Herfstkamp 2009

’s Ochtends al best wel vroeg moesten we ons verzamelen in Sangam. Toen iedereen er was konden we dan ook meteen vertrekken. Iedereen was op de fiets gekomen zodat we met z’n allen naar Hoenderloo konden fietsen. Dit was voor velen van ons dan ook bekend terrein. Het was namenlijk hetzelfde terrein als waar we zig-zag hebben gespeeld.

Toen we eindelijk aan waren gekomen zonder rare fratsen als lekke of geklapte banden konden we onze tent op gaan zetten. We moesten even zoeken naar een plaatsje waar dat kon want er stonden al veel andere scoutinggroepen. We hadden het grondzeil neergelegd en de tent uitgevouwen maar wat toen bleek was niet heel handig. Er waren geen tentstokken meegenomen! Gelukkig waren er mensen die voor ons terug wilden rijden.

Toen alles opgezet was gingen we met onze groep naar het podium. We waren een beetje aan de late kant maar ze waren nog niet echt iets interessants aan het vertellen. Eerst werden er wat huishoudelijke mededelingen gedaan. Toen ze daar mee klaar waren konden we beginnen met het eerste spel: ren je rot!

De regels waren erg simpel er werd een vraag gesteld en je moest binnen een halve minuut naar het goede antwoord rennen.

Na het spel konden we aan het eten beginnen maken. Wij maakten vlaamse frieten, wat erg in de smaak viel bij de andere groepen. Toen op een gegeven moment iedereen klaar moest zijn met koken kon je rond gaan lopen om overal een hapje te proeven. Het was erg lekker.

Het werd al snel donker dat was niet heel erg handig want daardoor kon je niet meer zien wat je at.

Toen we ons buikje vierkant hadden gegeten moesten we naar het podium. Het was de bedoeling dat iedere groep een eigen filmpje had gemaakt over hun land en daarna ook een dansje of iets dergelijks. De idiootste dingen kwamen voorbij. Het werd al laat en iedereen werd moe en en alle optredens waren ook al afgelopen dus gingen we maar naar bed. Maar toen we al in bed lagen werden we nog even gestoord omdat we nog even onze top 3 van de optredens moesten opschrijven. Daarna konden we eindelijk gaan slapen.

De ochtend daarna werden we gelukkig niet al te vroeg wakker maar uiteindelijk moesten we er toch echt uit. Nadat we hadden ontbeten mochten we weer eens naar het podium toe voor een nieuw spel. Het handelsspel. Het was de bedoeling om aan het eind van het spel zoveel mogelijk geld te hebben. Je begon met wat geld en daar mee kon je op verschillende plekken inkopen doen. De inkopen die je dus ergens had gedaan moest je dan weer ergens anders verkopen met zoveel mogelijk winst. Dat ging wel aardig bij ons. Na afloop van het spel moesten we nog even blijven staan omdat we de uitkomst van de avond ervoor kregen. En de winnaars waren: de verkenners van scouting Bennekom. Toen dat afgelopen was moesten we de laatste dingetjes opruimen en dan maar naar huis gaan. De terugreis verliep ook wel goed.