Scouting Bennekom

Zomerkamp verslag 2010

badege4 Zomerkamp verslag 2010Stroopwafels, Amsterdamse grachten en fietsen tot je neervalt..

Allemaal typische Nederlandse dingen! Dat weten de padvindsters maar al te goed, want ze waren deze zomer gastvrouwen. Vorig jaar gingen zij naar Hongarije voor hun zomerkamp. Dit jaar was het tijd voor ‘De groeten terug..’
eu flag YOUTH EN 300x121 Zomerkamp verslag 2010Samen met subsidieverstrekker en ondersteuner van internationale projecten “Youth in Action” werd het speciale kamp mogelijk gemaakt. Zonder deze financiële steun zouden de Hongaarse scouts uit Pécs niet hun reiskosten kunnen betalen. In totaal kwamen er 19 Hongaarse meisjesscouts naar Bennekom.

Op 28 juni werden zij enthousiast verwelkomt

op het vliegveld van Dortmund. Met zelfgemaakte spandoeken en echt Hollands uitgedost werden de Hongaren verrast. Zij dachten dat ze een buschauffeur met bordje zouden ontmoeten, maar niks was minder waar. De reis ging naar Bennekom waar voetbal werd gekeken en in gemengde groepjes primitief gekookt werd. Het was erg warm, gelukkig waren we lekker in het bos. Na kennismakingsspelletjes en officiële opening was het tijd om lekker te gaan slapen.

De volgende dag stond in het teken van de Hongaars-Nederlandse middag. Iedereen uit Bennekom was door de padvindsters uitgenodigd. Er kwamen veel ouders van padvindsters, maar ook buren en ouders van jeugdleden van andere speltakken van Scouting Bennekom. Met Hongaarse pörkölt, een boerengolfbaan en een sjoelbak (die Paulien onder haar arm mee had genomen op de fiets) werd het een geslaagde middag. Als mensen geslaagd waren voor de inburgeringcursus die rondom het clubhuis was opgehangen ontving men een vogelhuisje met het logo van het zomerkamp erop. Het thema was ‘Wood and Water. We and our World.’ Doel van het thema was bewustwording van water gebruik en bosonderhoud.
Op woensdag was het tijd voor een echte toeristische trip. De hele groep ging naar Amsterdam, waar door middel van een fotospeurtocht kennis werd gemaakt van de Nederlandse hoofdstad. Een bezoek aan het VOC-schip gaf de scouts informatie over hoe belangrijk water is voor Nederland, en hoe onze geschiedenis daaraan gekoppeld is. Een bezoek aan de pannenkoekenboot van Woedy maakte het bezoek aan de beruchte stad compleet, want de beheerder was een vreemde eend die ons vermaakte met gekke goocheltrucs en op een nog al vreemde manier de bestelling op nam.
Heel erg moe vervolgden we de tocht naar Bakkum, waar we de nacht doorbrachten in een StayOkay hostel, zodat we op donderdag snel naar het strand konden in Egmond aan Zee. Dit was heerlijk.

De rest van de donderdag en vrijdag werden gevuld in gastgezinnen. Terwijl de leiding feest vierde in Arnhem tijdens de voetbalwedstrijd tegen Brazilië gingen padvindsters met hun gasten zwemmen, computerspelletjes spelen, patat eten en tandem fietsen. Op zaterdag 3 juli begon het echte kampeer-kamp. Op de fiets vertrok iedereen naar Arnhem, waar in de warmte de tenten werden opgezet en in gemengde groepjes werden er keukens gepionierd. Dit was voor de Hongaren een nieuwe ervaring en ze waren niet allemaal zo enthousiast om iets nieuws te leren.
De rest van het kamp kampeerden we, onder het ‘genot’ van minstens 30 graden zon. Dit betekende helaas geen kampvuren. In gemengde groepjes werd er een tweedaagse hike gelopen die iedereen naar Velp bracht. Ook brachten we een bezoek aan Arnhem City, deden we Sport&Spel en hielden we een landenbattle, die bestond onder andere uit het heel naar binnen proppen van een stroopwafel en een insectenrace. De battle werd glansrijk gewonnen door de Hongaren, die er met een echte Hollandbox van door gingen. Op de laatste avond schreven alle deelnemers van dit kamp elkaar briefjes, die in houten bakjes gedaan werden. Op deze manier kreeg iedereen haar eigenlijk herinnering aan dit zomerkamp mee naar huis. Op vrijdagochtend om 6 uur zwaaiden de padvindsters hun scoutingvrienden uit Hongarije uit. Daaag! Het was een heel geslaagd en bijzonder kamp

Hier vind je een link van een filmpje waarin te zien is hoe de padvindsters een leuk trucje met een mok aangeleerd krijgen door de Hongaren!
bekertje pats