O.R.W. De graaf van Birmingham

de padvindsters die doorgaan naar de Regionale Wedstrijden 300x225 O.R.W. De graaf van Birmingham
Onderdeel Hike
Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, padvindsters kom maar gauw!

En zo zaten wij dan op een bankje, te genieten van de zon die door de bomen van het Hoekelumse bos scheen. En het duurde even en het duurde even, terwijl het naar ons idee toch niet zo’n groot stuk was!

Maar een vliegkoers is ook best moeilijk, helemaal gezien niemand hem heeft opgezocht in het hikeboek en waarschijnlijk van kruispunt naar kruispunt wilde lopen, maar dat is toch geen vliegkoers?

RIMG00101 300x225 O.R.W. De graaf van BirminghamDus het duurde en het duurde… gelukkig konden Aafke en ik genieten van het goedschijnende lentezonnetje en hadden we Bella waar we mee konden spelen. En daar kwamen ze aan hoor, vanachter het bos hadden wij de Vassels gespot, maar wat waren zij aan het doen? Met een mooie cirkel om de post kwamen ze dan toch bij ons aan… maar waar ze waren op de route?

Terwijl Aafke en ik ongeveer al bruin zagen alsof we op een wintersportvakantie waren kwamen daar The Charming Castle Girls aan. Nog in hun opperbeste humeur lieten zij zien dat ze wel creatief konden zijn bij het maken van foto met schild, maar dat de creativiteit en hersenactiviteit even te kort schoot bij het maken van de brug? Of staan de oortjes niet goed open voor goede ideeën voor iedereen?

CCG schild 225x300 O.R.W. De graaf van BirminghamVerder op in het bos werd inmiddels een heus lied in elkaar gezet met woorden die eerst cryptisch omschreven waren en daarna omgezet moesten worden in normaal Nederlandse woorden om die in een liedje om te kunnen zetten. Of het allemaal even goed rijmde dat weten we nog niet, maar we zullen maar zeggen dat er heel wat creatiefs voor bij is gekomen.

Het voordeel van deze vorm van hike is dat de padvindsters overal in het bos goed herkenbaar zijn. En dan zie je in de verte wat blauws. Waterscouts? Nee padvindsters met een felblauw schild die puzzelenderwijs zich een weg proberen te banen door het Hoekelumse bos. Er werden nog wat bruggen gebouwd, dan wel of niet succesvol. Snoepjes gedeeld met leiding en liedjes geschreven en gezongen. Weer terug bij het clubhuis zaten de Vassels al een uur te wachten op de leiding die nog van de eerste post moesten komen. Wat een tempo dames, uiteindelijk was iedereen binnen de gestelde tijd weer binnen en konden we moe maar voldaan op de bank neerploffen. Nooit geweten dat je zo moe kon worden van een hele dag op een bankje in de zon zitten.

Even een uniformkiekje en toen gingen we aan de slag met de opdracht van deze post. Er moest een brug gebouwd worden, maar dan het liefste zonder touw. Daphne liet hier zien wat een verstandige rondeleidsetr zij is en dat ze zelfs nog een kadertraining van anderhalf jaar geleden zich kon herinneren. Dat komt goed van pas bij deze opdracht en zo stond als best gauw de goede brug in elkaar en werd er over heen gelopen. Helaas ging de laatste, Nienke, toch nog even pootje te water, maar dat kan allemaal met dit lekkere weer.RIMG0006 300x225 O.R.W. De graaf van Birmingham

De foto’s van de ORW 2007 vind je hier.