Scouting Bennekom

Katapulten bouwen

RIMG0002 150x150 Katapulten bouwenHet was goed te merken; het is vakantie. Zaterdag 28 april… Met zeven padvindsters en vier leiding was het een klein, knus groepje vandaag. De temperatuur had weer een paar graden boven de twintig bereikt dus tijd voor een verkoelend spelletje.

Met bekertjes onderste boven op het hoofd werd er in estafettevorm door het bos gerend om te kijken wie er het meeste water binnen kon halen. Andrea, onze stagiaire van de Wageningse Die Wiltgraeff, had het programma van vandaag voorbereidt. We gingen katapulten maken of met een mooi woord “blijdes”(???) Of hoe noemde ze dat nu ook alweer. In twee groepjes met elk twee leiding werd er geprobeerd een katapult te bouwen, al viel dat niet altijd even mee. Als je twee driepoten schuin tegenover elkaar zet en dan nog wilt dat er een balk waterpas tussen kan.. mmm.. “Bestaan er geen palen met knik?” Nee helaas niet, dus moest het gevaarte weer uit de grond om verplaatst te worden, waarbij Joanne nog even de stellage op haar dak kreeg. 
Het andere groepje was al een stuk verder en probeerde zo stiekem al een waterballon uit. Het viel toch wat tegen me hoe ver ze kwamen dus werd het hele bouwwerk opgetild en verplaatst. Uiteindelijk werd er nog een stuk verlenging aangebracht om er voor te zorgen dat hij verder zou gaan schieten, maar dat bleek uiteindelijk helemaal niet te werken. 
1, 2, 3 en TREK! Bam, daar lag de halve katapult, uit zijn draaimechanisme gevlogen op de grond. Gelukkig stond er niemand aan de andere kant om hetgeen wat afgeschoten werd op te vangen, want die had dan een fikse hersenschudding opgelopen.RIMG0007 300x225 Katapulten bouwen

Het was tijd voor de aftrap of wel het afschot en de waterballonnen vlogen over en weer. Met de hand ging het misschien toch wat beter en emmers water vlogen ook via de katapult over en weer. Het bos is in ieder geval goed gesproeid deze opkomst.