Scouting Bennekom

Herfstkamp Boer’n Bruloof

heka06 007 300x225 Herfstkamp Boern BruloofVrijdag om vijf uur was het alweer gezellig druk in Sangam. Ietsjes te vroeg waren we allemaal want over twee uur zijn we pas welkom op het festijn. Gelukkig hadden we nog wel iets te doen, namelijk een huwelijksgeschenk knutselen voor het bruidspaar. Bovendien waren er een aantal padvindsters niet heel kunstig gekleed, maar daar hadden we gelukkig een oplossing voor.

Toch om kwart over zes op de fiets. Inmiddels de klompen toch maar even uit, want dat fiets niet tof en autorijden lukt al helemaal niet. En zo ging het vendel naar Lunteren en ik heb uit bronnen vernomen dat dat op een heel goed tempo ging (dat aafke hard moet fietsen wil toch wat zeggen) Goh dames!!

In Lunteren snel een plekje zoeken voor de tent… waar is het recht? mm.. hier een teken van een waterstroom, daar en daar… Na het blijft wel droog met dit grote festijn. En zo stonden er in een mum van tijd twee tripsteins strak. De verkenners kwamen gezellig naast ons staan en zo werd er een Bennekom groepje gevormd in het hoekje.

Om negen uur was het tijd voor het avondprogramma. Verzamelen in de kampvuurkuil. Hier mochten Akira, Lisette en Michèle het huwelijksgeschenk aan Driekus en Drieka overhandigen. Het was toch echt een geweldig gekleid klompje met een scouting Bennekom badge en de tekst “Getrouwd” Ja daar was over nagedacht.

Nog wat zingen feesten en frikandellen eten voor Michèle en Christa. (dat daar door jullie zo weinig animo voor was zeg… jammie jammie)

Glaasje limo en de tent in. Gelukkig was het niet zo’n koude nacht en hebben we jullie maar een paar keer hoeven vragen om stil te zijn ( Verkennerleiding doet soms wonderen)

Volgende dag weer op tijd uit de veren. Leiding wat minder enthousiast door overgevende, zieke en luidruchtige verkenners niet echt een rustig nachtje gehad…

Maar met volle moed weer in de boerenkledij voor een handelsspel. Diegene die zou winnen die mochten getuigen zijn op de bruiloft van Driekus en Drieka. Er werden verschillende spelletjes gespeeld en zo kwam elke ronde er snel achter wat hun sterke punt was; of dodenstraal spelen of toch van die staven vangen of broek hangen?

Uiteindelijk kon er bij de marskramer servies worden gekocht en wie het meeste servies had gekocht voor het bruidspaar had gewonnen.

Nog even afwachten wie dat zouden zijn..

‘s Middags een boerenomelet met dikke groene erwten en brood dat smaakt naar wijn. Boergondischer kan haast niet…. al heeft dat weinig met een boer te maken en moet het eigenlijk met een u geschreven worden.heka06 021 150x150 Herfstkamp Boern Bruloof

‘s Middags nog meer spelletjes en dit maal om een heus herfstweekend naambandje te verdienen voor op de blouse. Een unicum als je het mij vraagt… nog nooit eerder vertoond wat een luxe allemaal. Ondertussen werden er hard klompjes gebrand, met melkbussen gesjouwd en een koeienvlaaienveld overgestoken…

Snel terug naar de kampvuurkuil want wie zouden er getuigen mogen zijn?

En oh nee hè, toch niet Bennekom padvindsters? uhh… jawel? Rowan, Joanne, Michèle en Annemarie waren de gelukkigen die een boog mochten vast houden voor het huwelijkspaar. Daar paradeerde Driekus en Drieka voorbij, in en in gelukkig…

Ze straalde vast net zo hard als die padvindsters met die bogen… of niet dan?heka06 036 225x300 Herfstkamp Boern Bruloof