Afscheid Aafke

Bosbasketbal en lekker snoepen

De tweede opkomst van het nieuwe seizoen stond meteen in het teken van een feestje. Een afscheidsfeestje. Aafke heeft na het zomerkamp besloten niet meer door te gaan als padvindstersleiding, omdat ze zich wil richten op de basketbalwedstrijden en hierdoor geen tijd meer heeft in vooral het voorbereiden van opkomsten.
Na drie jaar padvindstersleiding bij het Zoeka Vendel te zijn geweest kan zij natuurlijk niet met stille trom vertrekken.

Anne-Michèle en Rowan de ceremoniemeesters van vandaag leidde het geheel in goede banen en hadden een opgezet plan voor de dag.
Om twee uur kwamen de padvindsters bij elkaar om het één en ander voor te bereiden. Zo werd er, naar goed idee van Manon, een bosbasketbalveld aangelegd. Sangam werd versierd met ballonnen en slingers en al de zelfgebakken taarten, cakes en andere lekkere dingen werden uitgestald.
Aafke had een uitnodiging ontvangen dat zij om drie uur welkom was, dus de leiding ging haar opwachten terwijl de padvindsters gespannen in Sangam zaten te wachten. Daar was ze!! Vol zenuwen, want dat is wel gek zo’n groep van twintig kinderen die je aanstaren.
myphoto21 300x225 Afscheid Aafke

AnneM en Rowan introduceerde het afscheidsfeest met een sketch wat ging over of basketballen of haar vlechten. Daar heb je echt twee verschillende outfits voor nodig.
We gingen eerst het eerste doen. Drie teams van de padvindsters tegen het team van de leiding. En gelukkig won de leiding of was het niet eerlijk met die lange leiding?
Iedereen had het zweet goed op het voorhoofd staan, dat we niet eerder op bosbasketbal zijn gekomen!! Het was tijd voor de eerste hap en snaaibeurt want er was zoveel lekkers dat we nog moeite moesten gaan doen om dat allemaal op te krijgen.
Aafke staat ook bekend om haar eeuwige gevlecht. Dus nu was het tijd dat de padvindsters haar haar eens mochten gaan versieren. Met staartjes en vlechtjes zag Aafke er echt beeldschoon uit.
Er werden nog wat sketches gedaan. Marjolein en Joanne hadden een Aafke-quiz voorbereid die werd gewonnen door Mieke en Inge.

myphoto22 300x225 Afscheid Aafke
Tijd voor Aafke’s grote wens: een tripstein alleen opzetten. Het mooie weer bemoeilijkte de omstandigheden en het zou dan ook wel een zware strijd worden. Er was een professioneel tentopzetteam bij de padvindsters samengesteld die de tactiek al had doorgenomen terwijl Aafke plotseling voor de uitdaging kwam te staan. Binnen tien minuten stonden beide tenten en als we dat gaan delen door het aantal personen dat heeft meegeholpen moeten we concluderen dat Aafke de grote winnaar van het tripstein opzetten was. myphoto23 300x225 Afscheid Aafke

Na deze inspanning werd het tijd voor nog meer brownies, appelflappen en plakjes cake. Als laatste hadden we nog een cadeautje voor Aafke. Een bidon en een boek over koken uit je rugzak.
Aafke, wij vonden het een heel leuk feestje. We hopen jij ook. Nogmaals bedankt voor de jaren inzet, gezelligheid en vlechtjes. Wie weet zien de padvindsters je ooit nog een keer bij de RSA terug.

xxx