Scouting Bennekom

Zoeka Winterspelen

RIMG0448 300x225 Zoeka Winterspelen
Geen wit bos, geen muts op, geen handschoenen aan… geen rivieren met ijs, maar toch was het het eerste weekend van februari tijd voor de Olympische Zoeka Winterspelen!

Al bij de deur werden de padvindsters verwelkomt met het vijf kleurige logo om alvast in de stemming te komen. Na het openen gingen we meteen aan de gang voor de aftrap van het festijn. En hoe kan dit anders dan met een groot Olympisch vuur? De Olympische fakkel werd doorgegeven, niet iedereen keek hier even vrolijk bij, maar toen konden de spelen beginnen.

Eerst werd er kennis gemaakt met de verschillende landen die vandaag mee zouden doen aan de spelen. En dat waren Nederland, Groenland, China en Italië. Door middel van het culturenspel werden de gewoonten duidelijk en daarna kon het echte werk beginnen. Gevuld met warme thee gingen we allemaal naar de weg om de schaatsen onder te binden. Eerst een warming-up rondje op het gladde ijs en daarna begonnen we met het lange afstandsschaatsen. Soms heel fanatiek gedaan per voet, door de schaatsers zonder schaats.RIMG0472 225x300 Zoeka Winterspelen

Het volgende onderdeel bestond uit hellingskieën, waarbij techniek toch echt een vereiste was om dit onderdeel tot een goed resultaat te brengen. Ook snelheid kon punten opleveren… was het je toch allemaal iets te stijl dan kon je aan de hand van iemand naar beneden komen. Want naar beneden moest je want hier werd het groot open Olympisch schaatshockeykampioenschap gehouden.

Stik laaghouden aub! Maar deze waarschuwingen kon een gewonde aan het einde van het spel niet verhelpen. De samengestelde Kaffers gingen als een speer bij het ijshockeyen, maar dat kwam natuurlijk door die twee sexy cheerleaders aan de kant in de vorm van Daphne en Rowan..

De tijd vloog om bij deze spelen want het was al tijd om terug te gaan, maar eigenlijk vond iedereen het veel ste leuk… Dan moeten we weer vier jaar wachten tot de volgende spelen en misschien een keer tot echt ijs voor het echte sfeertje ???RIMG0473 300x225 Zoeka Winterspelen