Herfstkamp Scout-O-Lympics

Dit stuk is speciaal voor onze lieve Rowan, zodat ze hierna weer weet wat we hebben gedaan icon smile Herfstkamp Scout O Lympics

myphoto18 300x225 Herfstkamp Scout O LympicsLUNTEREN- Het kampeerterrein in Lunteren stond op zaterdag 6 oktober weer vol met scouts. Een nachtje kamperen met sporters onder elkaar was het weekend van het scoutsherfstkamp waar ongeveer 250 jeugdleden uit de regio bijeenkwamen. Met hen was er een delegatie overgekomen uit China om te kijken wat deze sporters te brengen hadden aan nieuwe sporten voor op de Olympische Spelen van 2008. Scouts staan bekend als creatieve mensen, dus de organisatoren van de Spelen waren zeker op de goede plek tussen al deze scouts.

Na de grote klus van de techniek van tent opzetten, wat de ene scout beter af gaat dan de andere, werd er gezamelijk geopend in de zandafgraving. Weer eens wat anders dan de open plek op het jeugdkampeerterrein. Alle scouts waren voor deze gelegenheid gehuld in sportkledij of kleding uit het land dat ze vertegenwoordigden. Zo liepen er in de zon donzige pinguins rond, heuse sporters met joggingbroeken en kleine mensen uit Ieniemieniestan. Wij hadden onze zomerkampkostuums uit de kast gehaald en wie dat niet had had nog even snel een sporttenue gefixt. Samen met een ooglapje als een echte zeerover kwamen wij uit voor Tortuga! Tortuga aaarghhh…

Tijdens de opening van deze voorspelen in Lunteren kon de vlaggenparade niet ontbreken. Elke scoutinggroep had een bijpassende vlag gemaakt Ook een lied mag niet missen op een groot evenement als dit. De oren flapperden hard in de wind, want wie maakt er nu wat van dat Chineese gebral van die delegatie? De harde wind zorgde er ook voor dat de Chinese woorden de verkeerde kant opvlogen dus er werd niet goed geluisterd. De zon maakte het filmpje onzichtbaar, dus mistte we het grote spektakel van hoe de Olympische vlam door alle Neder-Veluwe dorpjes ging.

Na de opening was het tijd voor de verkiezing der spelen. Elke deelnemende groep had een spel bedacht. Een behendigheidssport, een duursport, een denksport offf… wat was de vierde ook al weer? Deelnemers speelden fanatiek mini-golf, rupsenrace, frisbee-rugby, ontrafelde geheime codes en deden andere spellen. De zandafgraving was een drukke bedoening de hele middag. Nadat een spel gespeeld was moest het team een score geven voor het gespeelde spel. Zo kon de delegatie uiteindelijk kiezen welk spel voor deelnemers het leukste is! In de pauze werd iedereen voorzien van een mooie witte band om het hoofd en zo konden de fijne kneepjes van Kong-Fui worden bijgebracht. Totale beheersing is nodig en pure (lompe) kracht gold voor sommigen.
Spelletje spelen maakt hongerig, dus elke speltak ging achter de hongerige buik aan kookte een (Chinees) maal. Gezamelijk met de vk maakten we overheerlijke bami waar van werd genoten. Vooral die satéstokjes en kroepoek, jam!

‘s Avonds zei de DJ van het Holland House af dus dat was balen zeg. Gelukkig werd er voor ander vertier gezorgd. Iedereen ging handelen in sporters, spelletjes spelen en zo zijn/haar aandelen opschroeven. Al snel stegen de koersen, maar het werd duidelijk dat het spel vaker gespeeld moet worden om enige tactiek bij te brengen bij de scouts, die vooral gingen voor de hoge koers in plaats van het tactisch handelen en zo veel geld verdienen. De bank rekende er op los en de bankmedewerkers zagen ‘s avonds nog dollartekens in de ogen.

De zon van de dag was al lang verdwenen en daarmee ook de bijbehorende warmte, dus het werd hoog tijd om het bedje op te zoeken.

De zondag stond in het teken van ochtendgym waarbij de één wat enthousiaster mee danste dan de andere. (gelukkig lieten wij nog een beetje zien hoe het hoort en helemaal die rare actieve leiding op de vroege morgen) Het gezamelijke ontbijt dat volgde nam gretig aftrek. Yoghurt met cruesli, een appel, een krentenbol en jus. Een goed gevarieerd ontbijt voor de topsporter. Dit was ook wel nodig want om niet gepakt te worden met drugs voor het volgende spel was wel wat energie nodig. Drugsrunners gingen van dealer naar post om zo zoveel mogelijk te smokkelen. Al liep het één en ander wat in het honderd. Was ik nu wielrenner of niet? Of toch politie?

Het spel liep ten einde en de Chinese delegatie was er uit. Er waren verschillende winnaars op verschillende onderdelen. Zo won de PM, de Langeberg pv, ??? (Wie nog meer??) Gelukkig won iedereen een beetje want elke groep kon een aandenken aan een gezellig weekend in ontvangst komen nemen. Op naar de Spelen van 2008 en het volgende herfstkamp!

De PV-leiding

myphoto17 Herfstkamp Scout O Lympics