O.R.W. 2011: Nieuwe burgemeester van Wakkerdam

myphoto2 150x150 O.R.W. 2011: Nieuwe burgemeester van Wakkerdam  Het thema van de Onderlinge Ronde Wedstrijden 2011 is Weerwolven van Wakkerdam.
Op 26 februari kregen de padvindsters geheel in stijl de presentatie van dit angstwekkende thema in dorpsherberg De Herberg. Gevolgd door een avondspel en natuurlijk een spel Weerwolven in de Herberg.

Het is een koude winternacht. We bevinden ons in Wakkerdam, een klein dorpje midden tussen de bossen. De burgemeester heeft alle dorpelingen bijéén geroepen. Langzaam stroomt de dorpsherberg vol. Piet de kruidenier is wat zenuwachtig en kauwt zenuwachtig op de binnenkant van zijn wang. Marietje staat stilletje tegens het been van haar moeder aan geklemd. Het wordt warmer en warmer in de herberg, waar alle dorpelingen zich verzameld hebben. Maar waar is de burgemeester eigenlijk?
De klok tikt en tikt. “Het is al tien over zeven” roept boer Henk en stampt met zijn hooivork op de grond. “Afspraak is afspraak heb ik altijd geleerd, waar is het boegbeeld van dit schone dorp om ons het goede voorbeeld te geven.” De menigte lacht zachtjes, maar zenuwachtig. Want ondertussen begint iedereen zich wel af te vragen waar de burgemeester blijft.

Dan vliegt de deur van de herberg open. Het is de vrouw van de burgemeester. “Hein, Hein, Hein..” stamelt ze. De menigte dromt om haar heen. “Zeg het maar Marie” begint Louise. “Hein, Hein, Hein.. ze hebben hem meegenomen!” “Ze?” aarzelt Henk.
“De weerwolven, ze zijn terug!” Alle bewoners van Wakkerdam kijken elkaar verschrikt aan en er klinkt gemompel in de herberg. Dan klinkt er een luid geklingel. De herbergier hangt aan zijn bel, die boven de bar hangt. “Stilltteee! Laat Marie praten”.
Marie doet haar verhaal: De burgemeester had alle dorpelingen bij elkaar geroepen om hen te vertellen over zijn vermoeden van de terugkeer van de Weerwolven. De weerwolven hadden dit nieuws ook vernomen aangezien zij zelf ook bewoners van het dorp zijn. Nu heeft de burgemeester helaas het loodje moeten leggen voordat hij zijn vermoedens kon uitspreken.

Bij het horen van het verhaal van Marie ontstaat er veel onrust in de herberg. “Laten we onze wapens pakken” roept de jager. “Nee” gilt Marie, “dan gaan we er allemaal aan!” Iedereen begint door elkaar te roepen. De herbergier vraagt opnieuw de aandacht: “Dames, heren, stilte! We moeten niet in paniek raken. Laten we ons nu niet als beesten gaan gedragen. Het is van belang dat wij een nieuwe leider aanwijzen. Ik stel voor dat ik de leiding neem in het dorpsbestuur. Dan start het gekakel weer, niemand in het ermee eens dat de herbergier de nieuwe burgemeester moet worden. Jager: “Nu is de vraag: Wie wordt de nieuwe burgemeester en verlost het dorp van de weerwolven?”

Opeens stapt Marie bovenop een kruk. “Mijn man zou gewild hebben dat we ons zouden verzoenen. Contact met de buurdorpen, waar ze al jaren geen last meer hebben van de weerwolven. Zij kunnen ons helpen. Laten we ons richten op de buurdorpen en hen uitnodigen om met ons mee te denken over ons probleem”

De jager schiet ferm met zijn geweer in de lucht *pang*. “Laten we gaan, we schrijven een verkiezing uit. De beste mag burgemeester worden, als die maar een oplossing weet voor de weerwolven!”myphoto31 225x300 O.R.W. 2011: Nieuwe burgemeester van Wakkerdam

myphoto 300x225 O.R.W. 2011: Nieuwe burgemeester van Wakkerdam
Onderdeel koken 5 maart
Er werd lekker gekookt rondom dorpsherberg De Herberg. De dorpjes Pakkumdam, Strain Lupos en Gaperbrug zijn allemaal naar Wakkerdam gekomen om te strijden voor de burgemeesterstitel. Liefde gaat door de maag dus maakte zij een heerlijke maaltijd klaar. Er werden echte Hollandse maaltijden geserveerd. Een voedzame soep vooraf, hutspot of aardappels met groente en heerlijke toetjes na. Helaas waren twee groepjes te laat met het presenteren van hun voedzame maaltijd, dit heeft hen veel punten gekost. Maar er zijn nog drie weken te gaan.

myphoto4 300x225 O.R.W. 2011: Nieuwe burgemeester van Wakkerdam
myphoto9 225x300 O.R.W. 2011: Nieuwe burgemeester van Wakkerdam

Onderdeel Sport & Spel 12 maart
Vandaag gingen we Sporten en Spellen!! Want wie de Weerwolven wil verslaan moet natuurlijk wel beschikken over doorzettingsvermogen, kracht, slim en sluwigheid, lenigheid, behendigheid, tactiek, samenwerking en teamspirit. Met onderdelen als vijfbal, driehoekbal, touwtrekken, snoep happen en noem maar op werden de diverse mogelijkheden van de teams getest. Team Gaperbrug bleek ondanks dat ze met zijn drieën waren een sterk team, met veel doorzettingsvermogen en won daarom ook vele onderdelen.
myphoto5 O.R.W. 2011: Nieuwe burgemeester van Wakkerdam

Onderdeel Hike 19 maart
Gisteren stond het onderdeel hiken op het programma. Al schijnen de pv enigszins goed bekend te staan om hun hikevaardigheden, toch bleek het ook gister weer een harde klus. Of hadden we het jullie gewoon te moeilijk gemaakt? De hike liep door Bennekom dorp, de Hullenberg op en dan hoppakee terug naar Scouting Bennekom. Dat Strain Lupos dan kon bedenken om door Wageningen-Hoog te gaan ronddwalen? Misschien kwam dat omdat 3/4 van de ronde uit Wageningers bestaat, die op zoek gingen naar hun roots?
Opvallend was vandaag de samenwerking binnen de rondes. Wie loopt er voorop? Wie drentelt er achter of andersom? Kies je er voor om een opdracht te maken of denk je, liever op tijd zijn en dan maar een opdracht minder. Ook bij dit onderdeel was time-managment niet aan de meiden besteedt, want ze waren alle drie te laat met het inleveren van het hikeverslag. Gelukkig waren er ook vele pluspunten vandaag. We geloven dat iedereen de hike met veel plezier gelopen heeft en het weer zat ook nog eens mee. Zeker als leiding op post is dat niet geheel onbelangrijk.

myphoto58 300x225 O.R.W. 2011: Nieuwe burgemeester van Wakkerdam

myphoto59 225x300 O.R.W. 2011: Nieuwe burgemeester van Wakkerdam

Alle foto’s vind je hier.