Scouting Bennekom

Kaderweekend

Hallo padvindsters die er niet bij waren en die die het nog een keer na willen beleven!

RIMG0019 300x225 KaderweekendAfgelopen vrijdag, 16 maart, was het zo ver. Het jaarlijkse kaderweekend. Dit geen gezwoeg op de fiets of met een rugzak, maar een relax weekendje op het clubhuis.

Op vrijdagavond begonnen we met lasergamen, na een vluchtig shopmoment in de Praxis, wat heel erg om fietsen was, al dus Rowan.

Bij het lasergamen besloten we een leidingteam te maken een pv team. De pv’s waren vast besloten hun leiding + Rowan (de bestempelde overloper, maar die haar status niet ontleent aan de mening van anderen) te verslaan. Dit gezien de lasergame ervaringen onder deze “geziende bejaarden” en hun leeftijd zal het lenigheidsgehalte en reactievermogen ver achter lopen op de jonge energieke snelle padvindsters met hun jeugdige leeftijd.

Helaas komt wijsheid met de jaren en won het leiding+R team met vol lof deze avond van kopstoten, gillen en schreeuwen in een doolhof vol laserstraaltjes.

Deze twintig minuten van inspanning had bij jong en oud geleid tot een heuze vreetbui, al wij ons allen in de beverruimte stortte op dropjes en chips en wat ronddwalende marsen die misschien een ander doel hadden, maar waar wij verder niks over gaan vertellen.

Gelukkig is leiding er om te vermaken dus zodoende werd er wat gegiebeld en gegeit aan tafel, onder leiding van Suus nachtwacht gespeeld, koprollen of dan wel geheel salto’s van de beverkast geoefend en later nog wat “gemeelneust” wat ook veel gegil en mooie foto’s opleverde.

En toen was het al heel snel een uurtje of half 1 en om 1 uur moest iedereen in de slaapzak liggen. Dat lukte nog wel goed moet ik zeggen, maar daarna bleek het zo dat de leiding ook nog wel wakker was en het nog leuk vond bij de pv te kletsen, wat soms tot confronterende conversaties leidde, iets waar ik verder niet over zal uitwijden.

Toch besloot ook de leiding een keer af te druipen en vervolgens weer te besluipen, maar dan uiteindelijk toch te gaan slapen en ‘s morgens was het weer op tijd dag. Om tien uur kwam, Dirk Pietersen, in de vorm van Niels de Jong en kon het actieve scoutinggedeelte beginnen. Het kader kreeg uitleg in de omgang met het GPS, al in het kader van de komende RSW en wat meer moeilijkere hiketechnieken.

Er waren er een aantal zo in de ban van dat gele apparaatje dat ze zelfs te laat kwamen voor de gewone opkomst, terwijl ze toch ruim op tijd al op het clubhuis aanwezig waren, best knap.

Moet zeggen dat het een gezellig en geslaagd weekendje was, waar we de komende dagen vast nog wat slaap voor moeten bijtanken.