Scouting Bennekom

Poolweekend 2008

myphoto20 Poolweekend 2008
DAG 1:
Op 2 februari was het dan eindelijk weer zover. Het jaarlijkse poolweekend brrrr. Want het was best wel fris, zeg maar koud, harde windstoten en soms zelfs regen. 
Nadat iedereen gearriveerd was en bepakt en bezakt, sprongen we met z’n alle (verkenners en padvindsters) in een vrachtwagen op weg naar een nieuw avontuur waarvan we niet wisten waar die naartoe zou gaan. Ja, ja wat was dat spannend, altijd weer een verassing waar je gedropt zal worden. Na lang gereden te hebben in de vrachtauto en stiekem gekletst wat eigenlijk niet mocht, kwamen we op de drop plek aan. Hier gingen de groepjes 1 voor 1 weg. Met de padvindsters groepjes liepen stoere mannen (Christiaan en Joost, Niels)mee (en een stoere vrouw, Aleida) om ze te beschermen icon wink Poolweekend 2008 En natuurlijk de gezelligheid.

Tijdens de lange tocht waarvan we wind en regen moesten trotseren hadden we gelukkig een post zodat we wisten dat we goed liepen. En natuurlijk de geweldig grappige plas pauzes. Maar goed, na lang lopen kwamen we aan op onze overnachtingsplek. Dit was op een boerderij maar niet in een tent, nee dit jaar was het in een hooiberg. Vet gaaf J
Voordat we de spullen neer gingen leggen kregen we nog een lekker warm kopje soep om op te warmen. Hierna mocht iedereen een plekje opzoeken tussen het hooi en zich installeren. En zowaar begon het te sneeuwen, nou dit poolweekend kon dus niet meer stuk, wat een geluk, en een prachtig gezicht (inclusief besneeuwde verkenners die later aankwamen).

DAG 2:

Na een korte en koude maar gezellige nacht te hebben gehad was het tijd om weer op te staan en er voor te gaan. Dus de spullen werden weer ingepakt. Maar voordat iedereen vertrok aten we eerst nog wat boterhammen en een lekker kopje warme thee. Zo waren we weer klaar voor de terug weg. Het weer was prachtig vandaag, de zon scheen heerlijk, en je zag dat de daken waren bedekt met sneeuw van de afgelopen nacht. Toen de routes waren uitgedeeld gingen de groepjes weer 1 voor 1 weg. Halverwege de hike was er een post waar je een lekker broodje knak kon halen. Maar sommige groepjes kwamen geen eens langs de post omdat ze anders of verkeerd waren gelopen. Terwijl de leiding (Mieke) zo haar best had gedaan om de hike te maken. De hike op zaterdag was wel langer dan die van zondag dus iedereen kwam wat later aan dan we hadden gepland. Maar dat kon de boerenkool pret niet verpesten. Want tijdens de hike waren Mieke, Niels en Martine al lekkere boerenkool met worst aan het koken. Dus toen iedereen eindelijk aakwam konden we zo aan tafel schuiven en genieten van het eten. En nog even de tocht van de afgelopen dagen evalueren. Nadat iedereen z’n bord leeg had gegeten was het alweer tijd om naar huis te gaan. En om lekker in je eigen warme bed te gaan slapen, wat toch wel beter ligt dan in een hooiberg denk ik.
myphoto19 300x225 Poolweekend 2008
Saluutjes Aleida