World Thinking Day

myphoto10 World Thinking Day

Meisjes Wereld Denk dag werd gevierd door de pv

Wisten jullie dat het op 22 februari altijd Baden Powelldag is?

Dat scouts in de wereld dan de verjaardag van Baden Powell vieren?

Maar dat het op deze dag daarom ook World Thinking Day is?

Niet? De padvindsters wisten het ook niet, tot 19 februari!! Toen vierden wij Wereld Denk dag. Echt met een klimopblad op de borst en drie sneeuwklokjes tezamen als corsage. Het klimopblad staat voor het meisje dat wil doorgroeien, dat altijd groen is en dus altijd moed houdt. De sneeuwklokjes staan voor reinheid, het zijn er drie omdat dit de drie pijlers van de Scoutsbelofte symboliseert.

Het thema van de Wereld Denkdag van dit jaar is : Gender Equility and empowering (young) girls!! WTDlogo2011 297x300 World Thinking Day
Empowering girls… Girlpower! Dat leidde tot een programma met een kleine kennismaking met onszelf en ons Vendel.

We begonnen de ‘viering’ met een knuffelspelletje. Als je niet getikt wilde worden moest je iemand knuffelen, was je toch getikt? Dan kon je vrij gekust worden!! Is dat niet super gezellig!! We gingen vervolgens met een boekje aan de slag, we gingen ons weer voorstellen aan elkaar. Weten we eigenlijk wel iets meer van elkaar dan alleen de voornaam?
Lemon and Limes showden ons vervolgens ons goede tastvermogen. Leer je mandarijn kennen en probeer hem daarna met je ogen dicht terug te vinden. En dit lukte iedereen!! (en niet omdat de naam ook op de mandarijn geschreven was ) Elke mandarijn en ook elk mens herken je aan zijn/ haar bijzonderheden en / of eigenaardigheden. En zo ook bij mandarijnen!! myphoto11 World Thinking Day

Buiten gingen we een klein hikeje doen, bij elke ‘post’ kwamen we in een land en leerden we iets over wat scouts in de hele wereld doen tijdens Wereld Denk Dag. De scouts in Malta planten boompjes met World Thinking Day, en zo gingen de padvindsters ook aan de slag met boompjes in het bos. Verder hebben we met elkaar door een spinnenweb gekronkeld en uiteindelijk Wereld Denk Dag badges gevonden. Dat staat even vet op je Scoutfit!
myphoto12 World Thinking Day