Scouting Bennekom

Talentenjacht

Zaterdag 15 december was het weer tijd was voor onze jaarlijkse talentenjacht. Natuurlijk wilden wij ook graag zien wat voor talenten er in de verkenners schuilden en daarom hadden wij een gezamenlijke opkomst met de jongens. De talentenjacht werd gehouden in Kiva, dat voor de gelegenheid door de verkennerleiding was omgebouwd tot een theater. Inclusief podium, coulissen, een jurybank, een DJ-hoek waar Jorian zich de hele opkomst heeft schuilgehouden als huis-DJ en natuurlijk stoelen voor het publiek.

De jury bestond uit 3 bijzondere types, die in het dagelijks leven beter bekend staan als Clemens, Plien en Désiré. De talentenjacht begon met quiz door Niek, gevolgd door nog veel meer prachtige acts, die gepresenteerd werden door Gerard en Jaap. Zo hebben we genoten van een optreden van Nick en Simon (Jules en Q) die het gevoelige liedje ‘Pak maar mijn hand’ zongen, van Bert & Ernie en de zeer goed spelende kerstbal, van de datingshow van de Lama’s, van een prachtig dansje op “All I want for Christmas” en een act van de PV-leidings op toevallig hetzelfde nummer. Verder hebben we soms hard en soms nog harder gelachen om diverse moppentappers, hebben we ons verbaasd over spetterende goochelacts, hebben we onze hersenen gekraakt met verschillende quizes en zo kunnen we nog wel even door gaan. Iedereen had wel iets voorbereid en natuurlijk werd elke act afgesloten met een enthousiaste yell.

Na 2 uur lang allerlei acts te hebben gezien ging de jury in beraad, want er moest natuurlijk wel een winnaar uit de bus komen die er met de wisselprijs vandoor zou gaan. Dat leek nog best een moeilijke taak te zijn, want iedereen had enorm goed z’n best gedaan er iets gaafs van te maken. Eindelijk was de jury eruit en kregen we te horen dat er zelfs 2 winnaars waren! Maar eerst was het tijd voor het uitreiken van de aanmoedigingsprijs ‘Het talent’. Die ging dit jaar naar de kerstbal uit de playbackact van Bert & Ernie, vertolkt door Nienke, omdat zij zo goed kerstbal kon spelen. Daarna liet de jury ons niet langer in spanning zitten. De winnaars van de talentenjacht 2007 waren… Jules en Q als Nick en Simon en Janou en zus Rowan met hun dansje dat perfect gechoreografeerd was. Maar, vroeg iedereen zich af, hoe kunnen er nou twee winnaars zijn?? Daar had de jury wel een oplossing voor; het liedje van Nick en Simon kon namelijk volgens hen geweldig goed gecombineerd worden met het winnende dansje. Dit werd natuurlijk meteen uitgeprobeerd en het bleek inderdaad heel goed bij elkaar te passen! Nogmaals werden de winnaars beloond met een keiharde yell en dat was al weer het eind van de talentenjacht. Maar… gelukkig gaven de vier winnaars nog een keer hun optreden de week daarop tijdens het kerstfeest. Nu kon heel scouting Bennekom zien wat voor geweldige talenten er in onze Padvindsters en Verkenners schuilt en wie weet zullen we nog veel van ze horen…

(Suus)

myphoto16 Talentenjacht