zaterdagmorgen, 12 november, negen uur in de ochtend. Rond het clubhuis komt de geur van koffie je tegemoet, een aantal ouders/vrijwilligers zijn onder leiding van onze kluscoördinator, Dirk van de Meer, bezig met het plaatsen van een andere (schuif)wand in de beverruimte.

Vandaag is het hiervoor een prima moment want de jeugdleden hebben geen opkomst. Ieder jaar gaat de leiding namelijk, het derde weekend van september, een weekend lang op training. Het ene jaar vindt dit plaats tijdens een landelijk georganiseerd evenement, de ScoutIn. Het andere jaar organiseren we vanuit het bestuur zelf een trainingweekend, de LOW (Leiding Only Weekend). Door een overvol programma zijn we hiermee dit jaar wat later dan doorgaans. Dat heeft ook voordelen, doordat het kouder wordt gaan we niet met de tent weg, we hebben gekozen voor de luxe van een clubhuis.

Voor de leiding is Scouting een hobby, op een enkeling na zijn zij allen al van jongst af aan lid van onze groep en hebben daarbij alle speltakken doorlopen. Wanneer ze met 15 jaar oud doorstromen naar de laatste jeugdspeltak, de Rowan en Sherpa’s (RSA), nemen de verantwoordelijkheden steeds verder toe. Deze speltak heeft namelijk geen leiding maar begeleiding. Zelf verantwoordelijk zijn voor je programma, financiële verantwoordelijkheid dragen als penningmeester, overleggen, vergaderen, er komt heel wat bij kijken. De jongens en meisjes zijn in deze speltak samengevoegd, dat is altijd even wennen voor de meeste nieuwelingen. Overdreven stereotype gesteld: opeens zit je als man aan de creabea of als vrouw een opkomst lang te hakken en zagen. In de drie jaar dat ze bij de RSA zijn leren ze heel veel. Ieder jaar is er de mogelijkheid mee te lopen bij een van de jongere speltakken om te kijken of je leiding wil worden, en zo ja bij welke speltak je voorkeur ligt.

 

Eenmaal 18 jaar is het zo ver, je vliegt over naar de Anasazi stam, de eerste speltak zonder leiding of begeleiding, en je wil leiding worden bij een van de speltakken van onze groep (m.u.v. de RSA i.v.m leeftijdseis 21 jaar). Leiding zijn is een hele verantwoordelijkheid, en hoewel niet altijd bekend bij ouders is Scouting een professionele organisatie waarbij ontwikkeling, kunde en verantwoordelijkheid bijgebracht worden volgens het daarvoor opgezette systeem “Scouting Academie”. Dit gaat als volgt:

 

Je wordt kandidaat leiding, overhandigt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), stelt jezelf voor in de groepraad (hoogste orgaan van de vereniging) en maakt een rondje langs alle speltakken om jezelf voor te stellen. Er vindt een schriftelijke stemming plaats en indien akkoord wordt je aspirant leiding. Nu kan je opgeven voor de trainingsweekenden, een door de regio Neder Veluwe georganiseerde training met alle andere aspirant leiding van de groepen uit de buurt. Tijdens deze twee weekenden loop je 12 modules door en word je uitgedaagd om hierover na te denken. Een aantal voorbeelden van de modules zijn: spelvisie en aanbod, programmeren, veiligheid, motivatietechnieken en groepsproces, scouting in de samenleving etc. Je werkt tussen de weekenden door aan je eigen thuisopdracht en schrijft aan het einde hierover een verslag. Goed bevonden door de praktijkbegeleider van Scouting Bennekom? Dan dienen we een aanvraag in bij de regio om je als gekwalificeerd leiding aan onze groep toe te voegen.

Ben je gekwalificeerd leiding? En wil je meer? Scouting Bennekom stimuleert leiding graag om deel te nemen aan EHBO cursussen, kamptrainingen, teamleiderstrainingen en nog veel meer. Daarnaast hebben we een eigen speltakcoach met jaren ervaring die specifieke vraagstukken en punten oppakt met de leidingteams. Ook het bestuur denkt graag mee, waarbij onze groepsbegeleider vaak een coördinerende taak heeft.

 

Het LOW afgelopen weekend stond in teken van teambuilding. Zowel in het eigen leidingteam als met leiding uit de andere teams. Samen opdrachten uitvoeren, fysiek actief of geestelijk, samen overleggen, besluiten nemen, presenteren, enz. Er kwam heel wat voorbij. Ook stonden we uitgebreid stil bij het handboek Scouting Bennekom. Hierin staan alle afspraken die we samen gemaakt hebben in de loop der tijd. Hoe denken we eigenlijk over veiligheid, wachtlijsten, financiën etc? Een hoop onderwerpen waarbij iedereen weet wat de afspraak is maar waarbij soms afgevraagd moet worden waarom bepaalde regels zijn. En of het allemaal nog wel zo logisch is als het destijds was toen bepaalde dingen in de groep zijn afgesproken. Als cultureel uitstapje bezochten we samen het airborne musuem in Oosterbeek, waar we onder leiding van een gids een rondleiding hebben gemaakt waarbij we veel hebben opgestoken van de geschiedenis in de buurt van onze bossen waar we zo graag vertoeven. Onze praktijkbegeleiders hebben de zondag gebruikt om te kijken naar de teams individueel. Wat voor taken zijn er eigenlijk in een leidingteam en hoe ga je om met bepaalde situaties. Wat is een ieder zijn rol in het team en zijn alle taken eigenlijk wel verdeeld? Zeer leerzaam.

 

Al met al zijn er veel lachende Jantjes uitgekomen (positieve dingen, wat doen we goed) en ook wat huilende Jantjes (wat kan er beter). Wat er beter kan gaan we mee aan de slag, want uiteindelijk draait het er om dat we een mooi uitdagend programma aanbieden aan onze jeugdleden met goede faciliteiten in een veilige omgeving. Maar het belangrijkste van alles is dat we één groep zijn, waarbij naast dit alles, plezier voorop staat en er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en ontspanning. Want leiding zijn is bovenal heel erg leuk! Dat hebben we afgelopen weekend weer meegemaakt want het was super gezellig, en na al het gepraat was er ook volop ruimte voor spelletjes en samen leuke dingen doen.

 

Ik wil iedereen persoonlijk en vanuit het bestuur van harte danken, de leiding en alle vrijwilligers er omheen, we mogen trots zijn op Scouting Bennekom,

 

Wouter Graumans

Secretaris Scouting Bennekom

04 jul 2016 (Algemeen)

Opening van de nieuwe toiletten

Op zaterdag 25 juni zijn de nieuwe toiletten officieel geopend. Er is door de verschillende klussers heel erg hard gewerkt om er iets moois van te maken. En mooi, dat is het zeker geworden. Toiletten om trots op te zijn en waar anderen stinkend jaloers op mogen zijn.

Ontzettend bedankt aan de klushelden!

12 apr 2016 (Algemeen)

Week van de teek & de eikenprocessierups

Deze week t/m 17 april is het Week van de Teek.

Teken komen op veel plaatsen in Nederland voor. Ze leven in hoog gras en struikgewas en tussen bladeren. Teken lijken op kleine platte spinnetjes. Sommige teken zijn besmet met de Lyme-bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Als een teek lang op de huid zit, bestaat de kans dat hij deze bacterie overbrengt. Het meest voorkomende signaal van de ziekte van Lyme is een rode of blauwachtige, ringvormige vlek op de plaats van de tekenbeet. Soms kunnen mensen besmet raken zonder dat ze een rode ring hebben gezien.

lees meer
02 feb 2016 (Algemeen)

Poolweekend 2016 {het geheim van de Binas}

Het Geheim

Gemaakt van hout, maak jij je toetsen zonder fout.
Gevuld met magistrale tabellen, zijn er geen vragen meer te stellen.
Of het nu gaat om smelt- of kookpunten, het berekenen van zwaartepunten.
De benodigde cellen bij ‘t afweersysteem, zelfs een tekening van benzeen.
Formules benodigd bij de mechanica, gehoorgevoeligheid en brekingsindices bij biofysica.
Lossen stoffen op, of leveren ze klonten op.
Veranderd de kleur, of geeft de stof een vieze geur.
Het verval van isotopen, of de locatie van lymfeknopen.
Gegevens van materialen en gassen, weet het zelfs jouw te verrassen.
Alles staan erin, tussen het einde en het begin.

De Uitslag

Totaal Vrijdag Avond Zaterdag
1 Der ÜberExlporers 5:03:47 1:47:02 3:16:45
2 J Force 360 8:49:48 3:31:19 5:18:28
3 Newton en de Pakezels 9:17:57 4:03:42 5:14:15
4 Kaffers 9:53:52 4:28:51 5:25:01
5 Eekhoorns 10:57:58 4:33:08 6:24:51
6 Rsa groep 3 11:00:49 6:28:56 4:31:54
7 Uilen 11:14:17 5:42:53 5:31:24
8 Zeehonden 11:14:27 5:38:16 5:36:10
9 Zoeloes 11:20:49 4:32:00 6:48:50
10 Straffe henkies 11:38:57 4:33:48 7:05:09
11 Dravida’s 11:50:48 5:18:27 6:32:21
12 Kivieten 12:58:43 5:05:33 7:53:11
13 CAR 0:48:49

De Kaart

Deelnemerskaart 300x210 Poolweekend 2016 {het geheim van de Binas}

 

De Posten Boekjes

Postenboekje Vrijdag Avond

Postenboekje Zaterdag

 

09 jan 2016 (Algemeen)

Poolweekend 2016 Het geheim van de Binas

Poolweekend komt er weer aan! Dit jaar zal dit koude weekend alleen net even anders zijn dan voorgaande jaren. We houden het weekend met de verkenners, padvindsters, RSA en stam samen, gezellig he? En daarnaast zullen jullie niet alleen de standaard hiketechnieken en routes tegenkomen, maar veel meer dan dat. Durf jij het aan? Schrijf je dan nu in!

Het Inschrijfformulier

Inschrijven kan via deze link: Inschrijfformulier. Ga er even voor zitten, want je moet niet alleen invullen of je komt of niet. Vul het formulier correct en zo volledig mogelijk in!

Het Deelnemersboekje

Het deelnemersboekje voor dit uitdagende poolweekend krijg je op papier op zaterdag 9 januari tijdens de opkomst. Niet gekregen? Dan vind je hem via onderstaande link ook online!

Poolweekend 2016 Deelnemersboekje

Lees het boekje grondig door, regel voor regel, letter voor letter. Er staat veel belangrijke informatie in!

Een handige pagina

Ben jij goed voorbereid? Poolweekend kan een zwaar weekend zijn, zeker als het koud is. Bereid jezelf daarom goed voor. Op deze pagina vind je nog wat handige tips!

04 jun 2015 (Algemeen)

Gevonden: Coördinator voor klussen en verbouwing

We hebben inmiddels een kluscoordinator gevonden!

Scouting Bennekom zoekt een vrijwilliger voor de functie kluscoördinator, iemand die betrokken is bij de groep en het onderhoud en verbouwingen van het gebouw coördineert en daarbij gebruik maakt van de kennis en ervaring die bij de leiding en bij ouders beschikbaar is. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar stichting@scoutingbennekom.nl of fam.horn@hetnet.nl (Nico Horn, secretaris Stichting Scouting Bennekom).

lees meer
28 apr 2015 (Algemeen)

Koningsdag 2015 weer erg geslaagd

Met dank aan de weergoden en alle leiding en jeugdleden die hebben geholpen is Koningsdag 2015 weer een succes geworden. De draaimolen draaide overuren, de marshmellows waren niet aan te slepen en de popcornmachine ontpopte zich tot een ware publiekstrekker.

Het was erg leuk om te zien dat de aanwezige jeugdleden de touwtjes volledige in handen hadden. Als leiding konden we met een gerust hart aan de zijlijn gaan staan. Ook de organisatie van Koningsdag in Bennekom was erg tevreden met onze aanwezigheid en benadrukte nog eens dat ze het bijzonder vonden dat we met zoveel mensen aanwezig waren.

De volgende foto’s verschenen vandaag al op de website van de Ede Stad.

edestad 1 300x199 Koningsdag 2015 weer erg geslaagd

edestad 2 300x200 Koningsdag 2015 weer erg geslaagd

28 apr 2015 (Algemeen)

Scouting Bennekom scoort op de RSW

Afgelopen weekend hebben 23 ploegen van de groepen uit onze regio weer laten zien wat ze waard zijn. Op diverse onderdelen, zoals Hike, Koken & Kampopbouw, konden zij punten verdienen.

De verkenners van Bennekom hebben een mooie 6e plaats weten te behalen met 663 van de 1000 punten. De padvindsters werden zelfs eerste met 785 punten. Beide teams hebben dus een uitstekende prestatie geleverd, waar we enorm trots op mogen zijn.

De volledige uitslag kun je nalezen op https://nederveluwe.scouting.nl/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=251&Itemid=26

 

rsw 300x168 Scouting Bennekom scoort op de RSW

16 apr 2015 (Algemeen)

Teken en de eikenprocessierups

Beste leden,

Nu de dagen zonniger en warmer worden, kunnen we weer te maken krijgen met de seizoensgebonden gezondheidsrisico’s van de teek en de eikenprocessierups. Daarom wil ik u graag hierover informeren en u attenderen op onderstaande informatie die wij als scoutinggroep via de GGD gekregen hebben.

lees meer
14 okt 2014 (Algemeen)

Overvliegen 2014 – de foto’s!

Lia Brinkman heeft tijdens het overvliegen hele mooie foto’s gemaakt!

lees meer
23 mei 2014 (Algemeen)

Weekendkampen

SAM 3983 150x150 WeekendkampenHet weekend van 17 en 18 mei was een druk weekend voor veel speltakken. De Shantiwelpen hadden vader-dochter kamp op het clubhuis in thema Expeditie Robinson. Ook de verkenners kampeerden primitief rondom het clubhuis in hun eigen gemaakte onderkomens. De RSA had ‘een luxe’ kamp met film kijken in de kampvuurkuil en de oudste padvindsters gingen op kaderweekend naar de Ardennen.
Zoveel kampen in één weekend, met zulk mooi weer. Daar volgen vast snel foto’s van. De padvindsters hebben hun Ardennenavonturen online. De foto’s vind je hier.

27 apr 2014 (Algemeen)

Draaimolen op Koningsdag 2014

Het was een enorme topper, de draaimolen die Scouting Bennekom heeft gepionierd in het centrum van Bennekom. Op het filmpje kun je zien hoe dat ging….

27 apr 2014 (Algemeen)

Koningsdag 2014 Filmpje

Ben je op Koningsdag bij onze stand langs geweest maar heb je het filmpje niet helemaal kunnen bekijken? Geen probleem! Je kunt hier hier nogmaals bekijken…

07 apr 2014 (Algemeen)

Padvindsters winnen Regionale Scouting Wedstrijden

SAM 3935 150x150 Padvindsters winnen Regionale Scouting Wedstrijden

Winnaar Scouting Wedstrijden 2014

Het padvindstersteam The Purple Pearl heeft afgelopen weekend de Regionale Scouting Wedstrijden met een ruime voorsprong gewonnen.
De andere padvindstersploeg (Xuan Feng) eindigde op de 8e plaats, de verkennerspatrouille haalde een eervolle 10e plek.

De wedstrijden werden afgelopen weekend in Bennekom gehouden. Van vrijdag tot en met zondag streden 24 ploegen om de titel ‘Beste scoutsploeg van de Regio Neder Veluwe’. De ronde van Senta, Marit, Anniek, Daphne, Ashley en Marieke eindigde met 840 punten op de eerste plek en haalden daarmee de wisseltrofee naar Sangam.
De meiden hadden erg veel tijd in de voorbereidingen gestoken en dat was duidelijk te zien tijdens met name de onderdelen koken, kampopbouw, de thuisopdracht en de hike.

De dames van The Purple Pearl zijn heel blij met hun eerste prijs en de padvindstersleiding is natuurlijk apetrots op hun meiden. De padvindsters mogen nu deelnemen aan de Landelijke Scouting Wedstrijden die tijdens het Pinksterweekend in Baarn worden gehouden.

Op de tweede plaats eindigden vijf scouts van Die Wiltgraeff uit Wageningen. De derde plek werd dit jaar gedeeld door de meisjesscouts van de Langenberggroep uit Ede en de meisjesscouts van Scouting Lunteren.

Meer foto’s volgen op www.nederveluwe.nl

26 nov 2013 (Algemeen)

Start verbouwing sanitair

We zijn gestart met de verbouwing van onze sanitaire voorzieningen. De afgelopen maanden is achter de schermen veel werk verzet om deze verbouwing mogelijk te maken. De cv-ketel is vervangen en het eerste oude leidingwerk is weggehaald. Eind november hebben we de sloopwerkzaamheden voltooid en inmiddels zijn we weer bezig met de opbouw.

Onze verbouwing wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van:
- Skanfonds
- Coöperatiefonds Rabobank Vallei en Rijn
- ACV groep

Kijk voor meer informatie over de verbouwing op onze speciale verbouwingspagina.

03 okt 2013 (Algemeen)

Aftrap nieuwe seizoen!

Eén van de terugkerende activiteiten is het overvliegen aan het begin van het nieuwe Scouting seizoen. Op deze dag vliegen de oudsten van iedere speltak over naar opvolgende leeftijdsgroep. Altijd een spannend moment waar we als groep bij stil staan samen met familie en vrienden

lees meer
10 feb 2013 (Padvindsters)

Waardering voor leiding

2012 12 22 Kerstdinner 186 150x150 Waardering voor leidingOp 22 december heeft Mieke van het bestuur, mede namens Scouting Nederland, het bronzen waarderingsteken ontvangen voor haar inzet voor Scouting Bennekom.
Mieke is al 10 jaar leiding bij de padvindsters en hoopt dit nog wel een aantal jaar te blijven doen, als alles mee zit. Ze is dan ook heel blij verrast met deze waardering voor haar inzet.

25 dec 2012 (Algemeen)

H.I.T. 2013

hit logo website 150x112 H.I.T. 2013Het is weer zo ver, vanaf 2 januari 2013 kun je je inschrijven voor de H.I.T. Voor alle scouts vanaf 7 jaar oud een bijzonder Paasweekend beleven doe je op H.I.T. Ga snel door naar de website om te kijken welke kampen er georganiseerd worden.

De HIT is een landelijk evenement van Scouting Nederland. Het staat voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities, en wordt ieder jaar gehouden in het Paasweekend. Op verschillende plekken, verspreid over Nederland (en een beetje België en Duitsland) kun je alleen of met je scoutingvrienden op een leuk en gezellig weekend, samen met andere scouts uit het hele land.

lees meer
04 dec 2012 (Padvindsters)

Zomerkamplocatie bekend

De padvindstersleiding hebben een geschikte kampeerplek gevonden voor het buitenlandkamp 2013. Ga jij mee dit jaar? Houd 20-30 juli 2013 vrij in je agenda en vertel het vooral ook je ouders i.v.m de te plannen zomervakantie.
In januari ontvang je een brief over opgave voor het kamp, in februari dient deze weer bij ons binnen te zijn. In maart zal een brief volgen over de betaling van het kamp. In mei gaat de leiding op zomerkampvoorbereiding waarna we jullie in een ouder-tussen-de-middag bekend maken waar we heen gaan op zomerkamp. Houd de data vrij, wij hebben er super veel zin in!

24 okt 2012 (Algemeen)

Natuurwerkdag 3 november 2012

2012 725x89 594x73 Natuurwerkdag 3 november 2012

13 okt 2012 (Padvindsters)

Afmelden

Beste ouder(s) en padvindsters

Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat je niet naar Scouting kunt komen omdat je een andere activiteit hebt op zaterdag.  Ook kan het zijn dat je plotseling ziek wordt waardoor je niet naar de opkomst kunt gaan. Dan willen wij dit graag weten in verband met de voorbereidingen. Het is vervelend als wij niet weten dat je niet komt en we missen je op de opkomst, dan gaan we ons ongerust maken. Laten we dit voorkomen. Daarom kan je je op verschillende manieren afmelden.

Kast
Makkelijkste manier is om van te voren op de kast een kruisje bij je naam en de juiste opkomstdatum te zetten. Dit hebben wij het liefste, dan weten we van te voren hoeveel pv we kunnen verwachten.

E-mail

Tot donderdagavond 22:00 uur kun je je afmelden per e-mail op ons e-mailadres zoekavendel@hotmail.com. Van je afmelding ontvang je geen bevestigingsmail.

Bellen

Na donderdagavond bel je één van de leiding op, de telefoonnummers vind je op de adressenlijst die je hebt gekregen. Ook is het mogelijk vanaf zaterdag 13:00 uur naar het clubhuis te bellen 0318-418468.

Onze voorkeur gaat er naar uit dat padvindsters zich zelf afmelden, dus niet de ouders. Natuurlijk kunnen er redenen zijn dat de ouders ons mailen/bellen, ons streven is dat we zelf de padvindsters spreken. Het is immers hun hobby niet waar?

Hoe kan het dus niet?

  • Via de mail na donderdagavond.
  • Mondeling via een andere padvindster.
  • Per SMS naar de leiding.

Vergeten af te melden of één van de ‘verboden manieren’ gebruiken leidt tot een rood kruisje.
Als wij een pv missen tijdens de opkomst zullen wij altijd het huisnummer bellen om te kijken of de pv wel vertrokken is richting Scouting.

We gaan er van uit dat alles duidelijk is en dat jullie natuurlijk gewoon zo veel mogelijk wel bij de opkomsten aanwezig zijn!

26 jul 2012 (Algemeen)

Zomerkamp foto’s online

SAM 0968 150x150 Zomerkamp fotos onlineDe foto’s van het fietskamp van de padvindsters naar België staan online, je vindt ze hier.

Sander(RSA) heeft ook kiekjes gemaakt tijdens de RSA expeditie naar het Belgische Kasterlee, die vind je hier.

De welpen jongens hielden een week kamp in Naarden, hun foto’s vind je hier.

Hopelijk volgen de foto’s van welpen meisjes en verkenners snel!

22 jun 2012 (Algemeen)

Padvindsters geslaagd kamp mét ouders

SAM 0674 150x150 Padvindsters geslaagd kamp mét oudersAfgelopen weekend kampeerden de padvindsters samen met hun vader of moeder. Een bijzondere unieke gebeurtenis bij het Zoeka Vendel. Het was wel even wennen al die volwassenen. De padvindsters werden er wat stil van…
We hebben veel activiteiten kunnen doen. Zoals vlotten bouwen, kampvuur en een echte dropping. Om half 4 nog een keer naar je bed. En de volgende ochtend was (bijna) iedereen weer vrolijk.
Het hele verhaal lezen en de foto bekijken, klik hier.

29 mei 2012 (Padvindsters)

zomerkamp 2012

Het is nog even spannend waar we heen gaan, maar dat het gaaf gaat worden daar zijn wij al over uit! Tijdens het Hemelvaartweekend inspecteerde de padvindstersleiding de zomerkamp locatie, de activiteiten, brainstormden en fantaseerden over een gaaf thema voor het kamp en noem allemaal maar op.
We gaan nog niks zeggen, maar we hebben wel wat foto’s voor jullie!

SAM 0590 225x300 zomerkamp 2012SAM 0570 300x225 zomerkamp 2012

SAM 0591 300x225 zomerkamp 2012SAM 0574 300x225 zomerkamp 2012RIMG0007 225x300 zomerkamp 2012

16 apr 2012 (Algemeen)

Mooi resultaat op Regionale Scoutingwedstrijden

SAM 0424 150x150 Mooi resultaat op Regionale Scoutingwedstrijden Afgelopen weekend waren de padvindsters en verkenners op de Regionale Scouting Wedstrijden in Lunteren. In totaal deden 17 ploegen mee om de titel “Beste ploeg uit de regio” te veroveren. De verkenners kwamen het dichtste in de buurt, zij bemachtigden de 6e plek. De dames eindigden op een mooie 8e plek.

Tijdens het weekend bouwden de scouts hun eigen kampje, liepen een hike en kookten op houtvuur. Alles stond in het thema “Mario&Luigi, Game Over”. De padvindsters en verkenners waren allebei een ‘computerteam’ die een nieuw level hadden bedacht, want Mario & Luigi die twee oude loodgieters zijn zo 2010…

Elk jaar worden er eerst binnen Scouting Bennekom wedstrijden gehouden, de winnaars mogen door naar de Regionale Scoutingwedstrijden.

Foto’s, gemaakt door de regio, vind je hier.

20 mrt 2012 (Padvindsters)

O.R.W. Tussenstand

Deze foto geeft weer hoe de tussenstand is na de onderdelen: Kampeertechnieken, Hiken en Koken.
Het Mariopoppetje is van de Ninja’s in Space. (Kaffers)
Het fietsmobieletje is van de Beach Party (Dravida’s)
Zeemanshoofd is van Waru Sakana (Zoeloes)

Er zijn nog 400 punten van de 1000 te verdienen de aankomende twee opkomsten.

SAM 0198 300x225 O.R.W. Tussenstand

05 feb 2012 (Algemeen)

Poolweekend werd Poolhike

RIMG0110 150x150 Poolweekend werd PoolhikeVanwege de extreme kou in de nacht ging het Poolweekend, waarbij de verkenners en padvindsters kamperen of in een hooiberg slapen, dit weekend niet door. Het alternatief werd een lange daghike. De padvindsters en verkenners werden zaterdag bij Schaarsbergen gedropt waarna de tocht naar het clubhuis begon door een mooi besneeuwd landschap. Na een wandeling van minstens 6 uur werden de scouts beloond met een heerlijk bord vol boerenkool. Het was een mooie en zonnige dag, geweldig om met rode wangen ‘s avonds naar huis te gaan.
Meer foto’s van deze mooi winterse hike vind je hier.

09 jan 2012 (Algemeen)

Metamorfose van het tunneltje!

Ingrid Govers 6 kopie 150x150 Metamorfose van het tunneltje!Het tunneltje achter scouting onder de A12 zal veranderen van een wit en beklad tunneltje in een 30 meter lang kunstwerk. Ingrid Govers, beeldend kunstenaar en leiding bij de Welpen heeft deze schildering ontworpen. Samen met een aantal jeugdleden zal zij op 21 januari de laatste hand leggen aan deze schildering.

Op zaterdag 21 Januari om 16:00 uur zal de wethouder van verkeer en vervoer van de gemeente Ede de naam van het tunneltje op een bijzondere manier onthullen. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn en daarna de schildering te bekijken. Proef ook hoe een stukje snelweg smaakt!

Lees meer op onze speciale pagina: http://www.scoutingbennekom.nl/tunneltje/

08 jan 2012 (Padvindsters)

Poolweekend info

vk kamp poolweekend Poolweekend infoWe willen graag uiterlijk 21 januari weten of je meegaat op Poolweekend. (groen/zwart op de kast)

Het poolweekend start traditioneel op vrijdagavond om 19:00 uur. Je loopt ‘s avonds (met je ronde) een hike in onbekende omgeving, waarna je ergens overnacht. (dit kan een clubhuis zijn, tent, hooiberg etc.) De volgende morgen sta je weer fris en fruitig op om je weg terug te vinden naar het clubhuis waar de boerenkool op je wacht.

De jongste padvindsters hoeven dit weekend nog niet met eigen bagage te lopen, zij mogen bij de leiding hun slaapspullen inleveren (in 1 tas!!) Houd rekening met evt. zeer koud weer. Draag kleding in laagjes, neem een extra inlegslaapzak mee, fleecedeken(s), handwarmertjes etc. Ook voorzie je jezelf van een ontbijt en lunchpakket voor de zaterdag.
Neem ook tussendoortjes mee waar je iets aan hebt tijdens deze (soms zware) wandeltocht. Denk aan een mueslireep, chocola, noten. Ook voorzie je jezelf van een liter (warm) drinken voor vrijdagavond. De jongste pv dragen hun eten, regenkleding en andere dingen die ze evt. onderweg nodig hebben in een dagrugzak.

Op zaterdag hopen we moe maar voldaan rond 17:00 uur de padvindsters weer op huis aan te sturen. myphoto20 300x225 Poolweekend info
Er zijn aan dit kamp geen extra kosten verbonden.

02 jan 2012 (Algemeen)

HIT, no adventure like it!

 HIT, no adventure like it!Ook in het Paasweekend (6 t/m 9 april) van 2012 organiseert Scouting Nederland weer verschillende gave kampen voor alle scouts vanaf 7 jaar oud. Dus voor elke welp, padvindster, verkenner, RSA en Stamlid zit er weer een bijzonder kamp bij.

Een keer een weekend zonder je vertrouwde leiding, met een buddy, met een groepje of misschien zelfs wel met je ouder(s) of alleen. Eens kanoën, een groot pionierobject bouwen, een insigne halen, paardrijden of verdwalen in Duitsland?
Bij HIT kan het. HIT staat voor Hikes, Interesse en Trapperskampen. Voor elk wat wils : een bijzondere ervaring. Kijk voor de verschillende kamplocaties en mogelijkheden op de website.

25 nov 2011 (Padvindsters)

Deelname Dickens Fair Bennekom

We staan dit jaar op de kerstmarkt. En wel met een heuse levende kerststal. De voorbereidingen zijn in volle gang, de rollen zijn verdeeld. We hebben er zin in!

Hieronder vind je de informatie die je nodig hebt.
Kun je ons helpen met: kerstverlichting(voor buiten), olielampen, strobalen of andere versiering voor de stal?Laat het ons even weten?

Vrijdag zijn we met de opbouw bezig tussen 15:00-17:00 uur. We staan tussen de C1000 en de Rabobank in het centrum van Bennekom. Aansluitend gaan we op Scouting hapje eten, neem daarvoor BMB mee.
Van 19:00-21:00 uur zullen we wat van onze living statue kunsten laten zien, neem hiervoor zelf je verkleedkleren mee!!

Als het weer te slecht wordt, er weinig bezoekers zijn etc. kunnen we besluiten om de opkomst eerder af te blazen in het dorp. Als je laatste optreden is geweest (zie draaiboek in je mailbox) kan je in principe naar huis.

Zaterdag zijn we van 10:00- 14:00 uur in het dorp, kom dus dan ook naar de kerststal. Hoera een Jongen groep 2 trapt deze dag af rond 10:15uur. Aansluitend zijn we op Scouting om op te ruimen en met de hele vereniging kerst te vieren. Om 16:00 uur is de opkomst afgelopen.
Neem vandaag naast je verkleedkleren een zitlap en een lunchpakket (lupa) mee met wat drinken.

“Hoera, een jongen” groepje 1
Maria: Angelika
Jozef: Lotte
Drie bezoekers: Valerie, Alisha en Anniek
(Senta vervangt op vrijdag Alisha)

“Hoera, een jongen” groepje 2
Maria: Marijke
Jozef: Naomi
Drie bezoekers: Marin, Kirsten en Roos
(Manon vervangt op zaterdag Roos)

Lost angels
Ilse, Marit en Madelon
Reserve-engeltjes: Moriah, Manon, Lindsi, Senta

Afgemeld voor vrijdag: Alisha, Ilse, Madelon en Marin. Van de andere 12 padvindster gaan we uit dat ze mee-eten deze dag!

Kijk voor levend standbeeld inspiratie hier.

24 okt 2011 (Algemeen)

Speculaasactie geslaagd

Leden van Scouting Bennekom verkochten afgelopen zaterdag speculaas. De scouts gingen langs de deuren in heel Bennekom om de koekjes aan de man te brengen. Dankzij het mooie herfstweer werd de actie een groot succes, de speculaas vond gretig aftrek bij de Bennekommers en in een mum van tijd waren de welpen, verkenners, padvindsters en explorers van Scouting Bennekom door hun voorraad heen. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan de activiteiten van de scouts.

28 aug 2011 (Algemeen)

Versteende padvindsters bij workshop Living Statues

RIMG0232 150x150 Versteende padvindsters bij workshop Living StatuesWe zijn dit seizoen met de padvindsters fanatiek begonnen. Na een slaapfeestje op vrijdagavond/nacht, gingen we zaterdagochtend vroeg naar Arnhem. Onder leiding van vier deskundigen leerden we in zes uur de beginselen om een echt ‘Living Statue’ te zijn. Grimeren, mime, acteren en oefenen om levend standbeeld te zijn hoorden er bij. En onderschat het niet. Stilstaan is een hard job! Lees hier meer.

19 aug 2011 (Padvindsters)

ScoutFit

logo scouts ScoutFitSoms moet je met je tijd meegaan… en daarom hebben we als padvindstersleidingteam besloten dat de padvindsters vanaf dit seizoen geen baret meer zullen dragen.
De laatste opkomst dat we met baret openen zal tijdens het overvliegen zijn op zaterdag 10 september. Hierna kunnen de padvindsters dit klassieke uniformonderdeel mee naar huis nemen en in de vitrinekast leggen.

Op deze datum zullen de meiden ook het nieuwe speltakteken ontvangen. Scouting Nederland heeft voor alle jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 11-15 jaar één insigne laten ontwerpen (zie plaatje). Dit insigne gaan we vanaf dit seizoen ook dragen in plaats van ‘de Speelsleutel’ (het groen/gele insigne op de rechterborstzak) We willen jullie vragen dit speltakteken z.s.m. te verwisselen, in ieder geval voor het installeren van de nieuwe padvindsters.

Vanaf september 2013 is het bij de padvindsters niet meer toegestaan een oud uniform blouse te dragen, dat wil zeggen dat alle meisjes die nu lid worden van het Vendel een ScoutFit uniformblouse dienen aan te schaffen. De padvindsters die nu nog in een oude uniformblouse lopen mogen dat blijven doen, maar we willen toch ook hen vragen om te overwegen een nieuwe blouse aan te schaffen.

29 jul 2011 (Algemeen)

Bennekomse scouts op de Wereld Jamboree Zweden

RIMG0143 150x150 Bennekomse scouts op de Wereld Jamboree ZwedenDe regen komt met bakken uit de hemel, maar ik kwam donderdag op het Wereld Jamboree terrein alleen maar stralende gezichtjes tegen. Wat een evenement.. “Super vet!” zegt Nienke (RSA), nu lid van de troep Lange Jan.

En zo liep ik tussen de 38.000 aanwezige scouts in het Zweedse Rinkaby 11 van de 17 Bennekomse scouts tegen het lijf. Allemaal goed gehuld in regenkleding of weggedoken in een activiteitentent. Na een vijf daagse voorreis in Denemarken, waar de scouts Kopenhagen aandeden, gingen jetskiëen of rondvaren in een speedboat zijn ze woensdag aangekomen in Rinkaby.

Al voor de grote poort zie ik een bekend neusje. “Lotte!!” roep ik enthousiast. Er kijkt iemand verbaasd op, want ja wie verwacht mij nou in de context van de jamboree? En dan valt het kwartje “Mieke!! ” krijg ik enthousiast te horen. Samen met een welkom op de Jamboree knuffel van Lotte begin ik de dag.

lees meer
11 jul 2011 (Padvindsters)

After zomerkampdip

We hebben er allemaal last van. Het was zo’n geweldig kamp en dan ben je weer thuis. Ouders die weer dingen van je verwachten, je spullen opruimen, op tijd naar bed en alles is weer ‘gewoon’. Weer een computer tot je beschikking, een mobiel. Het gewone leven is weer terug. Wat saaai!!RIMG0022 150x150 After zomerkampdip

Zeker na zo’n geslaagd padvindsterszomerkamp in Delft is het afkicken geblazen. Want wanneer maak je zoveel dingen mee in een week? Waar zullen we eens beginnen?
- Slapen op het strand
- Ontbijten bij Ikea
- In je jonkvrouw kleren winkelen
- GPS tocht door de stad
- Je eigen vlot bouwen
- Bonte avond op het water met drijvend kampvuur…

lees meer
14 jun 2011 (Algemeen)

Rust weergekeerd in Goldville

 Rust weergekeerd in GoldvilleNa een druk Pinksterweekend in Goldville is, dankzij de hulp van vele cowboys en indianen, de rust weer terug gekeerd.

Sheriff Bob kan weer met de voetjes omhoog in zijn schommelstoel op de veranda van de Saloon van barman Otto. Henkie en de baron hebben de straf gekregen die ze verdiende. Gelukkig zijn de indianen en cowboys weer de beste vrienden en vierden samen verzoeningsfeest. Er werd genoeg goud verzameld, de gouverneur werd afgekocht en kon weer vertrekken met zijn trainrails plannen. Kortom: er is weer rust in Goldville!

Wij kunnen als groep terug kijken op een zeer geslaagd kamp. De sfeer was   geweldig en iedereen heeft volop genoten. Het weer werkte ook mee, wat toch net dat beetje extra geeft.

lees meer
12 jun 2011 (Algemeen)

Het is voorbij … maar gelukkig hebben we de foto´s nog

20110611 DSC 9633 300x151 Het is voorbij ... maar gelukkig hebben we de foto´s nogVanaf zaterdagochtend 11 juni was het erg druk in Goldville. Een groot aantal indianen en cowboys hebben het dorp bevolkt. Die ochtend kreeg  barman Otto echter vervelend nieuws te horen . Een spoorlijn zal zijn bar doorkruisen. Hopelijk kunnen de inwoners van Goldville hem helpen. Een aantal eerste foto’s vanuit Goldville zijn op de volgende site te bekijken.

20110611 DSC 9823 300x176 Het is voorbij ... maar gelukkig hebben we de foto´s nogUpdate (zaterdagavond): Na een drukke handelsmiddag was er ‘s avonds tijd voor ontspanning in Goldville. Een heerlijke verzoeningsbbq luidde een avond vol spelletjes, huifkarritten en line-dancing in. Kijk hier voor een kleine impressie van deze avond.

Inmiddels weten we dat ook hier het aloude gezegde ‘eind goed, al goed’ van toepassing is. Het mysterie liep goed af, de weergoden lieten ons niet in de steek en boven alles: het kamp was geweldig!

Alle foto’s zijn te vinden in ons digitale fotoboek van het groepskamp via : https://picasaweb.google.com/sinds1945/20110611Tm13Groepskamp#

29 mei 2011 (Algemeen)

Kampboekje groepskamp online

Afbeelding1 Kampboekje groepskamp onlineZaterdag heb je het kampboekje met daarin alle informatie over het komende groepskamp gekregen. We hebben het ook online gezet als het het even  niet meer kunt vinden als je je spullen aan het inpakken bent en je afvraagt of je niets vergeten bent.

Je leest hierin ook alles over de inwoners van Goldville, de kampregels, andere belangrijke informatie en je kunt alvast een kijkje nemen hoe de badge eruit ziet die alle deelnemers na afloop mee naar huis krijgen.

Voor de pdf versie van het groepskampboekje klik je hier.

15 mei 2011 (Algemeen)

Het koekje van eigen deeg: missie geslaagd!

c TY7 12 Het koekje van eigen deeg: missie geslaagd!De welpen, verkenners en padvindsters verkochten afgelopen zaterdag huis-aan-huis meer dan 400 pakjes “Koekjes van eigen deeg” in Bennekom. De koekjes werden belangeloos ter beschikking gesteld aan de scouts door Patisserie van Woerekom. De opbrengst van de actie, ongeveer € 1000,-, komt ten goede aan de zomerkampen die elk jaar weer het jaarlijkse hoogtepunt van het Scoutingjaar zijn.

lees meer
08 mei 2011 (Padvindsters)

Kennismakingskamp

RIMG0402 300x225 KennismakingskampOp 21 en 22 mei a.s. houden we bij de padvindsters een kennismakingskamp. Iedereen tussen de 10 en 14 jaar die wel eens wil zien wat Scouting is is welkom!! We beginnen zaterdag om 10.00 uur en eindigen zondag om 14.00 uur. Het kamp vindt plaats bij ons clubhuis aan de Selterskampweg in Bennekom.

Natuurlijk zijn de padvindsters zelf ook aanwezig, en de oudste meisjeswelpen zijn uitgenodigd voor dit kennismakingskamp.
In 28 uur tijd laten we je het Scoutinggevoel proeven. Gezellig in een tent slapen, of misschien bouw je wel je eigen tent! Door het bos dwalen, een spel spelen met zijn allen, je eigen eten op houtvuur klaar maken, gezellig rond kampvuur zitten en nog veel meer!!

Ben je nieuwsgierig naar dit kamp? Stuur dan een mail naar de leiding via zoekavendel@hotmail.com
Zij geven je dan de precieze informatie, je kunt natuurlijk ook altijd even bellen. Bel dan naar Mieke (teamleidster) 06 27 208 268

05 mei 2011 (Algemeen)

4 mei: Bloemenzee dankzij Scouting Bennekom

P1020010 225x300 4 mei: Bloemenzee dankzij Scouting BennekomOp 4 mei waren we weer aanwezig bij de kranslegging ter gelegenheid van dodenherdenking in het Bart van Elstplantsoen in het dorp. Zoals de afgelopen jaren hebben we ook dit jaar weer de bloemen uitgedeeld aan alle aanwezigen die zelf geen bloem meegenomen hadden. Het comité had weer voor prachtige bloemen gezorgd die gretig aftrek vonden.

Het resultaat was een indrukwekkende en prachtige bloemenzee rondom het monument in het plantsoen. Uiteraard werd na het uitdelen van de bloemen snel de plek ingenomen langs de route om de erewacht te vormen en liepen we na de kranslegging als laatsten in de rij langs het monument. Vanuit het comité werden we weer hartelijk bedankt voor onze aanwezigheid.

Weer een activiteit waarmee we onze positie midden in de Bennekomse samenleving hebben laten blijken!

26 apr 2011 (Padvindsters)

Waar gaan we heen op zoka?

Ben je ook zo nieuwsgierig naar onze zomerkamp bestemming en het thema?
Kijk dan eens bij de verslagen.

17 apr 2011 (Algemeen)

Padvindsters 3e op Regionale Wedstrijden

myphoto60 225x300 Padvindsters 3e op Regionale WedstrijdenZondag 17 april was het rond drie uur weer super spannend in Lunteren. De padvindsters werden op het podium geroepen.. samen met drie andere groepen uit de hele regio. Het was tijd voor de laatste 4 van de uitslag van de Regionale Scouting Wedstrijden 2011.

De padvindsters stonden samen op het podium met de Hessen en Zandkleppers uit Lunteren en de verkenners van de OPV-Schoonoord uit Oosterbeek. Na het bekendmaken van de uitslag bleek dat Christa (RL), Moriah (ARL), Marijke, Manon, Angelika en Roos de 3e plek deelden met de OPV, met maar liefst 706 punten!

lees meer
10 apr 2011 (Algemeen)

Informatie over het Groepskamp

Ergens in het wilde westen ligt het dorp Goldville. Waarom het dorp Goldville heet weet eigenlijk niemand, er is hier nog nooit goud gevonden. De dorpelingen van deze plaats leven in vrede samen met de indianen uit het indianendorp verderop.

Midden in Goldville staat de saloon van barman Otto en zijn vrouw Heidi. Deze bar is de gezelligste plek van het dorp. Iedereen houdt ervan om elkaar hier te ontmoeten, zelfs de indianen zijn welkom.

Op een dag gebeurd er wat vreemds: Er wordt van alles gestolen maar niemand weet wie de dief is. Om het allemaal nog eens wat erger te maken lijkt het erop dat de saloon van Otto gesloopt moet worden. Gouverneur Kentucky heeft namelijk besloten dat er een spoorlijn door het dorp moet komen.

Het wordt onrustig in het dorp en daarom roept de Sheriff Bob alle dorpelingen bij elkaar voor een overleg.

Wil je meer weten over de Dorpsraad? Klik dan snel door!

31 mrt 2011 (Padvindsters)

Uitslag Scoutingwedstrijden

Zaterdag was het spannend voor de inwoners van Gaperbrug, Strain Lupos en Pakkumdam: de laatste week van de Onderlinge Ronde Wedstrijden. Hoe is het de rondes vergaan tijdens de verschillende onderdelen en gaat het lukken om de wolven te vangen met een zelfgebouwde val? De meiden demonstreerden allemaal op eigenzinnige wijze hun val en aanpak. Van bloedserieuze vergadergesprekken tot lachwekkende taferelen. Bij Pakkumdam bleek de burgemeester zelf de weerwolf te zijn! Nou gelukkig is dat allemaal weer opgelost. De dorpsbewoners mochten zelf ook allemaal nog stemmen op hun favoriete burgemeester, want zo gaat dat nu eenmaal in een verkiezing en democratisch land als het land van Wakkerdam.
Na veel gepuzzel en beraad van de Dorpscommissie kwam Gaperbrug met een minimale overwinning als winnaar uit de bus. Christa, Moriah, Angelika en Marijke zijn de trotse bezitters van de titel ” Beste ronde 2011″. We hopen op onze site onder ” verslag” snel de puntentelling te zetten.
Gaperbrug gaat, aangevuld met Manon en Roos, zich opmaken voor de Regionale Wedstrijden die in het weekend van 16 april gehouden worden in Lunteren.

22 mrt 2011 (Algemeen)

NL DOET smaakt naar meer

NL DOET 2011 2 300x224 NL DOET smaakt naar meerVele handen maken licht werk. Onder dat motto was de NL DOET  een groot succes. Afgelopen zaterdag staken naar schatting van organisator Oranje Fonds zo’n 100.000 vrijwilligers de handen uit de mouwen. Met de deelname van ruim 30 jonge en oude vrijwilligers was de actie bij Scouting Bennekom ook een groot succes.

De Bevers lieten zich alle activiteit niet zomaar aan zich voorbijgaan. Samen met hun leiding hebben een heerlijke grote pan goed gevulde soep gekookt om alle vrijwilligers een hart onder de riem te steken. Tijdens een welverdiende pauze werd de soep met smaak opgegeten. Zoals treffend gezegd werd: “Dit smaakt naar meer!”.

21 mrt 2011 (Algemeen)

Nieuwe S[h]elter online

Shelter2011nr1voorkant 211x300 Nieuwe S[h]elter onlineHet heeft even geduurd, maar vorige week is de eerste S[h]elter van 2011 verschenen. Deze keer met de stoerste dames van Bennekom op de cover. Binnenin vind je allerlei mooie verhalen van kort en lang geleden.

Vraag ernaar bij je leiding als je hem nog niet gekregen hebt of kijk snel in de digitale S[h]elter in het archief.

01 mrt 2011 (Padvindsters)

Scoutingwedstrijden gestart!

6008 de weerwolf een mythe Scoutingwedstrijden gestart! Het is een koude winternacht. We bevinden ons in Wakkerdam, een klein dorpje midden tussen de bossen. De burgemeester heeft alle dorpelingen bijéén geroepen. Langzaam stroomt de dorpsherberg vol. Piet de kruidenier is wat zenuwachtig en kauwt zenuwachtig op de binnenkant van zijn wang. Marietje staat stilletje tegens het been van haar moeder aan geklemd. Het wordt warmer en warmer in de herberg, waar alle dorpelingen zich verzameld hebben. Maar waar is de burgemeester eigenlijk?
De klok tikt en tikt. “Het is al tien over zeven” roept boer Henk en stampt met zijn hooivork op de grond. “Afspraak is afspraak heb ik altijd geleerd, waar is het boegbeeld van dit schone dorp om ons het goede voorbeeld te geven.” De menigte lacht zachtjes, maar zenuwachtig. Want ondertussen begint iedereen zich wel af te vragen waar de burgemeester blijft.

Dan vliegt de deur van de herberg open. Het is de vrouw van de burgemeester. “Hein, Hein, Hein..” stamelt ze. De menigte dromt om haar heen. “Zeg het maar Marie” begint Louise. “Hein, Hein, Hein.. ze hebben hem meegenomen!” “Ze?” aarzelt Henk.
“De weerwolven, ze zijn terug!” Alle bewoners van Wakkerdam kijken elkaar verschrikt aan en er klinkt gemompel in de herberg. Dan klinkt er een luid geklingel. De herbergier hangt aan zijn bel, die boven de bar hangt. “Stilltteee! Laat Marie praten”.
Marie doet haar verhaal: De burgemeester had alle dorpelingen bij elkaar geroepen om hen te vertellen over zijn vermoeden van de terugkeer van de Weerwolven. De weerwolven hadden dit nieuws ook vernomen aangezien zij zelf ook bewoners van het dorp zijn. Nu heeft de burgemeester helaas het loodje moeten leggen voordat hij zijn vermoedens kon uitspreken.

Bij het horen van het verhaal van Marie ontstaat er veel onrust in de herberg. “Laten we onze wapens pakken” roept de jager. “Nee” gilt Marie, “dan gaan we er allemaal aan!” Iedereen begint door elkaar te roepen. De herbergier vraagt opnieuw de aandacht: “Dames, heren, stilte! We moeten niet in paniek raken. Laten we ons nu niet als beesten gaan gedragen. Het is van belang dat wij een nieuwe leider aanwijzen. Ik stel voor dat ik de leiding neem in het dorpsbestuur. Dan start het gekakel weer, niemand in het ermee eens dat de herbergier de nieuwe burgemeester moet worden. Jager: “Nu is de vraag: Wie wordt de nieuwe burgemeester en verlost het dorp van de weerwolven?”

Opeens stapt Marie bovenop een kruk. “Mijn man zou gewild hebben dat we ons zouden verzoenen. Contact met de buurdorpen, waar ze al jaren geen last meer hebben van de weerwolven. Zij kunnen ons helpen. Laten we ons richten op de buurdorpen en hen uitnodigen om met ons mee te denken over ons probleem”

De jager schiet ferm met zijn geweer in de lucht *pang*. “Laten we gaan, we schrijven een verkiezing uit. De beste mag burgemeester worden, als die maar een oplossing weet voor de weerwolven!”

Zie voor de gewijzigde opkomsttijden de kalender

20 feb 2011 (Algemeen)

Scouting Bennekom DOET mee!

nl doet rozet rgb 150x150 Scouting Bennekom DOET mee!NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en stimuleert iedereen om op 18 en 19 maart 2011 de handen uit de mouwen te steken.

Wij doen mee! We gaan binnen en buiten aan de slag om onze gebouwen en het omliggende terrein weer zomerklaar te maken. Alle ouders en andere vrijwiiligers zijn welkom om mee te komen helpen op 19 maart tussen 14 en 17 uur. Aanmelden kan via info@scoutingbennekom.nl.

Meer informatie over onze klus staat op: http://www.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=3939864

04 jan 2011 (Algemeen)

America, here we come!

groepskamp America, here we come!  Het groepskamp komt er aan…..

2010 was al een heel feestelijk jaar voor scouting Bennekom. Er is veel feest gevierd in Bennekom en Utrecht om 100 jaar scouting in Nederland te vieren. Daarnaast was er ook feest voor onze eigen groep: oud-leden zijn bij elkaar gekomen om herinneringen op te halen rondom jubilea van Scouting Bennekom, Musinga en Schakel.

Meer informatie vind je op de speciale groepskamppagina: http://www.scoutingbennekom.nl/groepskamp/.

01 jan 2011 (Algemeen)

Padvindsters fris 2011 in!

IMG 0557 150x150 Padvindsters fris 2011 in! De padvindsters waren vandaag in Scheveningen. Om 12.00uur doken zij met zo’n 10.000 andere ‘gekken’ de Noordzee in. De meiden doken voor een goed doel: Scouts in Zuid-Afrika! Het water was wel steenkoud, maar goed soms moet je niet te veel nadenken en zeker als scout: gewoon doen! En samen.. ach dan valt alles mee.

lees meer
01 jan 2011 (Padvindsters, Padvindsters)

Nieuwjaarsduik

De padvindsters hebben besloten 2011 fris te beginnen, door op 1 januari 2011 deel te nemen aan een Unox Nieuwjaarsduik (het liefst in Scheveningen!!! )
Duiken doen de padvindsters niet zo maar, zij laten zich sponsoren voor een goed doel. De dames zijn hun hersenen nog aan het laten kraken voor welk doel ze willen gaan duiken, maar dit wordt snel bekend.
Als het bekend is zullen er sponsorlijsten komen, u sponsort toch ook???

Meer informatie om je voor te bereiden op deze koude duik: www.nieuwjaarsduik.nl

20 dec 2010 (Algemeen)

Padvindsters duiken het nieuwe jaar in!

De padvindsters gaan 2011 fris van start: en wel door mee te doen aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen! “Dit is wellicht de gekste actie ooit!” en de meiden doen het niet voor zichzelf, maar voor een groep scouts uit Zuid-Afrika. In Johannesburg zet scoutingleider Darryl van Reenen Scouting in om kinderen van de straat te houden, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid te leren. Dezelfde visie en missie als wij hebben in het Bennekomse bos, maar binnen een hele andere context. Het mag dan wel ontzettend koud worden, zeker als er sneeuw gaat liggen, maar het gaat een super ervaring worden. Natuurlijk wilt u de padvindsters ook sponsoren! Stuur snel een mail naar zoekavendel@hotmail.com

30 nov 2010 (Algemeen)

Vredeslicht komt naar Bennekom

Logo Vredeslicht Nederland Vredeslicht komt naar BennekomOp donderdag 9 december vertrekken Scouts per trein naar Wenen om daar het Vredeslicht te gaan ophalen. Tijdens een ceremonie in Wenen op zaterdag 11 december zullen de Scouts het brandende Vredeslicht in ontvangst nemen, en het brandende licht met de nachttrein naar Nederland brengen, waar ze zondag 12 december in de namiddag zullen aankomen.Op donderdag 9 december vertrekken Scouts per trein naar Wenen om daar het Vredeslicht te gaan ophalen. Tijdens een ceremonie in Wenen op zaterdag 11 december zullen de Scouts het brandende Vredeslicht in ontvangst nemen, en het brandende licht met de nachttrein naar Nederland brengen, waar ze zondag 12 december in de namiddag zullen aankomen.Op zaterdag 18 december is in Utrecht een Vredeslichtmanifestatie gepland, waar Scoutinggroepen uit het hele land het brandende Vredeslicht kunnen ophalen. Ook Scouting Bennekom zal daarbij zijn! Meer informatie volgt…

14 nov 2010 (Algemeen)

Zoeka Vendel 55 jaar!

ks%2011%20zomerkamp%2047 Zoeka Vendel 55 jaar! Op 1 december 1955 zag het Zoeka Vendel het levenslicht, dat is inmiddels alweer 55 jaar geleden. Daarom vieren we een feestje, waar herinneringen ophalen centraal staat. Met dat idee heeft het huidige padvindstersleidingteam ook oud-leden en oud-leiding uitgenodigd voor het scoutinggala diner dat plaats vindt op 27 november a.s. Wil je weten wie er nog meer zijn uitgenodigd / komen? Of heb je geen uitnodiging gehad maar ben je wel oud-padvindster? Kijk dan op de padvindsterspagina bij ‘Nieuws‘ . Tot de 27e!

11 nov 2010 (Padvindsters)

Zoeka Vendel feest gastenlijst

Op 27 november tussen 17.30uur en 21.00uur wordt er een heus Zoeka Vendel feest gevierd. We bestaan alweer 55 jaar.. Naar diverse – met name oud-leiding- is een persoonlijke uitnodiging gestuurd. Ook via hyves zijn er uitnodigingen verstuurd. Ook het lezen van dit nieuwsbericht mag je zien als je een uitnodiging. Voorwaarde is dat je bij de padvindsters hebt gezeten als jeugdlid of leiding, het helpt ook als je langer dan een jaar lid bent geweest om herinneringen op te halen. Neem daarom ook een herinnering aan de padvindsters mee in woord/ beeld. Kosten voor dit feestje zijn 5 euro. Vergeet ook niet op zijn ‘scoutings’ je bord, mok en bestek mee te nemen. Dresscode voor de avond: Padvindstersproof gala!
Opgeven doe je door een mailtje te sturen naar zoekavendel@hotmail.com vermeld ook eventueel dieetwensen.

Er staan +/-70 mensen op de formele gastenlijst. Om te laten weten wie er wel/ niet komen zullen we hier het één en ander bijhouden. Zoals je het ziet vinden we het ook leuk om te weten wanneer je pv of leiding bent geweest.

aanwezig
Mieke Bovenschen (pv van 1997-2000, leiding sinds 2003)
Christiaan Gombert (leiding sinds 2008)
Olga de Bont (pv van 2003-2006, leiding sinds 2008)
Suzanne Gombert (pv van 2000-2003, leiding van 2006-2008)
Aleida van Beek (pv van 2000-2003, leiding van 2006-2009)
Niels de Jong (leiding van 1993- 2005 (?) )
Joost Kloppenburg (leiding 2008-2010)
Lianne de Bruijn (pv van 2001-2004)
Karen Schellens(pv van 2001-2004)
Jessica Gerritsen (pv van 2002-2005)
Daniëlle Peters (pv van 1999-2002, leiding van 2006-2010)
Joanne Meurs (pv van 2004-2008)
Marije Falger (pv ? leiding van .. ? )
Marjolein Jongerius (pv van 2004-2008)
Juliette Ampt (pv van 2004-2009)
Veronique Gommers (pv van.. ? en leiding van ?)
Kim Köpp (pv van 2001-2004)
Daphne van Beckhoven (pv van 2004-2008)
Nienke Zinger (pv van 2006-2010)
Annemarie Doelman (pv van 2006-2010)
Marije Peters (pv van 1994-1999)
Lisette Mijnen (pv van 2005-2009)
Pauline Brorens (pv van 2005-2009)

Huidige padvindsters:
Christa Smit
Kimberly Hofstede
Marin Nauta
Moriah Holtrust
Lotte de Ruiter
Marijke Horn
Manon van Steen
Angelika van Bergen
Kirsten Plooij
Senta Sialino
Lindsi Hallers

afgemeld, helaas
Paulien de Rooij (huidig Zoeka Vendel lid)
Monique Klom (pv van 2001-2004, nu vk-leiding)
Mahan Eslami (pv van 2004-2007)
Ingrid Govers (pv van 1996-1999)
Janneke Schilp pv van 1997-2000, leiding in 2003)
Marjon Voskuil (pv van 2002-2005)
Anne Michele Bleeker (pv van 2004-2008)
Roos van Oeveren (huidig Zoeka Vendel lid)
Gerdien Bovenschen (pv van 1992-1997, leiding van 2000-2003)
Valerie Dechering (huidig Zoeka Vendel lid)
Jiska Schellens (pv van 2002-2006)
Tine de Lange (pv van 1998-2002)
Jolande van den Oever (pv van 1994-1998, leiding van 2001-2005)

Wie kan je misschien nog meer aantreffen?
Christa van de Peppel
Marlies Dillen
Maraliya Bouman
Jiska Schellens
Marjolein de Ruijter
Karlijn de Leeuw den Bouter
Nele Devillé
Aafke Peters
Dennis Lebbing
Fred Buddingh
Lisette Veeken
Nahal Akbarian
Manon Becker
Claudia Brouwer
Maaike van Solingen
Karin Kuipers
Marianne Hulsbeek
Bregje Voet
Akira Horstink

alle sherpa’s van Scouting Bennekom

Mis je jezelf of iemand anders op de lijst? Wij kunnen ook niet alles uit archieven bij houden, dus laat het ons weten en wij sturen jou of die persoon ook een uitnodiging!!

06 nov 2010 (Algemeen)

Natuurwerkdag 2010: wat een dag!

DSC 0466 Natuurwerkdag 2010: wat een dag!De Natuurwerkdag van afgelopen zaterdag stond in grote belangstelling. Gedeputeerde Annelies van der Kolk van de Provincie Gelderland plantte een boom, net als Jacqueline Vredenbregt (lid van het landelijk bestuur) en Jules Stuyt (lid van de Jongerenraad van de Gemeente Ede).

Dankzij het enthousiasme van alle leden, ouders en andere vrijwilligers gingen ook alle andere 1500  bomen de grond in.  Het bos rondom ons clubhuis is hiermee weer een stuk rijker voor mens en dier. Ook Omroep Gelderland was van de partij, bekijk de reportage hieronder.

17 sep 2010 (Algemeen)

Maak van je buurt je thuis

aangepastSDC14600 150x150 Maak van je buurt je thuis

Op zaterdag 25 september vindt voor de 5e keer de Burendag plaats, deze dag wordt georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Dit jaar staat Burendag in het teken van het dichter bij elkaar brengen van mensen. 55 procent van de Nederlanders blijkt namelijk geen idee te hebben hoe ze de buurt gezelliger zouden kunnen maken terwijl ze dat wel zouden willen. Zo kan men bijvoorbeeld gemakkelijk de buurt ‘knusser’ maken door het plaatsen van fleurige bloembakken of een bankje voor meer contact met de buren.
09 aug 2010 (Algemeen)

Padvindsters zomerkampfoto’s

Zomerkamp2010 Padvindsters zomerkampfotosDe padvindsters hadden deze zomer een geslaagd zoka van maar liefst twee weken. Samen met Hongaarse scouts uit Pécs hadden zij kamp in Bennekom, Amsterdam, Bakkum en Arnhem.

Klik op de foto hiernaast voor het fotoboek. Er volgen snel nog meer foto’s.

22 jun 2010 (Padvindsters)

Kaderweekend 2010

RIMG0365 Kaderweekend 2010In het weekend van 12 en 13 juni had de leiding weer een speciaal weekendkamp voor de rondeleidsters en rondeleidstersassistenten georganiseerd. Een Big Bag Challenge, georganiseerd door SuMi-productions zorgde er voor dat de padvindsters foto’s op volgorde legden in de bus, het stadspark van Apeldoorn onveilig maakten door een duik in de vijver te nemen en angsten overwonnen in het klimbos. Klimmen en klauteren tot en met 16 meter hoog! Zie je wel. . padvindster zijn is super stoer!

Om alle foto’s te zien klik op ‘lees meer’

lees meer
20 jun 2010 (Algemeen)

Welkom op Hongaars-Nederlandse middag van padvindsters

badege4 Welkom op Hongaars Nederlandse middag van padvindstersOp dinsdag 29 juni aanstaande houden de padvindsters van Scouting Bennekom een speciale bijeenkomst op hun clubhuis, waarvoor zij heel Bennekom bij deze uitnodigen. Ter ere van de komst van hun partnerscoutinggroep uit Hongarije zullen er tussen 16.30 uur en 18.30 uur diverse Nederlandse en Hongaarse activiteiten te doen op het clubhuis.

lees meer
08 jun 2010 (Algemeen)

Verkenners en padvindsters trakteren bonbons

trakteeractie juni 2010 Verkenners en padvindsters trakteren bonbonsDat Scouting Bennekom dit jaar feestviert kan de Bennekommers niet ontgaan zijn. Dit jaar vieren de scouts het 100 jarig bestaan van Scouting in Nederland en het 65 jarig bestaan van scouting in Bennekom. Ter gelegenheid van dit heugelijke feit hebben de Bennekomse scouts de handen ineen geslagen met Patisserie van Woerekom. Onder het motto ‘Wie jarig is trakteert’ hebben de verkenners en padvindsters van Scouting Bennekom afgelopen zaterdag in Bennekom traktaties uitgedeeld. Huis aan huis werden bewoners verrast met een heerlijke ambachtelijke bonbon in de vorm van een tulp die belangeloos beschikbaar werd gesteld door Patisserie Van Woerekom.
lees meer
28 mei 2010 (Padvindsters)

Zomerkamp 2009-Hongarije

Zomerkamp2009 Zomerkamp 2009 Hongarije Zomerkamp 2009

” alt=”Zomerkamp 2009″ />

27 mei 2010 (Algemeen)

Uitwisseling: de Hongaren komen!

eu flag YOUTH EN Uitwisseling: de Hongaren komen!Erg blij zijn wij, de padvindstersleiding, alles is rond. Op 28 juni 2010 landt het vliegtuig vanuit Budapest op Duitse bodem weliswaar.. maar onze Hongaarse vrienden komen! Na een succesvolle uitwisseling vorig jaar in Hongarije met het thema “Be Scout. Explore Europe.” Heeft het Nederlands Jeugd Instituut ook dit jaar weer subsidie toegekend aan een uitwisselingsproject tussen een de padvindsters van Scouting Bennekom en een Hongaarse scoutinggroep uit Pécs.

lees meer
27 mei 2010 (Algemeen)

Landelijke Scouting Wedstrijden: EEN GROOT FEEST

De padvindsters waren afgelopen weekend weer present op de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) in Baarn. Ondanks de warmte, de vele spellen en de meer dan 600 deelnemers wisten zij zich een weg te banen tot de 26e plek in het eindklassement. Een super prestatie. Het thema van de wedstrijden was dit jaar Feest! Natuurlijk allemaal in de trant van het 100 jarig bestaan van Scouting in Nederland.

lees meer
19 apr 2010 (Algemeen)

Padvindsters en verkenners in top 3 op RSW

media httpwwwedestadn aAnlx.jpg.scaled500 Padvindsters en verkenners in top 3 op RSW

Het jeugdkampeerterrein in Lunteren was dit weekend het toneel van de Regionale Scouting Wedstrijden. In totaal streden 23 scoutinggroepen uit de regio om de titel ‘Beste Regionale Ploeg’. Scouting Bennekom heeft zich daar van haar beste kant laten zien. Onze padvindsters wonnen met twintig punten verschil van de Hessen uit Lunteren, gevolgd door de Bennekomse verkenners die op een mooie derde plek eindigden. Een resultaat waar we trots op mogen zijn!
lees meer
11 apr 2010 (Algemeen)

Scouting Bennekom viert feest en wint prijs

SDC16964 1 Scouting Bennekom viert feest en wint prijsOp de 100ste dag van 2010, 10 april, organiseerde Scouting Bennekom onder de naam ‘ScoutItOut’ in het dorp in Bennekom een grote middagactiviteit voor haar leden en alle belangstellende Bennekommers. Scouting Bennekom vierde daarmee het 100 jarig bestaan van Scouting in Nederland en de 65e verjaardag van Scouting in Bennekom!  Het plein voor de oude kerk midden in het dorp was gevuld met leuke, spannende en inspannende activiteiten voor alle kinderen in Bennekom.

lees meer
02 apr 2010 (Algemeen)

ScoutItOut: Spelenmiddag in het dorp

SCOUTING BENNEKOM VIERT FEEST100 jaar Scouting logo versie 3 zonder achtergrond ScoutItOut: Spelenmiddag in het dorp

Op 10 april organiseert Scouting Bennekom onder de naam ‘ScoutItOut’ in het dorp in Bennekom een grote middagactiviteit voor haar leden en alle belangstellende Bennekommers. Scouting Bennekom viert daar mee het 100 jarig bestaan van Scouting in Nederland en de 65e verjaardag van Scouting in Bennekom!  Bennekommers zijn van harte uitgenodigd om vanaf 13.00 uur deel te nemen aan uitdagende en plezierige activiteiten.

Burgemeester van der Knaap opent het activiteitenprogramma om 13.00 uur op het plein voor de Oude Kerk in Bennekom. Ook enkele leden van Scouting Bennekom van het allereerste uur zijn hierbij aanwezig. Daarna zal het landelijk bestuur van Scouting Nederland de prijs uitreiken aan  de Scoutinggroep uit regio NederVeluwe die de beste jubileumactiviteit organiseerde.

lees meer
07 feb 2010 (Algemeen)

Scouts2day

Scouting SCOUTS2DAY 197x300 Scouts2day

Vanuit alle hoeken in Nederland vertrekken op 15 mei Scouts in alle vroegte naar Utrecht om 100 jaar Scouting te vieren. Ruim 40.000 Scouts in alle leeftijdsgroepen, pakken de fiets of trein naar Utrecht, daar gaat het gebeuren. Scouts2day is een uniek evenement dat je maar een keer in je leven kunt meemaken. Utrecht zal voor één dag Scoutinghoofdstad van Nederland zijn. En Scouting Bennekom zal daarbij zijn.

Ook Scouting Bennekom zal op deze dag aanwezig zijn. Bijna de hele groep, behalve de Bevers, zal afreizen naar Utrecht. De kosten voor deze dag bedragen € 22,50 per persoon. Hiervoor krijg je naast een dagvullend programma ook het treinkaartje van en naar Utrecht.

Ga jij met ons mee? Omdat we vooraf moeten inschrijven willen we graag weten of je meegaat. Laat je leidinguiterlijk 13 maart weten of je meegaat.

Meer informatie over de Scouts2day is ook te vinden op http://scouts2day.scouting.nl

27 jan 2010 (Padvindsters, Verkenners)

Foto’s Talentenjacht 2010

Op 9 januari hielden de verkenners en padvindsters hun talentenjacht.
De talentenjacht werd dit jaar gewonnen door de twee presentatrices: Frederique en Manon.

 Fotos Talentenjacht 2010
 Fotos Talentenjacht 2010
 Fotos Talentenjacht 2010
 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5230 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5231 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5232 Fotos Talentenjacht 2010
 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5234 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5235 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5236 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5237 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5238 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5239 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5240 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5241 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5242 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5243 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5244 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5245 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5246 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5247 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5248 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5249 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5250 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5251 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5253 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5254 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5255 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5256 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5257 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5258 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5259 Fotos Talentenjacht 2010
 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5261 Fotos Talentenjacht 2010
 Fotos Talentenjacht 2010
 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5264 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5265 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5266 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5267 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5268 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5269 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5270 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5271 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5272 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5273 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5274 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5275 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5276 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5277 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5278 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5279 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5280 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5281 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5282 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5283 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5284 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5285 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5288 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5289 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5290 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5291 Fotos Talentenjacht 2010
 Fotos Talentenjacht 2010
 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5294 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5295 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5296 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5297 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5298 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5299 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5300 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5301 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5302 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5303 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5304 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5305 Fotos Talentenjacht 2010
 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5307 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5308 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5309 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5310 Fotos Talentenjacht 2010
 DSC5311 Fotos Talentenjacht 2010
Talenten%2Bjacht%2B2010 Fotos Talentenjacht 2010

14 jan 2010 (Algemeen)

S[h]elter

Inmiddels hebben jullie de nieuwe S[h]elter ontvangen en we hopen dat jullie veel leesplezier hebben gehad.

We willen 4x per jaar een s[h]elter uitgeven met daarin de hoogtepunten, belangrijke dingen en natuurlijk ook wat fun. Wil je ook wat schrijven voor de s[h]elter meld je dan aan via shelter@scoutingbennekom.nl

21 dec 2009 (Algemeen)

Foto’s van de kerstviering

Op 19 december hielden we met de hele groep de traditionele kerstviering, traditionele onderdelen als ‘Ik houd van kerstmis’ en het kerstbrood ontbraken natuurlijk niet. Een verrassing die de dag extra sfeer gaf was de sneeuw die het bos voor ons sprookjesachtig versierd had.
Dit heeft veel mooie plaatjes opgeleverd. Via deze weg willen we ze met jullie delen. Bekijk alle foto’s in het fotoalbum

30 nov 2009 (Algemeen)

Klimaatparel uitgereikt

cv profielAvdK 150x150 Klimaatparel uitgereiktZaterdag 28 november vond de prijsuitreiking van de klimaatparel wedstrijd van de provincie Gelderland plaats, om 15.30 verscheen gedeputeerde Annelies van der Kolk met een cheque onder haar arm.

lees meer
30 nov 2009 (Algemeen)

Zomerkamp padvindsters krijgt Award!

 Zomerkamp padvindsters krijgt Award!

De padvindsters hebben afgelopen zaterdag de Youth in Action Award in de categorie “Beste Nieuwkomer” in ontvangst mogen nemen. Youth in Action is een onderdeel van het Nederlands Jeugd Instituut, zij verstrekken subsidies aan jongerenuitwisselingen en jongereninitiatieven vanuit de Europese Commissie. De padvindsters gingen op uitwisseling naar Hongarije en kregen ook subsidie van Youth in Action.

lees meer
26 nov 2009 (Algemeen)

Scouting Bennekom wint klimaatparel

logobox Scouting Bennekom wint klimaatparelScouting Bennekom was een van de groepen die in het weekend van 20 november de grootste steun wist te genereren voor hun plannen voor een meer klimaatbestendige omgeving. Bij de voorronde bleef het merendeel van de ingediende 61 plannen overeind. Daarop volgde de internetstemronde door het publiek. Er ontstond een felle concurrentie tussen de verschillende plannen. Duizenden mensen stemden mee.

lees meer
15 sep 2009 (Algemeen)

Uitslag scouting loterij

Haal nu jouw Scoutingloterijloten tevoorschijn en kijk of jij één van de winnaars bent van de vele prijzen van de Nationale Scouting Loterij. Wat denk je van LCD schermen, toegangskaarten voor Walibi Flevo of wie weet rijd jij binnenkort weg in een gloednieuwe Volkswagen Fox ter waarde van € 10.750,=!!!

klik hier voor de uitslag

27 aug 2009 (Algemeen)

Geweldig resultaat C-1000 actie

winkel bennekom Geweldig resultaat C 1000 actieOp 20 juni is de uitslag van de C1000 clubactie bij Snetselaar bekend gemaakt. Scouting Bennekom blijkt de populairste vereniging van de klanten van Snetselaar te zijn. Met een totaal van maar liefst 26,5% van de beschikbare muntjes eindigden we op de eerste plaats. Een geweldig resultaat, we zijn er zelf nog van ondersteboven en ook wel een beetje trots!

In totaal is er voor ons € 1325 gespaard. Dit geld zullen we deels besteden aan de komende zomerkampen en deels aan de jubileumactiviteiten waar we volgend jaar druk mee zullen zijn.
Onze hartelijke dank voor iedereen die dit geweldige resultaat mogelijk heeft gemaakt!