Kaderopkomst

myphoto13 Kaderopkomst
Een hike lopen is al meer dan genoeg, maar wij mochten hem deze keer gaan uitzetten. En bij uitzetten hoort ook nalopen. Anne en Daphne hadden gezellig op de fiets de hike uitgezet en toen mocht ik hem nalopen…

Eerst ff een stukje fietsen, toen waren we al behoorlijk melig. En dan hiken maar! De eerste kruispunten klopten, maar daarna gingen we de hele andere kant op dan dat Daphne zei dus ik was al bang dat als zelfs deze route niet klopte, de rest van de hike al helemaal niet klopte. Onderweg kreeg Daphne ook nog last van haar voet, ze had nogal lang geschaatst. Daarom trok ze haar schoen maar uit en ging verder op haar sok. Na nog wat leuke acties en fouten in de hike, kwamen we bij de laatste route aan. Deze zouden we overnieuw doen zodat we beter bij het eindpunt uitkwamen. Je moet natuurlijk wel weer bij de fietsen uitkomen. Die route werd er alleen wel wat langer op! En toen konden we op de fiets weer naar Daphnes huis om de hike opnieuw uit te werken en droge sokken aan te doen, want die waren doorweekt, vooral die van Daph..

De zondag daarna, gingen Joanne en ik de hike nog een keer nalopen, want er zaten toch behoorlijk wat fouten. Deze keer mocht Joanne hiken. De hike klopte nu zo goed als dus ons hike was helemaal af. Op het uitwerken na.

En dat ging ik dus maar doen in de dagen die volgden. Na alle kruispuntjes en bolletjes te hebben gemaakt, kon de hike eindelijk naar Pauline zodat die een themaverhaal eromheen mocht gaan maken.

En toen was het de zaterdag van de hike. Om half 12 stond het kader, op een paar mensen na die het een beetje waren vergeten, op scouting om alles af te maken. De noodenveloppen werden gemaakt, de rondetassen gevuld en de mensen die op de posten moesten staan verzonnen nog snel de laatste dingetjes. Ook werd er drinken gemaakt en nog veel meer andere dingen klaargelegd. We waren er helemaal klaar voor. Nog even lunchen en toen kwamen alle pv’s. Openen maar! Een hoed op doen en toen stonden we daar met z’n allen naast de vlag. En dat ging helemaal goed. Wel leuk om je leiding met een baret op voor je te hebben staan!

Daarna fietsten we met de groepjes naar het beginpunt en bracht ik Joanne en Juliette naar hun post, tenminste dat was de bedoeling, eerst op het verkeerde veldje, toen vonden ze zelf het goede veldje, en dat bleek ook de verkeerde te zijn. Gelukkig liepen de pv’s daar ook langs. En daarna moest ik Pauline en Lisette ook nog ‘even’ naar hun post brengen. Dat was nog best een eind fietsen!

De groepjes waren onderweg, de posten waren bewoond en Rowan, Daphne, Anne en ik fietsten rustig rond in het bos en kwamen soms een groepje tegen. De eerste post kon al weg want daar waren beide groepjes langs geweest. Daarna ging het alleen wat minder goed! Het eerste groepje kwam maar niet bij die tweede post en ook het tweede groepje was onvindbaar. Dus Rowan en ik fietsten naar de post en begonnen samen met Daphne en Anne een grote zoektocht. Nienkes groepje was snel terecht en die konden weer verder na wat instructies alleen dat andere groepje was nergens te bekennen en dus belde Rowan na al heel wat gezoek op de fiets naar ze. Ze namen alleen niet op en ook nadat ik het had geprobeerd nam niemand op. Na zo’n drie kwartier zoeken vonden we het wel mooi geweest en hielden ons maar met het groepje dat nog wel liep bezig. Ook belden we Juliette en Joanne op om maar aan het einde te wachten op dat eerste groepje. Onderweg daarheen kwamen zij het tweede groepje tegen dus die waren ook weer terecht. Jammer dat wij alleen niet wisten dat zij al onderweg naar het clubhuis waren. Het was inmiddels half 5 en we namen het andere groepje maar mee naar de fietsen en fietsten terug naar het clubhuis. Daar aangekomen konden we sluiten en stroomden alle pv’s langzaam uit het clubhuis. Het kader had nog het een en ander besproken en ging toen op muizenjacht. Zover dat kon tussen het gillen en lachen door!

Het was een vermoeiende dag, aangezien we de hele tijd door het bos aan het crossen waren, maar we hebben het zeker weer leuk gehad!

(Marjolein)
myphoto14 150x150 Kaderopkomst