Vk en Pv trakteren bonbons

trakteeractie juni 2010 Vk en Pv trakteren bonbonsDat Scouting Bennekom dit jaar feestviert kan de Bennekommers niet ontgaan zijn. Dit jaar vieren de scouts het 100 jarig bestaan van Scouting in Nederland en het 65 jarig bestaan van scouting in Bennekom. Ter gelegenheid van dit heugelijke feit hebben de Bennekomse scouts de handen ineen geslagen met Patisserie van Woerekom. Onder het motto ‘Wie jarig is trakteert’ hebben de verkenners en padvindsters van Scouting Bennekom afgelopen zaterdag in Bennekom traktaties uitgedeeld. Huis aan huis werden bewoners verrast met een heerlijke ambachtelijke bonbon in de vorm van een tulp die belangeloos beschikbaar werd gesteld door Patisserie Van Woerekom.

“Samenwerken en delen zijn belangrijke sociale vaardigheden die we onze leden bij willen brengen” aldus Jaap Peters, teamleider van de Verkenners, “daarom vinden we het zo’n leuke actie om te doen. Vroeger kwamen we langs de deur voor ‘Een heitje voor een karweitje’ of om lege flessen op te halen maar nu komen we een keer iets brengen in plaats van halen, dat is weer een hele andere uitdaging. We willen onze leden spelenderwijs hun eigen verantwoordelijkheid leren kennen. Dat dit door lokale ondernemers herkend en ondersteund wordt maakt het extra leuk.

Jubileumactiviteiten
”De trakteeractie volgt op een succesvolle ScoutItOut waarop alle Bennekommers in het dorp konden meedoen aan allerhande Scoutingactiviteiten. Een van de volgende feestactiviteiten is een grootse reünie die op 9 oktober georganiseerd wordt. En het feestjaar wordt afgesloten met de Klimaatpareldag op 13 november waarop de scouts actief aan de slag zullen gaan met hun omgeving en de gevolgen die het veranderende klimaat heeft. Hiervoor zijn zij een ambitieus plan aan het ontwikkelen waarmee het bos waarin zij hun wekelijkse activiteiten houden klimaatbestendiger gemaakt zal worden.