Scouting Bennekom

Scoutsopkomst

Elke zaterdag is het een drukke, bezige boel aan de Selterskampweg 68 in Bennekom. Dan draait daar de Scouting van Bennekom hun opkomsten. Zo ook zaterdag 23 juni van dit jaar. Wat was daar zo bijzonder aan dan?P1010282 300x225 Scoutsopkomst

De aanleiding was eigenlijk het zomerkamp van de verkenners van Scouting Bennekom. Een zomerkamp moet goed voorbereid zijn natuurlijk. De verkennersleiding heeft het doordeweeks heel druk en dan is een weekend handiger. Deze zaterdag ging de verkennersleiding op voorbereiding. Meestal is er dan wel een oplossing voor de achtergebleven verkenners. Bijvoorbeeld dat er oud-leiding een middagje programma komen draaien. Dit keer niet.

De jongens trof het wankelmoedige lot om de zaterdag door de padvindstersleiding te worden geleid. Ondertussen hadden de padvindstersleiding wel wat versterking ingeschakeld, omdat een drietal leiding wel wat magertjes is voor dertig verkenners en padvindsters.

Hoedanook, de opening ging vlot en men was benieuwd wat op het programma staat.
Door de regen begonnen we met het programma in Kiva. Daar werd een ‘lopende band’ opgesteld. De houten banken deden daarbij goede dienst. Zodra iedereen op de band was gaan staan was de eerste opdracht om allemaal op volgorde van achternaam te gaan staan. Je mocht dan niet van de lopende band afvallen, want dan kwam je meteen aan de verkeerde kant van de band weer in het spel.

Copyright © 2005-2010 ZoekaVendel.nl All

De tweede opdracht was om op volgorde van leeftijd te gaan staan. De oudste bij de dubbele deur. Dat was meteen handig voor het maken van groepjes. Bij het van de band af lopen in volgorde werd de groep geplitst in twee groepen voor de volgende buitenopdracht.

In de krant en op het journaal waren de laatste tijd wat pretparken in het nieuws. Het ging daarbij om wat ongelukjes. Daarmee was het idee geboren om eens te onderzoeken hoe moeilijk het is om een achtbaan te maken.
Een achtbaan heeft de vorm van een acht natuurlijk. Elke groep moest een lus gaan maken met vijf hindernissen, waarvan één een tunnel en alles minimaal 50 centimeter boven de grond.

Na anderhalf uur stond er inderdaad een achtbaan in het bos. Niet echt ongevaarlijk trouwens. Dat gingen we testen met een estafette race. Je eigen lus en die van de ander moest je nemen, voordat de volgende mocht gaan.
Met nog maar weinig tijd op de klok begon de race. De ene lus was toch wel wat moelijker dan de andere. Uiteindelijk toch wel geslaagd.

Tegen vijfen al weer. Vlug alles opruimen. En dat ging héél vlug! Helaas, helaas meteen sluiten en dat was het al weer voor die dag.

Een achtbaan was best geinig dit keer. Is er nog iets spannenders te bedenken? Dat zien we misschien tijdens een volgende Scoutsopkomst, of niet.