“GET LOST”

Herfstkamp Lost
BENNEKOM/LUNTEREN Het was al donker toen de padvindsters van het Zoeka Vendel op de fiets naar Lunteren gingen. Gatsie, zo fietsen in het donker is eigenlijk maar niks. Bij aankomst op het terrein in Lunteren dacht iedereen ook zo ongeveer dat het al bedtijd was. Gelukkig nog niet, of jammer?

Het thema van het regiokamp was “Get Lost”. Een primitief kamp, dus hadden wij alleen onze zeiltjes meegenomen. Zo bewezen de meiden van Bennekom nog een keerdat zij super stoere meiden zijn. Zelf een tent ontworpen en nu ook in het donker opgezet. Twee wigwammetjes in een Hollands bos. De leiding deed gezellig mee en hingen ook een zeiltje tussen twee bomen. De buren verklaarden ons voor gek, met de kou.

Een beetje koud was het wel, maar met een potje Hollandse Beren krijg je het vanzelf warm. (en een paar blauwe plekken erbij, want erg veilig is het niet.. gheghe)

In de kampvuurkuil hoopten wij ons veilig op te kunnen warmen, maar dat viel vies tegen. Het vuur ging niet echt aan en na drie ‘bever- aansteekpogingen’ was het al ongeveer weer tijd om te gaan. Tijdens de grote jongens en meiden quizz hadde de Bennekomse dames wel het lef om iemand naar voren te duwen, maar niet om zelf op te staan. En wat als de meiden nu allemaal hun sokken hadden uitgedaan zouden we dan gewonnen hebben?

Ach, winnen of niet het gaat om de pret. En die beleven de zoeka meisjes het liefst samen in de tent. Met kilo’s snoep. Tot je tanden aan elkaar blijven hangen van de suikers. Jakkk.. Gelukkig slapen ze ook in de tent, jammergenoeg deden de achterburen dat de hele nacht niet en werd toen iedereen rond zes uur wakker. En daar krijg je brommende leiding van.

Suus (denkwolkje) “Het zijn toch niet onze meiden he?” Hoort een lach van Juliette zegt tegen Mieke “Nee hé…. **Schaam,schaam, schaam.**” Mieke: “Ga slapen kindjes!!!!”Grrrrr…

Eenmaal wakker is wakker, dus toen maar snel wat spullen opruimen en ontbijten. De morgen werd gevuld met verschillende workshops. Van koken op een stammetje tot pionieren met bamboestokken. Ook waagden een paar padvindsters zich aan het maken van een lepel uit hout, waarbij geduld een schone zaak is. Helaas heeft Paulien niet zo heel veel geduld en is ze motorisch ook niet even handig met een zakmes, waardoor zij een aantal keer op kwam draven bij de EHBO workshop. Dat was handig, kijk jongens een slachtoffer!

In de regen werd er na de lunch nog geprobeerd een spel te doen. Het idee was leuk. Iedereen deed actief mee, in totaal renden er 200 scouts door de zandafgraving even verder van het kampterrein. De padvindsters van Bennekom waren vertegenwoordigd in het roze team en huppelden als paaseieren rond.
Het spel werd voortijdig beëindigd door de aanhoudende regen en snerpende koude wind. We gingen snel naar het kampterrein terug. Nog een extra jas aan en op de fiets. Naar huis. Lekker onder de douche/in bad en daarna in een lekker warm bedje!

Wij vonden het een leuk kampje, jullie hopelijk ook?

Groetjes van de padvindstersleiding