Scoutsopkomst

Elke zaterdag is het een drukke, bezige boel aan de Selterskampweg 68 in Bennekom. Dan draait daar de Scouting van Bennekom hun opkomsten. Zo ook zaterdag 23 juni van dit jaar. Wat was daar zo bijzonder aan dan?P1010282 300x225 Scoutsopkomst

De aanleiding was eigenlijk het zomerkamp van de verkenners van Scouting Bennekom. Een zomerkamp moet goed voorbereid zijn natuurlijk. De verkennersleiding heeft het doordeweeks heel druk en dan is een weekend handiger. Deze zaterdag ging de verkennersleiding op voorbereiding. Meestal is er dan wel een oplossing voor de achtergebleven verkenners. Bijvoorbeeld dat er oud-leiding een middagje programma komen draaien. Dit keer niet.

De jongens trof het wankelmoedige lot om de zaterdag door de padvindstersleiding te worden geleid. Ondertussen hadden de padvindstersleiding wel wat versterking ingeschakeld, omdat een drietal leiding wel wat magertjes is voor dertig verkenners en padvindsters.

Hoedanook, de opening ging vlot en men was benieuwd wat op het programma staat.
Door de regen begonnen we met het programma in Kiva. Daar werd een ‘lopende band’ opgesteld. De houten banken deden daarbij goede dienst. Zodra iedereen op de band was gaan staan was de eerste opdracht om allemaal op volgorde van achternaam te gaan staan. Je mocht dan niet van de lopende band afvallen, want dan kwam je meteen aan de verkeerde kant van de band weer in het spel.