ZigZag Kamp

In het weekend van 3 en 4 oktober was het eerste weekendkamp van de padvindsters. Het thema was: ZIGZAG!
Het bekende tv-programma voor kinderen gaf de leiding inspiratie om een eigen versie te bedenken op de mooie locatie “Hoge Veluwe. “

De drie nieuwe rondes konden kijken of het samenwerken een beetje ging lukken.. Scheurend op witte fietsjes met te grote tassen achterop geknoopt werd het park verkend. Voor de ingang van het Kröller Müller museum had kunstenares Ollega de Bonde haar nieuwe kunstwerk uitgestald. “Blij ei” heette het kunstwerk. De diverse bezoekers van het park vonden het adembenemend mooi en lieten hun kroost dan ook weten dat ze er niet aan mochten komen. “Dat is kunst Marietje… “

Gniffel de gniffel deed Ollega de Bonde, want zodra er een groepje padvindsters kwam werd de verrekijker tevoorschijn getoverd en werd het “Blij ei” kunstwerk het toneel van een daverend ei-zoek spel. Al schreeuwend vanaf de zijkant dwaalden er wat padvindsters rond op zoek naar die vrolijke eieren. Moriah vond bij haar zoektocht ook nog een meneer op haar pad.. tsja sorry ze zag gewoon echt niks..

Bij de rijwielwerkplaats waren de werklui zo vrij geweest ons een klus aan te bieden: fietsen schoonmaken. En niet zo maar fietsen. Natuurlijk moesten de witte fietsjes.. uh wit? De fietsen waren groen. In bezit geweest van Kermit de Kikker. Onder de leus: “Ik doe alles voor mijn team” en “is er iets wat wij scouts niet kunnen?” ging de ronde van Inge aan de gang. Poetsen dames. Emancipatie.

Voor velen was de tocht zwaar, het innen van de munten geweldig. Maar aangekomen op het kampterrein in Hoenderloo waren sommigen toch wel “Eerst was ik al kapot, toen kappotter en nu ben ik echt kapotterter..” Aldus Frederique.. (vergeet het over stotteren op het einde niet..)
Aangeslagen met harde wind midden in het bos met volle maan vochten de dames tegen hun honger, de moeie benen en de slaap. Aardappels en paprika’s moesten er klaar gemaakt worden voor het eten. Blikje even laten pruttelen in het kampvuuras en je hebt een geweldig diner klaar gemaakt. Dat gin g er in als zoete koek, een toetje hadden we niet want we deden een andersom-diner!

Na een spannend bedverhaal was het tijd om te gaan slapen. Een aantal padvindsters vielen direct in slaap, andere lagen nog te stuiteren van de kilo’s snoep die ze onderweg vergeten waren op te eten.. En dat moet toch wel op anders moet je het nog een dag meeslepen niet waar? De volgende morgen vertrok het Vendel lekker met de bus richting Wekerom. Hier werd uitgestapt en begonnen aan de lange terugreis, te voet. Op nieuwe schoenen is geen aanrader, toch waren er een paar slimmeriken die hun schoenen niet goed hadden ingelopen met de gevolgen van dien.

Aangekomen op het kampterrein stortte een paar jongste padvindsters zich in de armen van hun ouders. Genoten van de warme choc… en oh lekker douchen en naar bed. Zig Zag was top!