1e plek: Regionale Scoutingwedstrijden 2008

myphoto33 1e plek: Regionale Scoutingwedstrijden 2008
Vrijdag 11 april, na veel geregel enzovoort, gingen wij, de Amazonos, naar de RSW. Om 4 uur stonden we met z’n allen bij het clubhuis om de aanhangwagen in te laden. Rond vijven was dat gedaan en vertrokken we naar Lunteren. Aanmelden en ons kamp opbouwen maar. Tussendoor even wat eten en weer verder bouwen. Om half 10 gingen we in ons themakleding, die die avond uit een paar omgeslagen doeken bestond, naar de opening. Na de opening kon je nog wat drinken en daarna was het bedtijd.

De volgende ochtend was iedereen om half zeven wakker en gingen we dus maar aankleden. Om zeven uur mochten we de tent uit, dus nog even kletsen en dan weer hard aan het werk om ons kamp af te maken. Er waren een paar paaltjes te kort voor het kribvuur, maar verder ging het allemaal goed. Ook moesten we nog even foerageren en eten tussendoor en een lunchpakket maken. Rond half 10 was de dagopening, daar kregen we de overkoepelende opdrach en meteen daarna gingen we hiken. De hike begon natuurlijk met de uniforminspectie. We hadden 6 uur de tijd om de hike te lopen en een hikeverslag te maken. Na 3 uur lopen waren we al terug op het kampterrein en we hadden dus nog 3 hele uren de tijd om het verslag te maken. Op ons gemakje gingen we dus aan het werk. Ook de OKO werd gemaakt, een prachtig gekleid huisje met een nog mooiere kraleningang. Ruim op tijd leverden we het verslag en de opdracht in en gingen we ons kamp een beetje ordenen, want een zooi wordt het wel van verslagen maken en kleien. Om kwart over 5 mochten we beginnen met de themamaaltijd koken. Alle peultjes, courgettes, eieren en dergelijke waren goed doorbakken en ook de salade was klaar. Het toetje, die van banaan was gemaakt, had ietsje te lang op het vuur gelegen, maar zelfs die was heerlijk. Het koken ging dus ook wel goed, op af en toe wat stressen na. Daarna gingen we afwassen en konden we de rest van de avond relaxen. Op het centrale terrein kon je spelletjes gaan doen, zoals tafelvoetballen en limbodansen en ook kon je de badge van de RSW even kopen. En toen was het alweer snel tijd om in bed te duiken.

Zondagochtend, de laatste ochtend alweer, deden we rustig aan met opstaan. Even ontbijten, beetje opruimen, alvast je persoonlijke bagage inpakken zover dat kon en natuurlijk oefenen voor de themapresentatie. Half tien was de dagopening en daarna hadden we nog 10 minuutjes om ons voor te bereiden op de presentatie. Op ons blote voeten gehuld in doeken stonden we te wachten op de jury. We hadden niet echt tekst uit ons hoofd geleerd en wisten alleen maar de hoofdzaken. Het ging er dus een beetje chaotisch aan toe, maar op zich niet heel slecht. Na de presentatie snel weer schoenen aan, want het loopt toch niet zo prettig zonder en je krijgt het er ook behoorlijk koud van. Daarna hadden we alleen nog het postenspel. Het was de bedoeling om iemand uit te dagen en dan naar een post te gaan en te winnen. Die eerste twee puntjes lukte goed, dat laatste ietsje minder. Ook moest je natuurlijk zoveel mogelijk posten langs gaan. Met alle energie die we nog hadden(niet heel veel dus) hebben we er toch maar het beste van gemaakt, het is namelijk niet ons favoriete onderdeel. Na het postenspel gingen we lunchen en beginnen met afbreken. Dat afbreken schoot niet heel erg op, want we lachen plat op de grond van het lachen. Om 3 uur was de sluiting en dus de uitslag. Eerst natuurlijk een heel toneelstuk, die dan toch wel op je zenuwen werkt en daarna eindelijk de uitslag. We werden maar niet opgenoemd en ook de verkenners zaten nog steeds naast ons. En toen bleek dat we samen met de verkenners en nog een groep naar voren mochten en dat was natuurlijk al helemaal top. Maar toen wij tweede bleken te zijn en de verkenners eerste was het helemaal feest! We gingen naar de LSW! Na de uitslag gingen we alles verder afbreken en helemaal blij en moe terug naar het clubhuis. Daar laadden we de aanhangwagen uit en kregen we nog een lekker ijsje van de leiding. En toen naar huis. Het was super gezellig en we hebben veel gelachen!