Ouder- PV opkomst

Ouder  PV opkomstOuders vermijden we bij de padvindsters eigenlijk het liefste zoveel mogelijk. “Mam, je zeurt. Pap ik kan dat zelf!”Tsja daar schijnen ouders soms ook wel goed in te zijn. Want bij de padvindsters gebeuren soms dingen waarvan ouders wel even achter hun oren krabben. “Kan mijn dochter dat wel met zo’n grote rugzak lopen?”
 “Waarom loopt er geen leiding mee? Wie let er dan op mijn dochter?”

Ouders. Als we ze niet hadden hadden wij geen padvindsters, dus wij zijn ze hartstikke dankbaar. Ouders zijn gezellig. Merkten wij tijdens zomerkamp 2007 bij een afscheidslunch. Dus dacht de leiding laten we dat nog een keer doen. Het zomerkamp was geen optie dus deden we het de laatste opkomst van het seizoen.

Leuk, gezellig! Moeders op open nette sandaaltjes. Leuk! Dat kan toch niet op scouting? Nee, want dan gaat er wat gebeuren en zo vertrokken ouders, broertjes en Shanti (hond van Anne-M) het bos in. Door opdrachten te vervullen konden extra ingrediënten op het kale hamburgerbroodje worden verdiend.

Zo legt een padvindster haar ouder uit hoe een kompas werkt: “Hier heb je een kompas. En als je dan 239 graden moet dan stel je hem dus in op 23,9. En dan moet die pijl tussen de streepjes en dan moet je achter het doosje van het kompas aan”. Jaja.. wij hebben nog nooit zulke snelle kompasuitleg gehoord. Dat zouden we eens moeten proberen bij de eerste jaars padvindsters. Misschien werkt het, want de ouders kwamen allemaal terug.

En dan was het bakken geblazen. Een hamburgerbroodje beleggen en daarna smullen maar. Iedereen had wat lekkers meegenomen. Zo was er pizza, pannenkoeken en cake. Bosbessenijs toe, daarvoor hebben de padvindsters een uur op de knieën gezeten.

Het was een geslaagde tussen-de-middag.

Tot het zomerkamp en fijne vakantie allemaal!