Scouting Bennekom

Overvliegen

Ook al hebben we dan al twee opkomsten gehad, het voelt nog niet echt als een nieuw seizoen. Er is nog geen nieuw vendel gevormd, nog geen nieuwe rondes. Zaterdag 9 september was het zo ver: het overvliegen!

Om 10 uur verzamelde het kader al en een paar andere enthousiastelingen om ons overvliegspektakel vorm te geven. Thema? Trollen en elfjes..
Binnen twee uur stond er een heuse bosiglo, bos-olga, boshut, bruine iglo, hoop zand… maar voor ons was het toch echt een trollengrot. Met preciezie in elkaar gepionierd en voorzien van plaggen, zand, takken en braamplantjes die vrolijk konden verder groeien.overvliegen06 015 300x225 Overvliegen

Binnen waren een paar knutselaars bezig extra vleugeltjes te versieren voor diegene die nog niks hadden en voor onze nieuwe aanwisten. Want wij trollen laten natuurlijk alleen maar elfjes toe bij ons vendel!

Om twee uur was het zo ver, vlaghijsen centraal met het oude vendel. We moeten wel weer even gaan oefenen met zingen geloof ik…
Een groepskiekje om scouting Bennekom anno september 2006 in beeld te krijgen en dan snel naar binnen om ons om te kleden. Elfjes allemaal de grot in.. schminkdoos erbij en voila.. daar zit je dan te wachten. Lekker knus was het zeker! Olga en Jiska stookte inmiddels het vuur hoog op om een mistig effect te creeëren in het bos. En dat lukte zeer goed, mede dankzij de zon die mooi in rechte stralen door de bomen scheen.overvliegen06 008 225x300 Overvliegen
Vier meisjes in het groen stonden vol zenuwen te wachten, aan de hand van papa of mama, aan de andere kant van het touw. En dan maar springen… hupsa. Ja daar ben je dan. Of toch nog niet helemaal?
Muziek ging aan en daar kwamen de twee eigenaren van de grot. Twee trollen. Ruikend en snuivend, want ze roken wat nieuws, maar ook vieze luchtjes. Zoals die volwassenen, wat moesten ze daar nou mee?
En die groene kleppen mochten ook aan de andere kant van de grens kijken. Vleugels Vleugels Vleugels… daar kunnen trollen wat mee.
Maar niet met groene kleppen. Na een grondige inspectie en goedkeuring hadden ze vier nieuwe elfjes uitgekozen; Daphne, Nienke, Annemarie en Inge. Zij mochten de grot in om daar omgetoverd te worden tot eflje.
Ondertussen huppelde en danste er veel efljes om de grot heen, kijk zo worden jullie ook! En daar kwamen ze tevoorschijn. Vier gloednieuwe elfjes en reken maar dat het met dit elfjesvendel een gezellig jaar gaat worden!
Maar het was nog niet compleet. Er gingen ook elfjes weg, die veel te groot waren geworden. Jiska, Marianne, Maaike, Lisanne en Olga. Nu nog schoon…
maar als ze aangekomen zijn bij de RSA zien ze er toch wel wat anders uit. Maar dat bewijzen de foto’s ook wel!overvliegen06 032 300x225 Overvliegen