Overvliegen

Het Vendel van 2010-2011 is geboren
overvliegen OvervliegenOp 4 september 2010 was het weer tijd voor het jaarlijkse overvliegen. De oudste padvindsters verlaten het Zoeka vendel om naar de RSA te gaan en de oudste kabouters komen naar de padvindsters toe.

Het was voor de padvindsters vooral een blauwe dag, want er waren een paar gekke meisjes die bedacht hadden om allemaal als SMURF te gaan! En smurfen, tsja.. die kunnen door een waterkraan en door een sleutelgat. Rond half twaalf verzamelden de eerste pv en kwam het opbouwen langzaam op gang. Er werd een plateau gebouwd waarop een smurfenhut annex kraan met glijbaan kwam te staan… al was er wel een bordje voor nodig om omstanders te laten weten dat het om een waterkraan ging!!

Uiteindelijk kwamen Senta, Lindsi, Roos en Valerie over naar de padvindsters. Van groene kabouters werden ze omgetoverd tot blauwe smurfen en kropen door het sleutelgat Sangam in. Nu zijn ze overgevlogen naar de padvindsters. Voor Nienke, Inge en Annemarie was vervolgens de tijd gekomen om afscheid te nemen van de padvindsters. Na vier mooie jaren gaan zij verder als Sherpa, om weer andere /nieuwe dingen te gaan beleven. Natuurlijk hebben de RSA, als elk jaar, een aparte manier van iemand verwelkomen. Achter op de ‘modderkruising’ was een heuse survivalbaan gebouwd. Met een glijbaan gleden de meiden, maar ook de verkenners, de drek in. Smurriesmeer!! Om vervolgens over een dubbelgeslagen touw te buikschuiven. Aangekomen bij een touwladder kreeg elke overvlieger een vuilniszak met bosgrond en bladeren in de nek en onderbroek gepropd. Zo ontstonden er een paar nieuwe Klokkenluiders van Notre Dame. Het laatste onderdeel was spectaculair, maar bijna niet te nemen. Gelukkig hebben de meisjes wel wat geleerd bij de pv en kwamen ze over alle hindernissen heen. Bravo! En zo begon het nieuwe seizoen 2010-2011. In de kalender op deze site kan je allemaal zien wat we dit nieuwe seizoen gaan doen!