Kennismakingskamp

Zaterdag 20 mei was het zo ver. Sangam was nog een bende van jewelste, maar toch moest er dit weekend dan een kennismakingskamp gehouden worden. Keka voor intimi.Het fenomeen keka begon dit seizoen aan zijn derde aftrap, ooit georganiseerd doordat er veel kabouters afvielen bij de overgang naar de padvindsters omdat ze vonden dat geen goed beeld hadden van de padvindsters.

Dit beeld valt ook niet te geven in drie uurtjes opkomst, dus vandaar een weekend. Al moet ik zeggen dat het echte padvindstersleven ook niet gaat passen in een weekend!
Kwart voor tien kwamen de eerste kabouters al binnen. Even onwennig in een nieuw lokaal en natuurlijk is zoiets nieuws altijd spannend.
Buiten regende en regende het maar, dus het lokaal moest toch echt ook als onderkomen gaan dienen willen we het nog een beetje droog gaan houden. Alles aan de kant!
Om tien uur was het tijd om te openen, weer of geen weer. Openen met vijf nieuwe gezichten. Inge, Daphne, Annemarie en Nienke van de kabouters en Britt kwam van “buiten” kijken wat scouting nu is.
Na het openen begonnen we met een paar kennismakingsspelletjes. Baretmeppen met Aardige Annemarie, Sappige Suzanne en Mooie Marleen.
(Even een leidingonderonsje: gelukkig is het pv-leidingteam dit weekend aangesterkt met Suzanne, Aleida, Daniëlle en Lieke.)
Gelukkig waren wij zo vrij geweest het weekendkamp te plannen terwijl het super mooi weer was. Dus alle activiteiten waren voor buiten gepland. Iemand plaatste nog een opmerking tijdens het overleg: “Zul je zien dat het tijdens het Keka baggerslecht weer is” En zie daar. Er werd toch besloten om de hike door te laten gaan.
Als goed is hebben jullie allemaal je regenpak mee, toch?
De tocht nam jullie mee door Zuid-Afrika. Van de Wapiries naar de Zoeloes. Bij de Zoeloes aangekomen konden jullie kennismaken met waar de Zoeloes bekend om staan: hun mooi kralenrijgkunst. Aangekomen bij het oude Sangam was een goed vuur klaar gemaakt om de lunch op te bereiden, ondertussen al meer de “4 uur cup-a-soup tijd” Daarom maar een blik tomatensoep. Broodje op een stokje, lekker zonder zout, jammie. Een knakworst in de andere hand wat maakt een padvindster nog meer gelukkig? Een droog onderkomen in het huidige Sangam! Ja, want er hoefde niet buiten gestookt te worden. Even opdrogen en bami koken op gas. Lekker knus binnen en vooral DROOG!
’s Avonds stookte Aafke het kampvuur hoog op; 100 waxinelichtjes in totaal maakte het lokaal tot een laaiende vuurzee en “hoor het zingen van het vuur”. Zet de TV maar op “Hart van Nederland” met Rebecca van Vleet en uw avond is compleet. Loungeroom ingericht, stukjes voorbereidt en televisie aan. Een aftrap van een stukje improvisatiecabaret. Hier en daar wat mislukt, andere ook weer geslaagd, we gaan er verder mee oefenen!
Rond half elf… is het toch echt weltrusten. Nou vooruit dan nog één keer : “Wie daar?!?!?!

Het is zondagmorgen, uitslapen wat een tijd het is al half negen, toch aardig van ons!Na een ontbijt met te veel keuze uit te veel soorten broodbeleg was het tijd om te gaan ontspannen. De beautysalon werd geopend en de kapsters stonden klaar. Er werd gestoomd boven kokend water, bananen geprakt tot overheerlijke gezichtsmaskers en aardbeien kort en klein gemept om het gezicht te reinigen. Bovendien smaakt het ook nog lekker als je het per ongeluk in je mond smeert! Het was een ontspannen ochtendje. Misschien voor sommigen wel iets te ontspannend. In de Fancy leeshoek vielen sommige oogjes alweer bijna dicht. Even in actie met zijn allen dus. Duw-trek-en-sleurspel, Hollandse leeuw en nog een paar “typische”padvindstersspelletjes moesten even gespeeld worden om het kampgevoel af te sluiten. Ik kan over opruimen ook nog meer zinnen spenderen, maar dat lijkt me niet nodig. Klokslag drie uur stonden we weer klaar bij de vlag. Bedankt Keka! Bedankt weer voor de regen en de zonnestraaltjes! Bedankt padvindsters, kabouters en Britt!
Zien we jullie na de zomer terug?