Zomerkamp 2007- Fietskamp

RIMG0088 300x225 Zomerkamp 2007  FietskampZomerkamp 2007 Mook -> Maasbree -> Kinrooi -> Zutendaal

Dit jaar gingen we van 21 juli t/m 31 juli op zomerkamp. Dit zomerkamp was anders dan andere jaren, maar daar zul je wel achter komen tijdens het lezen van dit verslag!

Door de late vakantie en de Wereld Jamboree waren er maar 10 padvindsters die zich waagden aan de “Tour de Belgique”: een fietstocht met eigen bepakking helemaal naar het Belgische Zutendaal (zo’n 15 km ten noordwesten van Maastricht).

Ja, je leest het goed, 10 stoere meiden fietsten met bagage en grotendeels zonder leiding, in 4 etappes naar de andere kant van het land en zelf een stuk het buitenland in!

De volgende feitjes laten wel even zien hoe bijzonder dit zomerkamp was.

We hebben namelijk:

* 352,9 km !! gefietst (en maar 3 banden hoeven plakken)

* gekampeerd op 4 verschillende terreinen

* minstens 15 keer het weerwolvenspel gespeeld

* allemaal het fietsinsigne gehaald

* 3 leiding gekampdoopt

* Met alle PV in één tent geslapen (die ’s ochtends best wel stonk)

* Alle bagage in één auto vervoerd

* De oudste als uitje een metamorfose gegeven

* Eén avond met 8 leiding en 10 kinderen op het kampterrein gezeten

De eerste dag hebben we de 1e etappe van de Tour afgelegd. Die ging naar Mook, ongeveer 50 km fietsen. In Mook hebben we 2 dagen gestaan en hebben we genoten van het (meestal) heerlijke weer. Zo hebben we gezwommen in de Mokerplas, zijn we wezen kanoën (in de regen) en hebben we verschillende spelletjes gedaan op het veld waar we stonden. Al snel werd het duidelijk dat de Tour de Belgique een moeilijke, spannende en zware wedstrijd zou gaan worden. Er waren 2 landen (Italië en Frankrijk) die tegen elkaar streden om de gele trui. Jean-Marie vandeKercke, de organisator van de Tour, liet al gauw weten dat het een eerlijke en propere wedstrijd moest worden en dat doping dus uit den boze was. Gelukkig was inspecteur de Bree mee die alles goed in de gaten hield en Tourarts Celeste die dopingcontroles uitvoerde. Voor het plezier en mooi plaatjes tijdens de tour was onze Tourmiss in haar aller-charmantste outfit natuurlijk ook van de partij. Elke dag reikte zij de gele trui uit aan de “Winner of the day”. Al snel kwam er toch een dopingschandaal aan het licht en natuurlijk kwam de (roddel)pers daarom ook om de hoek kijken. Els Rodd (geschreven als Rodd. E.L.) wilde overal het fijne van weten en schreef hierover allerlei verwarrende berichten.

De 3e dag stapten we weer op de fiets voor de 2e etappe. We fietsten we 97 km!! helemaal naar Maasbree (bij Venlo). In Maasbree aten we fietskrachtvoer en gingen we RIMG0068 150x150 Zomerkamp 2007  Fietskampallemaal even goed bijslapen, want de volgende dag stond alweer de een-na-langste etappe van de Tour op het programma. Nu fietsten we van Maasbree, de grens over, naar het Belgische Kinrooi. In Kinrooi hebben we 4 dagen gestaan en hebben we gezwommen, gesport en gespeld, gechilld, maar vooral vaak het weerwolvenspel gespeeld in de grote schuur. Ook zijn de jongsten helemaal in thema gekampdoopt door de oude fietsenmaker en oude tourmiss die meer op een heks leek. Op het terrein stonden ook veel Belgen waar we vaak hard om moesten lachen en die van verschillende padvindsters Nederlandse les kregen (‘het is KAAAASKOPPEN niet KEEEESKOPPEN’).

Vrijdag sprongen we met z’n allen voor de laatste keer op de fiets om de laatst etappe af te leggen. We fietsten nog zuidelijker naar Zutendaal; zo’n 50 km fietsen en eindelijk was de Tour voltooid! We hadden, met wat zadelpijn maar zonder kleurscheuren, onze bestemming bereikt! Nu konden we lekker uitrusten, of toch niet helemaal… Nee want zaterdag gingen we gelijk al wéér op de fiets naar Maastricht. We bezochten de grotten van de St. Pietersberg (waar je maar beter niet kon verdwalen), gingen winkelen en uit eten bij de Mac. Ook ging Christa, omdat dit haar laatste zomerkamp was, met leiding op uitje. Ook dit was heel bijzonder! Christa kreeg namelijk een metamorfose bij de kapper. Verder zijn we in Zutendaal ook wezen zwemmen, hebben we weer vaak het weerwolvenspel gespeeld (blijft leuk!), hebben Daniëlle Aleida en Suus hun leidingkampdoop gehad en deden we allemaal fietsspelletjes die de wielerprofessionals Niels en Martina hadden voorbereid. Natuurlijk stond de laatste avond in het teken van de BBQ en de bonte avond rond het kampvuur. We konden genieten van liedjes, stukjes en het altijd grappige maar rechtvaardige tribunaal.

Toen was de laatste dag al weer aangebroken. Alle ouders waren uitgenodigd om het kampterrein te komen bekijken en te genieten van het zelfgemaakte buffet met broodjes, worstjes, choco-fondue en nog veel meer lekkers. Ook werd eindelijk duidelijk wie de schuldige was aan de dopingsmokkel. Dat werd opgelost door het spelen van het Levend Cluedo, waar sommige ouders heel fanatiek aan meededen. Het bleek dat inspecteur de Bree, met hulp van de roddeljournaliste, de smokkel had opgezet om wraak te nemen. Het probleem was wel opgelost, maar helaas was de inspecteur ‘m gesmeerd. Daar hebben we dus nog steeds een appeltje mee te schillen…

Toen was het echt tijd om naar huis te gaan. Alle fietsen werden op de fietsendragers gehesen en alle kinderen kropen op de achterbank. Gelukkig maar, want niemand had na zo’n intensief kamp van 11 dagen nog kracht om een stukje te fietsen. Vroeg in de avond kwamen we in Bennekom aan, waar we de spullen uitpakten en opruimden en toen allemaal snel naar huis gingen om te douchen en vooral lang te slapen! We konden met z’n allen terugkijken op een heel geslaagd kamp en een hele knappe prestatie!

(Suzanne)

Alle foto’s van dit zeer bijzondere zomerkamp vind je hier.