Scouting Bennekom

Hemelvaartkamp Austerlitz

Om de padvindsters iets meer voor te bereiden op het lange lange zomerkamp naar Hongarije hebben we verschillende opkomsten georganiseerd, maar ook een weekendkamp.
myphoto47 300x225 Hemelvaartkamp Austerlitz

myphoto48 300x225 Hemelvaartkamp AusterlitzDe reis ging op vrijdagochtend met de auto naar Maarn. Over bos en heide ging de tocht met bepakking naar het Henschotermeer, waar de rugzak verruild werd voor het zwempak. Of onderbroek, want de volgende lag namelijk in het water. Aangekomen op het kampterrein in Austerlitz gingen we lekker Pörkölt eten. Ons favoriete Hongaarse gerecht, Annemarie was alleen wat uitgeschoten met de paprikapoeder. Dit zorgde ervoor dat we met zijn allen veranderden in vuur spuwende draken zo heet dat het eten was. Het hele zakje poeder zat er door!
‘s Avonds speelden we een ‘Ik hou van Holland’ show met beschuit met muisjes eten en allemaal andere oer-Hollandse dingen.

Op zaterdag begroetten we wat nieuwe padvindsters voor volgend jaar. Groene bloesjes liepen door het bos, en samen deden we een gehandicaptenspel en bouwden we keukens. Samen maakten we een uitgebreid diner met verschillende gangen.

De zondag was er om terug te lopen, althans naar station Driebergen-Zeist. Via de heide, piramide van Austerlitz en allerlei andere mooi plekjes rondom Austerlitz zorgde er voor dat de tocht een mooie uitdaging was voor iedereen.

Na drie mooie dagen met heerlijk zon, leek het haast wel een mini-zomerkampje! En dat was precies de bedoeling!! Alle andere foto’s vind je hier.