Scouting Bennekom

Kaderweekend – Big Bag Challenge

myphoto62 Kaderweekend   Big Bag ChallengeHet weekend van 14 juni was er weer kaderweekend…

Maar voordat we op kamp konden moesten we een puzzel oplossen om te weten waar we die ochtend moesten verzamelen. We stonden zaterdag ochtend om half elf allemaal op het station (we hadden inmiddels uitgevonden dat we daar moesten verzamelen), daar kregen we nog allemaal dingen om in onze tassen te doen: pannen, EHBO-doos, GPS en lepels. En alle mobiels behalve die van Marjo werden ingenomen. We werden steeds zenuwachtiger, want we wisten niet wat er ging gebeuren en Suus en Mieke zaten de hele tijd te giechelen. Uiteindelijk moesten we om 11 uur in de trein naar Arnhem. Toen we in de trein zaten werd er omgeroepen waar we heen gingen en daarna ging Mieke verder: ‘Hier kaderweekend 19 300x225 Kaderweekend   Big Bag Challengeeen speciaal bericht voor de padvindsters uit Bennekom, door deze hele trein hangen enveloppen, jullie doel is om deze allemaal te vinden. En voor de overige passagiers; houd uw armen en benen binnenboord en kijk uit voor uw hoofd, want er komen nu 7 gillende padvindsters voorbij gerend.’ We hadden de tijd tot we bij het station in Arnhem waren. We hadden alle enveloppen op drie na, en toen we op het station stonden kregen we er nog een. We stapten over op de trein naar Nijmegen en bij Lent werden we eruit gezet. Toen we de trein uit waren kregen we een sms van Suus, we moesten envelop 6 openen, daarin stond een coördinaat waar als het goed was een huis met nummer acht stond. Toen we bij het huis aankwamen moesten we de naam van het huis sms-en en kregen we te horen welke envelop we nu moesten openen. We moesten allemaal dingen in Lent opzoeken en als we daar bepaalde letters van namen konden we een woord puzzelen.

kaderweekend 11 225x300 Kaderweekend   Big Bag ChallengeDe tijdslimiet was eigenlijk een uur, maar we hebben er wel twee uur over gedaan, we moesten naar het Valkhof. Dus liepen we over de brug naar Nijmegen naar het Valkhof. We moesten weer een envelop openen en daar stond in dat we in het museum naar een schilderij moesten gaan kijken en het filmpje dat erbij hoorde, we moesten dan naar het gebouw dat op dat schilderij stond. We hadden geen geld bij ons, dus hebben Marjo, Juul en Daphne zonder rugzakken gevraagd of ze erin mochten. De rest bleef buiten bij de rugzakken. Op het schilderij stond de kerk dus daar zijn we heen gelopen. Daar stond Suus op ons te wachten en we moesten vragen over het filmpje beantwoorden, we hadden meer dan de helft goed dus we mochten kiezen uit of 15 strippen voor de bus of 4 euro voor het avondeten. Een paar mensen hadden zelf strippen dus we kozen voor het geld, we kregen ook nog een pakje lucifers om te ruilen. Dus we gingen avondeten kopen, het werden broodjes frikadel met sla en als toetje kersen en appels. We moesten het allemaal weer zelf meesjouwen. Toen kregen we weer een opdracht, we kregen een tekst waarin de hele tijd een naam was weggelaten, dit bleek Karel de Grote te zijn en dus moesten we naar het Karel plein en vanuit daar naar het station. We namen de bus naar het Goffertpark waar toevallig Tokio Hotel die avond zou spelen. Toen moesten we envelop 10 openen, daar zat een hele oude en grote mobiel in met uitschuif antenne (denk aan Bassie & Adriaan). kaderweekend 2 300x225 Kaderweekend   Big Bag ChallengeWe moesten eerst nog de simkaart vinden, en toen de voice memo beluisteren, wat erg moeilijk was, want er was net een bruiloft aan de gang een eindje verderop. We moesten naar het NEC stadion en daar was Suus weer. We vonden nog een paar enveloppen die samen een kaart vormden, we moesten nu helemaal naar het scouting terrein lopen en Suus ging met de bus. Toen we s’avonds om 8 uur aankwamen op het kamp terrein gingen we koken en de tent opzetten. Na een wedstrijdje kersenpit spugen verzamelden we nog snel hout voor een kampvuurtje. Het was heel gezellig en we kregen nog een mini-toneelstuk over het zomerkamp.kaderweekend 61 300x225 Kaderweekend   Big Bag Challenge

kaderweekend 50 300x225 Kaderweekend   Big Bag ChallengeDe volgende ochtend moesten we heel snel afbreken en opruimen want we hadden een ‘afspraak’ met iets. We wisten niet wat. We werden in Nijmegen bij een pleintje gedropt terwijl Mieke de rest nog ging ophalen. Suus wou heel graag dat we gingen raden wat we gingen doen, dus deden we dat. We hebben van alles gevraagd en uiteindelijk raadden we het, we gingen steppen door Nijmegen. We kregen een route met opdrachten, maar uiteindelijk zijn we gewoon van alle heuveltjes af geracet. Daarna was het supergave kamp alweer afgelopen en ging de helft met de auto en de helft met de trein naar het clubhuis.