Scouting Bennekom

St.Jorismars

St.Joris. Wie is het en waarom komt hij elk jaar weer terug? Ja, het is iets met een ridder en een draak. Leuk dat de draak gedood wordt, maar dat is vaak zo in sprookjes en andere legendes dat een slechterik gedood wordt. Wat is het verhaal er achter?

RIMG0010 1024x768 St.JorismarsHet verhaal van St. Joris speelt zich af in de omgeving van Beiroet. Een welvarende stad, waar rijke mensen volop genieten van het leven en waar er ook een heel aantal zijn die niet van alles kunnen genieten.

Op een dag blijkt dat het meer in Beiroet een gigantische draak herbergt.

Deze draak zou vuur spuwen, hij heeft poten als de dikste bomen en met zijn staart velt hij bomen alsof het luciferhoutjes zijn.

De mensen verschansen zich achter de stadsmuren terwijl de draak alles opeet wat er op zijn pad komt. Dat is niet veel, want ook alle dieren zijn binnen de stadsmuren gebracht.

Na enkele dagen verschijnt de draak aan de stadsmuur. Een vieze verstikkende zwavellucht verpest de mooie blauwe lucht. De mensen besluiten om twee schapen over de stadsmuur te gooien. De draak eet beide dieren met huid en haar op en besluit zich terug te trekken naar het meer. Iedereen haalt opgelucht adem.