Scouting Bennekom

Zomerkamp krijgt Award!

 Zomerkamp krijgt Award!  De padvindsters hebben afgelopen zaterdag de Youth in Action Award in de categorie “Beste Nieuwkomer” in ontvangst mogen nemen. Youth in Action is een onderdeel van het Nederlands Jeugd Instituut, zij verstrekken subsidies aan jongerenuitwisselingen en jongereninitiatieven vanuit de Europese Commissie. De padvindsters gingen op uitwisseling naar Hongarije en kregen ook subsidie van Youth in Action.

Na anderhalf jaar voorbereidingen stapten de padvindsters op 12 juli 2009 in het vliegtuig naar Hongarije. Voor sommige padvindsters was dit de eerste keer vliegen. In Budapest aangekomen ging de reis snel door naar Pécs, de stad van onze gastgroep. Hier sliepen de meisjes in een gastgezin. Aansluitend volgde een zomerkamp met het thema “Be Scout.Explore Europe” De padvindsters hebben veel geleerd van de Hongaarse scouts en samen veel activiteiten ondernomen.

Youth in Action vond het project van de padvindsters: veelzijdig, goed overdacht en doelgericht; en zeker voor een eerste project. Zodoende nam teamleidster Mieke zaterdag 28 november op de Netwerkdag van Youth in Action de beker in ontvangst. Naast de categorie “Beste Nieuwkomer” zijn er nog twee categorieën; meest creatief en meeste impact. Deze twee Awards gingen respectievelijk naar een organisatie die mensen als vrijwilliger naar het buitenland stuurt en naar Trias Jeugdhulp, die met een jongeren die wonen in een leefgroep naar Roemenië vertrokken.

Als het aan de padvindstersleiding ligt houdt het uitwisselingsavontuur niet op en komen de Hongaren een keer naar Nederland. Deze Award is voor de leiding, die veel tijd in het zomerkamp heeft gestoken, een extra stimulans en waardering voor het vele werk wat zij verzet hebben.