Kennismakingskamp

Wat een heerlijk weekend hebben we weer gehad. Met bekende en onbekende gezichten. We maakten weer even kennis met het Scoutingspel. Padvindsters op en top!

Op zaterdagochtend verzamelden zich 15 meisjes in Sangam. Padvindsters die al even meegaan bij het Vendel, maar ook nieuwe gezichten: vriendinnetjes van padvindsters en oudste welpen. Wat had de leiding dit keer weer bedacht?

Daphne begon met een kennismakingsspel en dat is wel handig met zo veel nieuwe gezichten. Tijdens het spel moest je bij elkaar op schoot gaan zitten. Als je vertelde “Mijn lievelingskleur is paars” en jij zegt ” dat is mijn lievelingskleur ook” dan moest je opschuiven. Op een gegeven moment was het erg gezellig bij elkaar op een stapel. Vooral ook als je zware leiding op je schoot hebt! RIMG0120 300x225 Kennismakingskamp

Na een beetje hobby’s uitwisselen en namen oefenen tijd voor het echte werk, want vannacht wil je droog slapen. Daarom gingen de tentgroepen aan de gang met het opzetten van de tent (een tripstein) of het zelf fabriceren van een tent… (geen naam.. ) De meiden kregen een hoop opdrachten tegelijk. Zo moesten ze nog een menu bedenken voor die avond en een vuur bouwen (en dus hout sprokkelen) om die avond er zeker van te zijn dat ze ook nog konden eten.
Een paar boterhammetjes tussen-de-middag verder konden de meiden zich even inleven in een andere cultuur met het culturenspel. Af en toe kwam er een gil uit het bos, dus het zouden wel hele spannende ceremonies zijn die de dames bedacht hadden.

Het vuur stond nog niet, er waren nog geen boodschappen dus gingen er een aantal meiden naar het dorp om inkopen te doen en verdween de rest weer het bos in om hout te sprokkelen. Uiteindelijk was er vuur en kon er gekookt worden. Menu’s? Aardappeltjes, spekjes en sla en het andere groepje wraps. De leiding ging aan de vertrouwde scoutburger met een gemengde salade. Mmmm…
Tijdens het eten kregen de meiden nog een opdracht om een toneelstukje te maken voor het kampvuur ‘s avonds. Dit kwam niet heel erg van de grond. Te druk met het vuur aanhouden, eten, zorgen dat het ijs niet smelt, elkaar ondersmeren met ijs etc. etc. en vergeet de afwas niet! RIMG0136 300x225 Kennismakingskamp

Tijdens het kampvuur zongen we verschillende liedjes en was er een quiz bedacht door de huidige 3 rondeleidsters van het vendel. En wie had er DIK DIK DIK gewonnen: DE LEIDING! We hebben een L, we hebben een E, we hebben I, we hebben een D. Ing, ing, leiding lalalalala!
Na een heerlijke plakkerige marshmallow en een glas drinken was het tijd om de tent op te zoeken. Het duurde (hoe verrassend) wel een hele poos voor dat het stil was en iedereen dan een paar uurtjes slaap kon pakken.

De volgende morgen stonden we weer enigszins op tijd op om weer wat moois van de dag te maken. Na rek- en strekoefeningen tijdens het ochtendgymen ging iedereen in teams zich voorbereiden op een heuse uitdagende survivalrun. Door een heel stuk bos had de leiding verschillende onderdelen uitgezet van hoge buikschuif, apenbrug, tot touwladders en lianen slingeren. De meiden hebben zich in een uurtje de fijne buitensporttechniekkneepjes bijgebracht en daarna was het RUN!!! Paulien, Kimberly en Christa hadden een mooie tijd neergezet van 16 minuten en waren daarmee de winnaars, zeker omdat ze alle onderdelen hadden gedaan.

En toen kwam natuurlijk het aller, aller leukste van het kamp. Opruimen! wc duiken, tent uitvegen en soppen, zeiltjes opvouwen .Alle handjes uit de mouwen. Om 13.45uur waren de eerste ouders er al (veel te vroeg natuurlijk hahaha!!)
Na de officiele sluitingsceremonie zat het kennismakingskamp er al weer op. Zien we jullie allen na de zomer bij de padvindsters ?

De foto’s van dit kamp vind je hier.