LSW: EEN GROOT FEEST

De padvindsters waren afgelopen weekend weer present op de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) in Baarn. Ondanks de warmte, de vele spellen en de meer dan 600 deelnemers wisten zij zich een weg te banen tot de 26e plek in het eindklassement. Een super prestatie. Het thema van de wedstrijden was dit jaar Feest! Natuurlijk allemaal in de trant van het 100 jarig bestaan van Scouting in Nederland.

Op zaterdagochtend vertrokken Inge, Annemarie, Kimberly, Marin, Lotte en Manon vanaf Bennekom naar Baarn. De pionierpalen en kookspullen waren weer ingepakt, en ook de tent inclusief stokken ging mee. De meiden mochten naar de LSW omdat zij eerste waren geworden op de regionale wedstrijden. Als afgevaardigen van de Regio Neder Veluwe waren zij dus het visitekaartje van onze regio. Samen met de Hessen (verkenners) van Scouting Lunteren, die overigens op plek 81 eindigden.

Vanuit heel Nederland waren scoutsteams naar Baarn gekomen om te strijden voor de titel ‘beste ploeg van Nederland’. Er werden twee avondmaaltijden gekookt en gejureerd, veel grote spellen gedaan, natuurlijk een tent opgezet en een hike gelopen. Al met al vielen er maar liefst 10.000 punten te verdienen. De meiden hebben het ontzettend gezellig gehad met zijn zessen en kijken moe en voldaan terug op een gezellig weekend.
Alles over de LSW vind je op www.scoutingwedstrijden.nl