ZoekaVendel kent groot talent!

Op 9 januari gingen de padvindsters en verkenners op zoek naar ongekend talent. Er bleek van alles in huis, van Bert en Ernie’s, tot saxofoonspelers, jongleurs en sambaclubjes. De uitblinkers van de middag waren Manon & Frederique die als presentatrices de talentenjacht wisten te winnen.
Totaal verbaasd namen de twee eerstejaars padvindsters, in glimlegging, het loodzware wisselbord in ontvangst. “Maar wij deden toch helemaal niet mee?”
Om tien voor twee kwamen een paar padvindsters binnen die zich nog niet hadden opgegeven voor de Talentenjacht ‘want dat hoeft toch helemaal niet?’. Ja als we dat doen  hebben we natuurlijk niemand om naar te kijken! Iedereen kreeg nog drie kwartier om iets in te studeren mocht dat nodig zijn. Zo werden Kirsten, Lotte en  Louise nog snel opgenomen in een dansgroepje en werden Frederique en Manon door Daniëlle omgetoverd tot volwaardige presentatrices van de show. “Want zo deden ze toch nog steeds niet mee..” dachten ze..
De jury, bestaande uit ex-groepsvoorzitter Clemens en oudervertegenwoordiger Jan, dachten daar anders over. Zij vonden dat Manon& Frederique ongekend talent in huis hadden. De show werd vlot aan elkaar gepraat, de dames deden tussendoor wat leuke stukjes zoals een mop vertellen en wisten de overgangen tussen de diverse acts soepel aan elkaar te praten. De outfit was helemaal sjiek met glimlegging, jurkje, sjieke staart en dat praten door de microfoon ging helemaal vanzelf, alsof ze nog nooit anders hadden gedaan!
Bij de prijsuitreiking keken de twee jonge meisjes dan ook hard het publiek in omdat ze dachten dat de Bert&Ernie act gewonnen had, maar nee!
De Prijs voor ‘het Talent’ ging dit jaar naar de verkenners en wel naar de dubbel in een persoon act. De ene verkenner liet zich binnen tien minuten lekker onderkliederen met pindakaas, vla en tandpasta. mmmm…. wat een leven had dat mannetje toch.
De middag ging snel voorbij. De prijzen krijgen een mooi plekje in het lokaal en dan is het weer wachten tot volgend jaar!
PS. Jullie kunnen nu alvast gaan nadenken over de act die je dan gaat doen, zodat je niet onverwacht presentatrice hoeft te worden… icon wink ZoekaVendel kent groot talent!

De foto’s vind je hier.