Scouting Bennekom

Vrouwenklusproject: Rondekisten!

Zoals jullie al wisten zijn Aafke en ik al een paar maanden in de weer met een paar planken. Het viel jullie waarschijnlijk nog niet echt op, maar het werd een rondekist. Het enige wat jullie daar van zagen was dat het misschien wat stoffiger was in Sangam dan je gewend was of dat er steeds dezelfde stukken hout rondslingerden. Want echt vaart zat er niet in. Toch bleven Aafke en ik stug volhouden dat we geen mannenhanden nodig hebben om een kist te kunnen freubelen. Dan wachten we toch nog een weekje op klusinspiratie?

En Aafke en ik maar door ploeteren. Er kwamen meer padvindsters bij en nog meer en nog een handje en telkens kwam de vraag: “Mag ik ook wat doen? ”
Vrijdag 3 maart.. het is alweer maart. Poehee staan die planken er al een maand of twee? We besloten onszelf iets meer te gaan sturen. Dus gewoon voor de rest van de drie kisten hout inkopen en dan staat het lokaal zo vol dat we wel moeten! Drukke klusochtend die vierde maart…

Oww het is pas half twee we kunnen nog wel even doorgaan totdat de padvindsters komen voor twee uur. Klusserdeklusklus deden Aafke en ik…

En druppeltje bij druppeltje kwamen er padvindsters binnen druppelen.. ow ow.. daar ging onze goed voorgenomen tijd om aan dit project te werken. Ah joh weet je wat, we laten ze wel even schuren. Deze drie, voordat de rest komt duurt wel eventjes. Zo zaten er drie padvindstertjes op een rijtje te schuren.

De klok was al voorbij de twee en het lokaal was omgetoverd tot werkplaats van ijverige padvindsters. Schuren, zagen, lijmen, boren.
Even snel openen tussendoor. En weer schuren, zagen, lijmen, boren. Om de beurt mochten de padvindsters even met de boor een zijkant van de kist in elkaar boren.. de rest bleef nog even met de hand schuren…

Het uur vloog voorbij. We hadden totaal andere plannen met jullie voor deze opkomst. Maar wat is er mooier dan er een geëmancipeerd vrouwenproject uitgevoerd met NOG meer vrouwen?
(Door: Mieke)