Scouting Bennekom

Schaatsen 2009

Koek en zopie zakt door het ijs

 Schaatsen 2009  Schaatsen 2009WAGENINGEN/BENNEKOM – Natuurijs in Nederland. Dit konden wij natuurlijk niet langs ons heen laten gaan, dus deden we de ijzers onder en namen een gasstel mee. Helaas wisten we toen nog niet dat ook wij getroffen zouden worden door het gasconflict met Rusland. 

Zaterdag 10 januari gingen de padvindsters op weg naar de Uiterwaarden in Wageningen om koek en zopie te verkopen en zelf natuurlijk te genieten van schaatsen op natuurijs. We hadden hier en daar wat concurrentie op het ijs, maar dat mocht de lol niet drukken want met zo’n mooi spandoek en de beste prijs kwamen de klanten vanzelf. Net toen het eindelijk begon te lopen en de chocolademelk goed warm was, bleek het gas op te zijn en moest Joost nog een keer bewijzen dat hij het eind naar de fiets kon lopen.

En daar stonden we dan. Mensen weg te sturen en zelf halflauwe chocolademelk te drinken. Ondertussen werd er ijshockey gespeeld en kunstjes geoefend op kunstschaatsen, wat overigens levensgevaarlijk is. Na een half uurtje wachten kwam Joost met de oplossing aan: een nieuwe gasfles. 

Zo konden we nog een paar liter chocolademelk opwarmen en enthousiast rondschaatsen met het spandoek. De grootste afnemers waren toch wel de verschillende ouders van padvindsters, die ook waren gekomen. Het begon al te schemeren en we zaten nog met een bups pakken chocomelk. Gelukkig wisten we nog verschillende appelkoeken te verkopen en kwamen we weer uit de min.

Het schaatsen was erg leuk, maar het ‘koek en zopie’ verhaal viel een beetje in het water… of moeten we nu in deze omstandigheden zeggen dat het door het ijs is gezakt?

 Schaatsen 2009 Schaatsen 2009