Scouting Bennekom

Zomerkamp Dwingeloo

Er kwamen allerlei leuke ideeën bij ons boven. Hele kampkrant online, alleen de wist je datjes of juist aan de hand van plus en min rondjes? Neee… het wordt het allemaal niet en zeker niet het eerste. We blijven lekker ouderwets met kampkrant op papier die je in je handen krijgt na de zomer.P1010092 1024x768 Zomerkamp Dwingeloo

Nu dan wat korte verhaaltjes en hopelijk ook plaatjes … als je denkt van hee bij dat verhaaltje heb ik nog wel een leuk kiekje mail het naar ons en dan kan het erbij op de site.

Zaterdag:Het was vandaag “Mooi Weer” , althans dat was de Spreuk van de Dag. Zowel mooi weer vanuit de lucht als “Mooi Weer” in de zin van ons geweldig mooie stekje in het Dwingeloose bos. Het kampje werd snel opgebouwd en dan konden er knakkies en brödjes gemaakt worden. Het kampterrein werd goed aangekleed, rijkendelen opgezet… wat een geluk, zo’n grote vrachtwagen van de DeliXL om alles mee te vervoeren.

’s Avonds was de grote intro van dit Sterrenmixgala, waar elk groepje haar song ten gehore bracht en vertelde hoe hun groepje was ontstaan.

Zondag:

De dag van de hike. Bepakt en bezakt, met Niels en Aafke voorop vertrokken de groepjes over het Dwingelderveld. Een lang recht stuk over de hei, werd door de meesten niet als heel spectaculair ervaren, maar het moest toch echt gebeuren. Uiteindelijk kwam iedereen uit bij het bezoekerscentrum waar er gevist werd op de larve van een geelgerande watertor… (en volgens mij mis ik nu een deel van het naampje van het beestje) Een eng “funzig” beestje, zoals een padvindster het zou noemen, die ook echt nog behoorlijk kan bijten.

Bij terugkomst was het vuurtje stoken en “alles en nog wat prut” eten. Als jullie je afvragen wat voor gekke taal die Mieke gebruikt, tja het komt toch echt allemaal uit de kampkrant….

Alles en nog wat prut maken was nog best een karwei, aangezien Manon even dacht dat ze van stuk hout gehakt moest maken… gehakt om op te eten, maar nee het hout moest alleen gehakt worden…

’s Avonds lekker chocomelk in een kringetje met een plus en minrondje en zo was er weer een dag voorbij.

Maandag:

Op de fiets en waar gingen we naar toe? Misschien duurde het fietsen op de heenweg daardoor langer, omdat de bestemming nog onbekend was. Halverwege kwamen er toch een aantal slimme padvindsters achter dat we richting Appelscha aan het fietsen waren. Maar wat we daar gingen doen? Duinen Zathe was de bestemming en dat was het vandaag ook voor een aantal basisscholen. Niveau basisschool was het misschien dan wel, maar we vermaakten ons prima. Met blauwe knieën krijgen in de botsauto’s en je gek zeulen om die bootjes weer bovenaan de waterglijbaan te krijgen. Het was ook echt een kunst om jezelf in een karretje van de rupsenachtbaan te wurmen, als je het een achtbaan mocht noemen. Op de terugweg een lekker patatje met Remia halfvol en dan weer snel verder fietsen. ’s Avonds lekker vrije tijd, drinken en slapen.

Dinsdag:

Zal ik jullie wat vertellen? Eigenlijk was het de bedoeling dat we vandaag naar Assen zouden gaan om te shoppen e.d. Maar goed. Het fietsen werd gisteren toch best als vermoeiend ervaren en om dan vandaag nog een keer zo fanatiek te gaan. We hebben nog wat programma’s opgespaard die her en der gecancelled waren dus de dinsdag kwam wel vol. En wel hempjes versieren voor jullie popgroep, leren catwalk lopen op grandioos mooie schoenen en een poster maken om reclame te maken.

’s Middag werd er lekker gedouched. Normale mensen doen dat zonder kleren aan, maar sommige padvindsters trekken daar speciaal hun bikini voor aan? Anderen roepen dat ze wel in de cementbak willen, dus vooruit dan doen we de cementbak toch vol? Zo ging Anne Michèle in de tobbe voor een lekkere wasbeurt.

’s Middags werd Dwingeloo onveilig gemaakt, met allemaal beige uniformen, en werd de supermarkt bestormd om zelfstandig een enigszins verantwoordde maaltijd bij elkaar te schrapen. De oudsten deden niet mee, want die gingen met Aafke en Mieke pannenkoeken eten in Pesse en daarna poolen in Hoogeveen. Terwijl de rest van de groep met Niels en hoogwaardig bezoek Clemens het culturenspel deden.

’s Nachts moest iedereen even zijn bed uit om kennis te maken met Queen Mob en haar hulpje Frik.

Woensdag:

Rustdag. Dus lekker uitslapen en niksen. Althans niksen, er werd veel gedaan. Kaartjes geschreven voor thuis, beetje rondgeshopt bij de buren en nog even naar Dwingeloo. Er moest een groepskiekje komen en natuurlijk weer boodschappen gehaald worden.

’s Avonds was er de Carlo en Irene Leef en Eet show. Een improvisatiekampvuur waarbij elke padvindster voor een leuk stukje insprong. Zo heeft Anne M de nieuwste make-up trends uitgetest gekregen, heeft Olga met Balkenende hülyeség gemaakt, Joanne haar hypnotiseerkunsten getoond en Lisette haar kunsten met een baton. De liedjes waren leuk verknipt en verplakt, al werden ze in de tent harder gezongen dan bij het kampvuur.

Donderdag:

Sterrendag. ’s Ochtends zijn we druk in de weer geweest om onze eigen Walk of Fame te maken. Handen in de verf en stempelen maar. Nu hebben we een mooi aandenken voor in ons lokaal! Snel de spullen pakken en naar het Planetron voor een rondomfilm met de naam: Solar Max. Een film die alles te maken had over onze grootste ster: De zon! En wat de zon allemaal voor invloed heeft gehad op verschillende culturen. Bij bosjes vielen er oogjes toe, op de heerlijke stoelen van deze cinema. Er was ook internet en dat werd bijna vechten. We hebben ons spoor achtergelaten door zoekavendel.nl als startpagina in te stellen.

’s Middags verder met beroemd worden; elk groepje zijn eigen prijs maken en handen afdrukken in het zand en volgieten met gips. Het was tijd voor het overheerlijke avondeten van spinazie met macaroni en kaas. Een potje rugby doet de benen en de geest goed voordat we weer naar het Planetron gingen. Dit keer voor een sterrenkijkavond. Waar je vooral veel fantasie voor moest hebben, maar ook doorzettingsvermogen om je ogen open te houden in zo’n donkere ruimte. De klapper van de avond; een kleine blik op Jupiter.

Vrijdag:

Alweer de laatste dag, terwijl de meeste het idee hebben dat het kamp net begonnen is, beginnen we vandaag al met alle restjes opeten en het kamp afbreken. Alles werd kleiner, platter, leger en rommeliger en zo hielden we alleen nog Rijkendelen over, een paar parasols voor de sfeer en laten we de Easy Up zo aan het eind van het kamp maar eens gebruiken, anders hebben we hem zo voor niks meegenomen. Na de lunch was het tijd voor vrije tijd en blijkbaar is Dwingeloo zo bijster interessant dat de meeste padvindsters weer naar het centrum vertrokken. Of was het toch omdat ze graag wilden weten wat Aafke en Mieke aan inkopen deden in de Aldi? Terug op het kampterrein rond vijf uur begon het voorbereiden van de BBQ. Eén groepje was verantwoordelijk voor de BBQ’s, eentje voor de fruitsalade en eentje voor de groentesalade. Saté, gyrosrol en frikadel van de BBQ in combinatie met de overheerlijke salades, ik kan alleen maar zeggen: verrukkelijk!! De BBQ duurde alleen allemaal wat langer dan gedacht dus voordat er was afgewassen en opgeruimd was het alweer aardig tijd. 
Voor de verandering begon de leiding dit keer eens met hun stukje: het kamplied. Helaas verstoord door een of andere weirdo. Er werden verschillende stukjes opgevoerd en de leiding kon niet stil blijven zitten. Een look-a-like Lama’s show a la Ezelshow, afscheid van de oudste padvindsters van dit jaar. Krijgen we nog een foto voor in het lokaal?? En natuurlijk niet te vergeten het Tribunaal, waar vele straffen zijn uitgedeeld.

Snel de legertent in en lekker hutje mutje slapen. Temperatuur was ondertussen aardig gedaald, dus kruip maar goed tegen elkaar aan! En zo ging het laatste nachtje in…

Al het snoep moest nog op… vervelend.

Zaterdag

Ja opstaan! Altijd leuk zo’n grote tent vol slaperige gezichtjes. Zoals al eerder een probleem was dit kamp, Rowan. Ik weet niet hoe het kind slaapt, maar ze doet het vooral overdwars (zodat anderen verdreven worden van hun slaapmatje) en erg diep. Dat je haar ongeveer kan uitkleden en verslepen voordat ze eens wakker wordt. Papa Meurs was al gearriveerd met onze lieve DeliXL vrachtwagen. De fiets even wegbrengen en dan ontbijten.Al het eten werd bij elkaar geraapt voor een uitgebreid ontbijt. Jiska had al ontbeten, gebakken ei geserveerd door Mieke en Olga, naar aanleiding van het Tribunaal. Tijdens het ontbijt was het aan Christa om te laten zien dat zij haar straf waar kon maken: Twee boterhammen eten met kaas. Het is gelukt!!

Verder kon er ontbeten worden met huzarensalade, nectarines, 7up, cola, icetea, paprika, sinaasappels, lollies, brood, twintig soorten beleg, pantoffelsalade, ontbijtkoek, enz enz. Alle restjes moesten op. Ondertussen kwamen de ouders al binnen stromen terwijl het enigszins nog een bende was op het terrein. Los slingerende, niet definieerbare, spullen en alles moest de aanhangwagen van de trekker weer in. Vrachtwagen geladen, auto’s vol… en dan maar hopen dat we alles en iedereen mee hebben genomen. (Alleen de voetbal dan… red.)

Bij aankomst in Bennekom was alles snel het clubhuis in. Hierbij concludeerde we zelfs dat we teveel hebben meegenomen: een zeil van de kampstaf. Dus als iemand nog in de buurt van Delft of Dwingeloo komt…. Ze willen het zeil namelijk wel op de één of andere manier terug hebben!

Nog even een yell voor papa Meurs en consorten en natuurlijk voor onszelf. En zo was het alweer tijd om te douchen en bij te komen.

Niets vermoedend verzamelden om zes uur de drie leiding(s/en) van de padvindsters bij Le Steak Bistro in Bennekom. Het zag er allemaal wel schoon en fris uit, maar of we allemaal even wakker keken? Het eten was in ieder geval lekker en we zijn toch met zijn drieën tot de conclusie gekomen dat het kamp voorbij is gevlogen, geweldig was, het weer het goed met ons voorhad. Een dikke NEGEN voor zoka 2006! (want tja… wanneer is het echt een 10?)

Alle foto’s van het zomerkamp 2006 vind je hier.