Kennismakingskamp

Een geluk bij een ongeluk…
RIMG0162 300x225 KennismakingskampWe hebben zon gehad, regen en kei en keiharde onweer! Wat een geluk hadden we afgelopen weekend met het kennismakingskamp. Eigenlijk zouden we midden op de Edese Heide kamperen, maar door een wc-probleem kon dat geen doorgang vinden. Een primitief onderkomen in het Bennekomse bos werd tijdens ernstige onweer toch maar snel verruild voor het vertrouwde clubhuis.

Zaterdagochtend om 10 uur verzamelden zich dertien padvindsters en 3 padvindsters in spé bij Sangam. Blouse in de broek, want ja zo openen wij nu eenmaal. Nieuwe rondes maken, hike bekijken en fietsen maar. Vandaag hadden we ook speciale kennismakingsleiding in de vorm van Olga, Christiaan en Joost. De heren hadden een hike gemaakt en zorgden op de hei voor een vliegerprogramma. Helaas bleef de wind uit, dus werd de fiets beklommen en de pedalen goed rondgetrapt om zo wat kunstmatige wind te produceren.
Na een dagje hiken was het kribvuur bouwen en fikkie stoken. De wind begon nu al wat aan te zetten en de lucht te betrekken.. wat zou dat voor een weer betekenen voor vanavond?

Het eten bestond uit overheerlijke rookworst, gebakken aardappels en wat wokgroenten.

De aardappelschijfjes werden door sommigen gekookt, ik weet niet of dat wel zo smaakte.. De leiding had een nieuw soort kribvuur met aanrechtblad gemaakt en dat beviel voortreffelijk. Die houden we er in!

Na wat smullen even bijkomen, afwassen en een smokkelspel spelen terwijl het langzaam donker werd en het al begon te rommelen in de lucht. Toen het uiteindelijk begon te regenen besloot een driekoppig leiding team de primitieve onderkomens maar even goed te inspecteren en nog een zeil er over heen te spannen. Het regende al flink, maar toch lekker de slaapzak in.

Totdat het flits klabam was, de tussen liggende seconden waren niet te tellen en de stroom viel binnen uit.

Suus en Mieke besloten de reddingsbrigade van de Titanic te gaan spelen en zo voelden zij zich ook. In de stromende regen werden de padvindsters en kabouters uit hun schuilhutjes getrokken om binnen even wat bij te komen terwijl het buiten door onweerde en bliksemde. Met twee mannen erbij konden de matjes worden aangesleept en uiteindelijk worden geslapen in de beverruimte. En daar gingen de kilo’s snoep!! Die moesten achterblijven in de tent buiten. Tot het wat rustiger werd en we jullie even wilden plezieren, inmiddels was het waterniveau gestegen tot boven de bergschoen dus leiding met natte voeten….. voor snoep.. belachelijk natuurlijk! (Maar we gunnen jullie wel je suikers zo middenin de nacht!)

De volgende morgen de schade bekijken. Hier en daar een nat kledingstuk, maar iedereen kon zich nog kleden. Zeilen uithangen, wat lompe spelletjes spelen, knieën verdraaien en wat schrammen oplopen. Zand in de bilspleet is lekker. Na ruig Hollandse Beren was het tijd voor het leukste programma van het kamp: wc’s poetsen en gangen vegen.
Iedereen kon na het sluiten weer naar huis. Voor een paar kabouters was het kamp heel erg zwaar, maar wie weet wendt het een beetje na een dagje slapen en zien we jullie allemaal volgend jaar terug. En dan te bedenken dat we eigenlijk op de Edese hei zouden slapen, maar omdat we niet op tijd een dixi konden regelen ging dat niet door. Met deze onweer was niemand daar rouwig om. Een geluk bij een ongeluk is! RIMG0168 1024x768 Kennismakingskamp