Hakkuh, zaaguh, stookuh!

Vandaag, zaterdag 18 november, was het tijd voor de leiding om de Padvindsters een beetje scoutingtechnieken bij te brengen. Niet dat ze het niet kunnen, maar binnen een half uurtje een vuurtje hebben branden lijkt mij geen overbodige luxe… icon wink Hakkuh, zaaguh, stookuh! hakworkshop 300x224 Hakkuh, zaaguh, stookuh!

We begonnen de opkomst met een paar lompe spelletjes, maar daarna was toch het serieuze gedeelte aangebroken.

Alex (onze gast-leiding van vandaag) gaf een workshop over bijlen, zagen en messen. Er werden allerlei hak- en snijtechnieken geleerd en aardig wat boomstammetjes doorgezaagd. Hakkuh, zaaguh, stookuh!

Aafke (voor deze opkomst even in de rol gestapt van juf) ging met een ander groepje aan de slag met hiketechnieken en dan is zo’n schoolbord toch best handig. Er werd van alles geleerd over verschillende routes en het kompas. Dus nu lopen jullie nooit meer fout hè??

Het laatste groepje ging buiten onder leiding van mij (Suus) aan de slag met vuur. Wie heeft zo snel mogelijk een vuurtje gestookt en het touwtje wat er boven hangt doorgebrand; dat was de opdracht. Ik moet eerlijk zeggen ik heb heel wat pogingen zien mislukken, maar na een half uur, een hoop tips en enthousiaste aanmoedigingen van Wim knetterde er toch een lekker vuurtje en werden de meeste touwtjes wel doorgebrand. Jammer dat t ook weer gelijk uit moest. Na een half uurtje werd er weer doorgedraaid en binnen de kortste keren was de opkomst al weer afgelopen. Er was nog even tijd voor een spel (3 is de veel liggend op de grond, best lachwekkend) was het al weer tijd om te sluiten.

Bij deze wil ik Alex even bedanken voor zijn bijdrage! Hakkuh, zaaguh, stookuh!

Groetjes Suus