3e plek op Regionale Scouting Wedstrijden

myphoto60 225x300 3e plek op Regionale Scouting WedstrijdenIn het weekend van 15,16 en 17 april was het weer feest. Er mocht een ronde padvindsters naar de RSW! Ze werden maar liefst 3e van de 19 groepen. De RSW werden weer in Lunteren gehouden voor heel de regio Neder Veluwe. Dat betekent zo ongeveer alle groepen tussen Ede, Oosterbeek, Veenendaal en Renkum.

De Scoutingwedstrijden zijn elk jaar ondergedompeld in een thema. Dit jaar was dit de Weerwolven van Wakkerdam, een super spannend moordspel. Christa, Moriah, Manon, Angelika, Marijke en Roos vormden samen de inwoners van het zelfbedacht dorpje Gaperbrug. In Gaperbrug hadden ze geen last meer van de weerwolven, door alle slimme trucjes die de meiden hierop bedacht hadden.

Deze trucs moesten de meiden bloot geven tijdens een presentatie op zondagmiddag, als laatste onderdeel van de wedstrijden. Daarvoor hadden zij al super gescoord op de onderdelen koken op houtvuur en het opbouwen van hun eigen kampje. Dit betekent tent opzetten, keuken maken van hout en touw, vuurplaats inrichten en het geheel in thema aankleden. Ook liepen de scouts een tocht met kaart en kompas en hadden ze een postenspel waar punten mee te verdienen waren.

De wedstrijden is elk jaar weer een hoogtepunt voor de padvindsters, lekker een weekend kamperen zonder leiding! Ook de jongens van Scouting Bennekom waren vertegenwoordig, zij werden 16e. De eerste en tweede plek waren dit jaar weggelegd voor respectievelijk de jongensploeg en meidenploeg van Scouting Lunteren. De meisjes delen hun derde plek met de verkenners van de OPV-Schoonoord uit Oosterbeek. myphoto61 300x225 3e plek op Regionale Scouting Wedstrijden

Benieuwd naar de uitslagen van de afgelopen jaren? Die vind je hier.

Foto’s van de regio vind je hier.

RSW2011 06 070 3e plek op Regionale Scouting Wedstrijden